Zo vaak kun je een plastic waterflesje hergebruiken

Lifestyle & Tips door Chloe

Een plastic flesje hergebruiken doen we allemaal wel eens. Ze zijn handig om mee te nemen onderweg en in de zomer heerlijk om in te vriezen. Maar in de vaatwasser kan het niet en dus is het niet hygiënisch om hem eindeloos te blijven gebruiken. Daarom zochten wij op de redactie voor je uit hoe vaak je een waterflesje kunt hergebruiken.

Bacteriën in het waterflesje

Wanneer je zo’n plastic waterflesje gebruikt dan komen er miljoenen bacteriën in het water terecht. Dit klinkt ernstig, maar is eigenlijk niks om je zorgen over te maken. Wanneer jij de enige bent die uit het flesje drinkt, dan zullen ook alleen je eigen bacteriën erin terecht komen. Hier zal je dus ook niet ziek van worden en kan verder geen kwaad.

Plastic in je flesje

Wanneer je een flesje hergebruikt, dan laten er chemische stoffen als het ware los van het flesje en komen dus in het water terecht. Ook dit klinkt ernstiger dan het is. Het is namelijk zo weinig dat dit geen effect heeft op je gezondheid. Als je het water dagen laat staan en dan drinkt zal zullen er wel meer chemische stoffen inzitten. Spoel je flesje dus even om en gebruik deze dan opnieuw.

Warmte

Heeft jouw flesje al uren in de zon gelegen? Dan is het tijd om hem te vervangen. Wanneer er hitte bij komt kijken, dan kan dit wel negatieve gevolgen hebben. Bacteriën vermenigvuldigen zich dan namelijk razendsnel en in dat geval kan je er dus wel ziek van worden.

Hoe vaak kan ik een waterflesje gebruiken

Hoe lang je met zo’n waterflesje kan doen hangt dus voornamelijk af van hoe je ermee omgaat. Je kan hem prima vaker gebruiken zolang het flesje niet met hitte in aanraking komt. En nee, dus ook niet in de vaatwasser. Wil je je flesje toch schoonmaken? Doe dit dan met wat lauw water en een beetje afwasmiddel.