De leukste dingen die je kunt doen op Tweede Paasdag

Lifestyle & Tips door michelle-den-elzen

Het is Tweede Paasdag! Waarschijnlijk heb je gisteren lekker genoten van een luxe paasontbijt en een uitgebreid diner met familie of vrienden. Vandaag heb je misschien ontbeten met de leftovers van gisteren, maar hoe je de dag verder moet invullen? Geen idee! Die extra vrije dag is heerlijk om te luieren, maar eigenlijk wil je ook wel even op pad en iets leuks doen. En dan bedoelen we niet opgaan in de massa op de woonboulevards... We hebben enkele leuke tips voor je op een rij gezet waar jij je vandaag mee kunt vermaken! 

1. Ga naar de kinderboerderij

Heb je een lief neefje of heeft die ene leuke vriendin al kinderen? Wedden dat die enorm enthousiast zijn als je ze meeneemt naar de kinderboerderij? Vandaag is een perfecte dag om zoiets te doen: er lopen waarschijnlijk al allerlei soorten jonge dieren rond en vaak hebben kinderboerderijen op de twee paasdagen speciale thema's of evenementen georganiseerd. Geen kleine kinderen in de buurt die je kunt meenemen? No worries, ook als volwassene is de kinderboerderij nog hartstikke leuk om te bezoeken. Wie houdt er nou niet van babydieren in de lente?

2. Doe een workout of wat lichte activiteit

Waarschijnlijk is de sportschool dicht vandaag, maar dat betekent niet dat je vandaag niet hoeft te bewegen. Zo kun je thuis gemakkelijk een workout neerzetten! Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze HIIT workouts of deze workout waarbij je jouw armen zonder gewichten kunt trainen. En voor de echte lazy Fit Girls onder ons zijn er nog de yogaposes waarvoor je jouw bed niet eens hoeft uit te komen. Geen zin in een zware workout? Maak dan buiten een lekker lange wandeling. Ga eens naar de hei, waai wat uit op het strand of snuif de lentegeur op in het bos. Zo ben je niet helemaal gesloopt als je weer thuiskomt, maar ben je wel lekker actief bezig geweest!

3. Maak een leuk DIY-project

We snappen best dat het grijze weer van vandaag niet echt uitnodigt om lekker naar buiten te gaan. Wil jij binnen blijven, maar niet de hele dag verveeld naar de televisie staren? Leg dan een oud kleed op tafel en ga aan de slag met een leuk DIY-project! Zo kun je in de paassferen blijven door deze leuke decoraties te maken, maar je kunt ook een leuk item voor je interieur maken. Bekijk bijvoorbeeld deze leuke interieur DIY's eens - van oversized kleed tot een planten terrarium.

4. Doe een grote voorjaarsschoonmaak

Vandaag is de perfecte dag om jouw huis eens flink op te ruimen en schoon te maken! Je hoeft niet meteen je vloer in de lak te zetten en jouw gordijnen te wassen hoor, je kunt jouw voorjaarsschoonmaak natuurlijk zo klein of zo groot maken als je zelf wilt. Begin bijvoorbeeld eens met het uitzoeken van jouw kledingkast. Welke items heb je al heel lang niet meer gedragen - en ga je waarschijnlijk ook niet meer dragen? Wie weet kun je er iemand anders heel blij mee maken.

5. Ga een dagje op pad

Trommel je familie of vriendinnen op en ga lekker een dagje weg. Op Tweede Paasdag zijn de winkels in een heleboel stadscentra gewoon geopend, al hebben ze vaak wel aangepaste openingstijden. Een perfecte gelegenheid om lekker te shoppen en daarna neer te ploffen bij een van de leuke hotspots die de stad van jouw keuze te bieden heeft. (Klik bijvoorbeeld hier voor onze hotspots reviews van leuke zaakjes dor heel Nederland!) Ook leuk: rust lekker uit bij een wellnesscentrum, ga naar een pretpark of bezoek die ene toffe tentoonstelling bij dat museum.

6. Blijf lekker in bed

Als laatste optie is er natuurlijk om gewoon dat grauwe weer te negeren en lekker thuis te blijven. Je koelkast ligt vast nog wel vol met overgebleven eten en anders is bestellen ook altijd een optie! Chill lekker in je pyjama, kijk die films of series die al heel lang op jouw wishlist staan, praat een beetje met je kat, kruip tegen je vriend(in) aan en geniet gewoon van deze extra vrije dag die je gegeven is.

 

Vandaag juist een date met vriend(in)lief gepland? Bekijk dan eens deze leuke dates voor in de lente >

Meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me dan op Instagram op @michelledenelzen.