De lente in je bol, 5 tips om hier extra je voordeel mee te doen!

Mind door debbie-feed-for-lifestyle

De lente is begonnen, yes! De dagen zijn weer langer en dat betekent meer zonlicht en warmte.
Ons vuurtje wordt aangewakkerd en zorgt direct voor nieuwe energie. En laat die energie nu eens aan de basis staan voor alles wat jij kunt bewerkstelligen op een dag. Doe er extra je voordeel mee met onderstaande 5 tips en laat die energie vóór je werken. Kom maar op met die voorraad nieuwe ‘zin’ in dingen!

Ruim op!

Gooi de deuren en ramen open en laat de frisse lucht door je huis heen gaan. Maak alles even grondig schoon, orden je kasten, geef kleding en spullen weg die je niet gebruikt. Creëer ruimte om je heen en zo automatisch ook meer ruimte in je hoofd. Ruimte voor al jouw ideeën. Wat voor mooie plannen heb jij allemaal?

Ga naar buiten!

Het wordt steeds lekkerder weer en dat lokt natuurlijk uit om veel meer naar buiten te gaan. Doe dat vooral! Je pakt zo direct meer zonlicht mee wat zeer gunstig is voor de aanmaak van allerlei hormonen zoals het gelukshormoon Serotonine en je slaaphormoon Melatonine. Lekkerder in je vel én beter slapen, zo blijft die energie mooi stromen! De zon zorgt er ook voor dat je lichaam weer zelf Vitamine D kan aanmaken en Vitamine D is cruciaal voor je energiehuishouding. Win-win!
Zoek ook vaker een stukje natuur op. Het is bewezen dat natuur onze mind tot rust brengt en direct je batterij oplaadt.

Ga meer bewegen!

Als je dan toch buiten bent, ga wat vaker en langer (matig intensief) bewegen. Na een half uur lekker door wandelen, komen alle verschillende happy hormones vrij en het stimuleert aan de andere kant juist de gebieden in de hersenen die angst en spanning temperen en neurale verbindingen activeren. Neem jouw ideeën mee tijdens je wandeling en zet daarmee mentaal alvast de eerste stappen in de richting van je doel. Wil je meer gaan hardlopen? Goed bezig! Hier vind je alle spullen die jou gaan helpen, zoals hardloopkleding, hardloopsokken en lichtjes zodat jij goed zichtbaar blijft.

Ga schrijven!

Zoek een fijn plekje buiten en pak een moment om eens wat dingen voor jezelf op te schrijven.
Schrijven met pen laat allerlei gebieden in de hersenen samenwerken en kan daarmee ook voor nieuwe neurale verbindingen zorgen. Het opschrijven, stimuleert niet alleen rust en ontspanning, maar ook creativiteit. Daardoor is het een hele goede tool om jouw ideeën op te schrijven en verder uit te werken in concrete stappen. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je brein zich zo al concentreert op de dingen die jij belangrijk vindt. Hoe handig. Let’s go for it!

Kom in actie!

Stort je naast op het bedenken van allerlei nieuwe plannen ook gelijk op de actie. Ga iets doen waar je al een lange tijd zin in hebt, maar wat er nog niet van is gekomen. Dat kan iets kleins zijn zoals een boek dat je wilt lezen of een cursus die je graag wilt doen. Iets nieuws leren, werkt zo belonend. Daarmee blijf je in die positieve flow. De lente leent zich er ook super goed voor om je vitale leefstijl een boost te geven. Puntjes op de i of misschien een complete reset. Wat extra groenten & fruit eten, op je eiwitten en gezonde vetten letten, meer water drinken, veel ontspannen en bewegen (in het zonnetje!), bewuster ademhalen: Dat levert je ook op de lange termijn zoveel op! Waar wacht je nog op?

De temperaturen zitten flink in de lift de komende dagen. Zet die lente in je bol om in daadkracht en ga vol voor de dingen die jij graag wilt doen of bereiken. Dit is het moment!