Deze matten zijn ideaal voor je home workouts

Fit & Training door chrismuru

Veel van ons hebben hun workouts verplaatst van de sportschool naar de woonkamer. Dat brengt vanzelfsprekend de nodige uitdagingen met zich mee. Afhankelijk van je situatie kun je geconfronteerd worden met huisgenoten die klagen dat je “niet zo eng moet doen met je yoga”, katten die onder je door en over je heen lopen (want ze willen graag meedoen), een te gladde vloer en beperkte ruimte… En als je op een verdieping woont, kun je ook nog eens te maken hebben met onderburen. Die zijn er vast niet blij mee als jij ’s ochtends vroeg burpees aan het doen bent… Aan je situatie kunnen wij natuurlijk niets veranderen. Maar we willen je wel graag laten kennismaken met een aantal matten die echt ideaal zijn voor je home workouts!

Deze matten zijn ideaal voor je home workouts

#1. Evolve Home Workout mat

De Evolve Home Workout mat is ontworpen door mensen die – inderdaad – te veel burpees deden op een dun yogamatje in een appartement. De mat is lekker groot (groot genoeg om te voorkomen dat je steeds moet verschuiven) en stevig genoeg om met schoenen en gewichten op te trainen. De mat is uitgerust met een unieke non-slip technologie, voor een optimale grip. Daarbij is deze workout mat gemaakt uit natuurlijk, biologisch afbreekbaar rubber. Goed voor je lijf én voor de planeet dus!

#2. Gorilla Mats Premium Large Yoga mat

Wil je thuis yoga doen, dan heb je natuurlijk een goede mat nodig. Gorilla Mats heeft oversized yoga matten in drie verschillende afmetingen. Ze zijn groot genoeg om naar hartenlust op te stretchen of te foam-rollen, of gezellig met je huisgenoot wat oefeningen te doen! De mat is 8 mm dik en biedt voldoende bescherming voor je knieën en gewrichten. De onderzijde is voorzien van een anti-slip textuur die de mat perfect op zijn plek laat liggen. En je hebt de keuze uit de kleuren Onyx Black, Acai Purple en Oasis Blue.

#3. SPRI Exercise mat

Met afmetingen van 121 X 50 cm is de SPRI Exercise mat ideaal als je op zoek bent naar een compacte mat voor je home workouts. De mat is licht van gewicht en makkelijk op te rollen en mee te nemen. Dus ook handig voor als je straks wel weer buiten de deur gaat sporten. Verkrijgbaar in de kleuren zwart en blauw.

#4. PLUFSIG gymastiekmat

Zelfs bij IKEA is een mooie workout mat te vinden: de PLUFSIG. Toegegeven, deze mat van 78 X 185 cm zal niet de eerste keus zijn voor de serieuze of intensieve sporter. Maar het is een prima matje voor de kids of voor als je af en toe eens wat buikspieroefeningen wilt doen.