Barcelona: Alleen op City Trip

Lifestyle & Tips door nadine FG

Na de City Trip met srprs.me was ik al snel weer toe aan een nieuwe verrassing. Dit keer een verrassing in het teken van mijzelf. Een driedaagse trip alleen. Just me! Eng, gaaf, spannend en onbekend. Niet iets wat ik snel zou doen, maar waarom eigenlijk niet? Ik vermaak mij hier in mijn vertrouwde omgeving ook altijd prima alleen en ik ben gek op reizen. Dit moet toch te combineren zijn? Een bestemming, een plan, een goedkoop ticket en een kamer dichtbij het strand. Als ik zoiets eenmaal in mijn hoofd heb...

 

Off to Barcelona

Het alleen reizen was volledig nieuw voor mij en daarom besloot voor een bestemming te kiezen die dat niet was. Eén waarvan ik wist wat ik ervan kon verwachten en één met een goede temperatuur en dito strand. Bovendien is Barcelona een bestemming waarvan ik de toeristische highlights al netjes heb afgevinkt en besloot ik hier te gaan genieten van de zon en het lekkere eten. Deze zomer kwam namelijk laat voor mij met een scriptie die ik pas in augustus inleverde. En toen was daar ineens een baan, een 40 urige baan waar ik in september zou starten. Uh, heel leuk allemaal, maar ik ga nog even weg, voordat dit soort tripjes mij vakantiedagen gaan kosten. Ik moet het studentenleven, wat al die jaren zo goed voor mij is geweest, wel even in stijl afsluiten. Dus Barcelona en ik dat was het plan!

Barcelona

Barcelona2

 

Het plan

Het plan voor deze drie daagse trip was om geen plan te hebben. Gewoon kijken waar ik zin in heb en dat doen. Een goed boek mee, hardloopschoenen mee, eten wanneer ik honger heb en proberen bruiner terug te komen dan dat ik heen ging. Dat was het plan. En dat ging mij eigenlijk best goed af. Alleen op het strand liggen is prima te doen, alleen eten in een restaurant is even wennen en de eerste keer ongemakkelijk, maar eigenlijk ook best wel chill. Op een gegeven moment had ik wel zin om een beetje te praten en dingen te delen, maar daar diende zich al snel een oplossing voor. Ik kwam er namelijk achter dat een goede vriendin ook vakantie aan het vieren was en dat alles ook in Barcelona. Kijk, dat maakt het alleen reizen voor een paar uurtjes in de avond toch net even wat gezelliger.

 

 

Barca's Best Burger

Als foodie heb je in Barcelona ook werkelijk niets te klagen. Je hebt eigenlijk altijd te weinig dagen om alle leuke eettentjes te kunnen bezoeken. Ik wil hier twee hotspots uitlichten die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. Allereerst Bacoa, een burger tent die vorig jaar is uitgeroepen tot de beste van Barcelona. Super vers en mooie kwaliteitsproducten. Ik ging voor de burger van bio kipfilet op een volkoren broodje met handgesneden aardappels en mesclun salade. Super lekker en niet duur! Ik ging naar Bacoa langs het strand in Barceloneta, maar deze burgers zijn op meerdere plekken in Barcelona te scoren.

Burger

 

GUT

De tweede hotspot die ik afgelopen keer in Barcelona heb ontdekt, is Gut. Dit restaurant zit in de wijk Gràcia, wat sowieso een wijk is die de moeite van het bezoeken waard is met al haar boetiekjes, maar dat even terzijde. Dit restaurant ziet er super cosy uit. Het heeft iets schattigs, iets ouderwets, iets klassieks, maar bovenal iets heel gezelligs. De kaart staat vol met simpele maaltijden die bereid worden met verse producten en zonder onnodige toevoegingen. Veel vegetarische maaltijden en glutenvrije keuzes behoren tot de mogelijkheden en alles ziet en ruikt even lekker. Daar dient zich het dilemma van de moeilijke keuzes zich weer aan. Na kort wikken en wegen neem ik vooraf de chapati, een soort van Indiase wrap met drie verschillende dips om je vingers bij af te likken. Als hoofdgerecht een heerlijke tonijntartaar en als absolute topper een stuk chocoladetaart. Intens lekker!

 

Taart

 

Barcelona blijft een heerlijke stad waar je op het strand kan liggen, prima kan winkelen, een grote diversiteit van goede eetgelegenheden hebt en ook op cultureel gebied hoef je je in Barcelona niet te vervelen. En alleen op vakantie? Je moet het maar kunnen. Ik heb mij deze drie dagen prima vermaakt en ik denk dat het best wel goed is om af en toe wat tijd te nemen met jezelf om even helemaal te doen waar je zelf zin in hebt.