Krokante kipreepjes met speltmeel

Diner door fitgirlcode

Wanneer je goed en regelmatig sport is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen en daarnaast te letten op onverzadigde vetten. Kipfilet is een mager vlees product rijk aan eiwitten en tevens vetarm in tegenstelling tot rund- en varkensvlees.

Kip is persoonlijk mijn favoriet en ik verwerk het dan ook graag in mijn gerechten! Wie van krokante en kruidige kip houdt is hier op het goede adres, want dat ga ik vandaag met jullie delen! Ik deel jullie mijn geheim om de kip heerlijk krokant te maken met een mengsel van speltmeel en havervlokken en de kip te bakken in kokosolie. Jij kunt dus met een gerust hart genieten van deze krokante kipreepjes.

Wist je dat…

Kokosolie voor 50% bestaat uit laurinezuur? Dit is een verzadigd vetzuur dat ook voorkomt in moedermelk (30%)! Kokosolie is niet alleen gezonder om in te bakken, het bespaart je ook een hoop geld. Het gaat namelijk tot zo’n 15 keer langer mee dan traditionele bak oliën.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breek het ei in een kommetje en kluts het goed totdat het eigeel en het eiwit goed met elkaar vermengt zijn. Het hoeft dus niet te schuimen!
  2. Maak in een andere kom een mengsel van speltmeel, havervlokken en een snufje zout
  3. Marineer de kipfilet reepjes met kip kruiden of naar wens, met zout en peper en laat deze zo tien minuten intrekken
  4. Haal de kipfilet repen 1 voor 1 lichtjes door het meel mengsel. Het meel blijft nu nog niet zo goed plakken maar zorgt er wel voor dat het ei-mengsel zometeen goed pakt
  5. Doop nu de kipfilet repen 1 voor 1 door het ei-mengsel en haal ze daarna direct weer door het meel mengsel. Zorg ervoor dat beide kanten van de reepjes goed bedekt zijn met het meel en laat ze op een apart bord rusten
  6. Breng in een niet al te grote hapjespan zo’n 4 eetlepels kokosolie tot smelten. Als de kokosolie heet genoeg is, kun je de kipfilet reepjes hierin gaan bakken. Laat de reepjes per zijde ongeveer 3-4 minuten bakken en draai dan de reepjes om totdat ze goudbruin zijn

Serveer de krokante kip reepjes met uit de oven gebakken zoete aardappel frietjes en een zomerse side salade. Oeps,..een iets te grote portie klaargemaakt? Geen probleem! Bewaar de krokante kip reepjes in een afgesloten bakje in de koelkast en geniet er de volgende dag van als tussendoortje!

Wat vind jij van deze krokante en kruidige kip reepjes? En wat eet jij het liefst ernaast? Ik ben heel benieuwd naar jullie eigen creatie!

IMG_8640