Deze onontdekte bestemmingen in Europa wil je op je bucketlist

Lifestyle & Tips door Chloe

Mallorca, de Algarve of Kreta: deze vakantiebestemmingen zijn razend populair en wemelen daarom van de toeristen. Je kan geen 100 meter lopen of je hoort alweer een Nederlands accent verderop. Wil je weg uit deze menigte? Bezoek dan één van de onontdekte vakantiebestemmingen uit deze lijst.

Onontdekte vakantiebestemmingen in Europa

Je zou denken dat alle mooie plekken inmiddels wel ontdekt zijn, maar dat is niet overal zo. Er zijn namelijk nog heel veel plekken in Europa die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Op deze onontdekte vakantiebestemmingen kom je dan ook helemaal tot rust.

Albanië

Oké, deze bestemming is dit jaar wel enorm toegenomen in populariteit, maar het is nog niet zo erg als op andere bestemmingen. Dat het er iets drukker met toeristen wordt heeft daarbij ook voordelen. Zo wordt de infrastructuur verbeterd en zijn er steeds meer activiteiten te beleven. Toch kan je hier nog lang niet spreken van massatoerisme. Dit kan natuurlijk wel snel komen, dus als je dit land graag wilt bezoeken in alle rust moet je snel zijn.

Montenegro

Ook deze bestemming wordt door veel meer toeristen ontdekt, maar vergeleken met landen als Griekenland en Spanje is het hier nog heerlijk rustig qua toerisme. Montenegro heeft alles wat je nodig hebt: leuke badplaatsen, veel cultuur en heerlijk weer. En als je er dan toch bent, dan mag een bezoekje aan Durmitor National Park ook niet ontbreken. Hier vind je namelijk de diepste canyon van Europa. 

Macedonië

In Macedonië vind je het prachtige Ohrid meer. Geen zee, maar wel heel veel verschillende stranden. Daarbij is het meer zo groot en diep, dat je bijna niet door hebt dat het een meer is. Om het meer vind je veel oude kerkjes en kloosters. Deze prachtige bezienswaardigheden staan zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Zeker een bezoekje waard dus.

Opaalkust

Deze prachtige kustlijn vind je in, jawel, Noord-Frankrijk. Nou zou je dit land niet zo snel als onontdekt beschouwen, maar de meeste toeristen trekken naar het zuiden van het land. Het noorden is daarentegen nog heerlijk rustig. De kustlijn kent vele stranden en hoge kliffen die je keer op keer zullen verbazen. En nog een voordeel: het is lekker dichtbij. Hallo roadtrip!