Zo zoek je verkoeling op hete zomerdagen

Lifestyle & Tips door Chloe

Met de eerste hittegolf dit jaar zijn we dringend op zoek naar verkoeling. Maar ja, waar vind je die? Soms lijkt het wel onmogelijk om een beetje af te koelen. Gelukkig zijn er echt wel manieren te vinden waardoor je even ontsnapt aan de warmte. Wij vertellen je hoe.

Zoek verkoeling op het strand

Een dagje aan de kust is altijd een goed idee. Over het algemeen is het hier een stuk koeler dan in de rest van het land. En nog een voordeel van zwemmen in zee: je hebt geen last van blauwalg. Met deze warmte kan je door de blauwalg op veel plekken namelijk helemaal het water niet in. Ook staat er aan zee vaak wat meer wind. Zo’n fris briesje is natuurlijk altijd welkom.

Huur aan cabrio

Zin in een kleine roadtrip? Met warm weer is het namelijk heerlijk om in een auto met open dak te rijden. Haren in de wind en gaan. Nou hebben we natuurlijk niet allemaal de luxe van zo’n auto, maar je kan er natuurlijk ook één huren voor een dag. Je kan zelfs een oude Volkswagen Kever huren of een oud Eendje. Superleuk om een stukje van eigen land mee te verkennen.

Shoppen

Dit is met deze warmte misschien wel het laatste waar je aan denkt, maar winkelen is eigenlijk een heel goed idee. Vooral in overdekte winkelcentra zal je niks merken van de warmte buiten en is het er heerlijk koel. In Leidschendam vind je bijvoorbeeld het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland en kan je jezelf prima een dagje vermaken.

Zoek verkoeling in het bos

In het bos zal je weinig zon tegenkomen. Door de bomen vind je veel schaduw en is het er dus lekker koel. Maak dus een lekkere wandeling of zoek een leuk plekje om te picknicken. Verkoeling hier is gegarandeerd.

Blijf lekker thuis

Met +30 graden is de kans groot dat het bij jou in huis een stuk koeler is dan buiten. Waarom zou je dan niet gewoon lekker thuisblijven? Doe een grote schoonmaak, ruim je kledingkast op of ga lekker een dagje bankhangen.