6x zero waste producten voor in de badkamer

Lifestyle & Tips door dali-brackenie

Sta jij wel eens bewust stil bij de producten die in je badkamer staan? Veel producten worden gemaakt van plastic en kan je na een aantal keer gebruiken weer weggooien. Door te kiezen voor zero waste producten draag je je steentje bij aan het milieu én bovendien zijn ze ook nog eens erg fijn in gebruik. Wist je bijvoorbeeld dat er wasbare wattenschijfjes en tandpasta tabletjes bestaan? Wij hebben onze favoriete zero waste producten voor in de badkamer op een rijtje gezet!

#1. Wasbare wattenschijfjes

Jojoba is een natuurlijk product dat vol zit met vitamine E, selenium, zink, koper en jodium; allemaal ingrediënten die helpen om je huid te voeden en te hydrateren. Jojoba olie werkt als een natuurlijke conditioner voor je huid!

Omdat jojoba olie gebruikt kan worden zonder het eerst te verdunnen, is het lang houdbaar. En zelfs als je de olie mengt met lotions en crèmes, heb je maar een klein beetje nodig om van de voordelen te profiteren. Bij het behandelen van littekens en puistjes hoef je alleen maar een druppeltje olie op de plek aan te brengen.

#2. Bamboe tandenborstel

Elk jaar komen er maar liefst twee miljard plastic tandenborstels terecht in de zee of op een stortplaats. Daar schrik je toch van? Daarom is het slim om je plastic tandenborstel te vervangen door een bamboe tandenborstel. Een bamboe tandenborstel ziet er niet alleen hip uit, maar is ook erg fijn in gebruik! Bovendien is bamboe één van de duurzaamste materialen op aarde, omdat het een bijproduct is van de Chinese landbouw. Door te kiezen voor een bamboe tandenborstel worden je tanden mooi wit én draag je op een makkelijke manier een steentje bij aan het milieu.

#3. Shampoo bars

Hoe vaak per jaar koop jij een nieuwe fles shampoo? Deze flessen zijn bijna altijd gemaakt van plastic en gooi je meestal weg wanneer ze op zijn. Dat is eigenlijk best zonde voor het milieu, dus waarom zou je niet voor een duurzamere optie gaan? Shampoo bars zijn verpakkingsvrij en bestaan voor 100% uit shampoo. De ideale shampoo vervanger als je je graag wat meer zero waste producten wilt gebruiken. Een shampoo bar wrijf je even in je handen met wat water en daarna komt de shampoo los en kan je je haren wassen. Hello gorgeous hair!

#4. Tandpasta tabletjes

Wist je dat er naast tandpasta ook tandpasta tabletjes bestaan? Ja, dat is helemaal zero waste proof! Deze tabletjes doe je in je mond en zodra er speeksel bij komt beginnen ze te schuimen. Zo kan je makkelijk je tanden poetsen én hoef je niet elke maand een tube tandpasta weg te gooien. Ook zijn deze tandpasta tabletjes erg handig om mee te nemen als je op reis gaat, want ze nemen veel minder plek in beslag in je toilettas.

#5. Menstruatie cup

Een herbruikbare menstruatie cup klinkt misschien een beetje vreemd in de oren, maar waarom eigenlijk? Tijdens je maandelijkse periode verbruik je een grote voorraad tampons of maandverband, die je makkelijk kan vervangen door een herbruikbare menstruatie cup. Deze cup is gemaakt van soepel en buigzaam materiaal en kan je zelfs tot 12 uur lang gebruiken! Daarna gooi je hem leeg in de wc, maak je de cup schoon met een reinigingsdoekje en gebruik je hem weer opnieuw. Na je ongesteldheid kook je de menstruatie cup kort om hem te desinfecteren, zodat je hem de volgende maand weer opnieuw kan gebruiken. Dat scheelt een hele hoop gedoe met tampons en bovendien is het ook beter voor je portemonnee.

#6. Herbruikbare wattenstaafjes

Gebruik jij vaak wattenstaafjes om je oren schoon te maken of make-up te verwijderen? Tegenwoordig bestaan er ook – je raadt het misschien al – herbruikbare wattenstaafjes. Deze zijn gemaakt van siliconen en kan je keer op keer weer gebruiken. Na het gebruik kan je het wattenstaafje gewoon afwassen met water en natuurlijke zeep. Deze herbruikbare wattenstaafjes zijn niet alleen erg handig voor in de badkamer, maar ook als je gaat reizen. In plaats van een doosje wattenstaafjes mee te nemen hoef je er nu nog maar eentje mee te nemen.

Hopelijk kan ik jou ook inspireren om vaker te kiezen voor zero waste producten in de badkamer. Wil je nog meer tips ontvangen voor een gezonde en duurzame lifestyle? Neem dan een kijkje op mijn blog www.zonderzooi.com of volg mij via Instagram op @zonderzooi.

Liefs,

Dalí