Meet onze nieuwe Fit Girl Karlijn

Fit & Training door fitgirlcode

Hoi mede Fit Girls, Karlijn hier! Vanaf vandaag ben ik de nieuwste blogster van Fitgirlcode. Op dit moment woon ik nog in het prachtige Amsterdam, waar ik de bachelors Future Planet Studies en International Business Administration aan het afronden ben. Maar in mijn hoofd zit ik al op het strand in Thailand, waar ik vanaf halverwege februari vaak te vinden zal zijn. Mijn huur is inmiddels opgezegd, want het is tijd voor deze 22-jarige om de wijde wereld in te trekken. Wat lokt deze Fit Girl nou naar Thailand? En wat schieten jullie hier mee op? Misschien kan je het al raden… Ik ga in Thailand een maand thaiboksen en zal jullie via Fitgirlcode meenemen op mijn avontuur!

Het is een droom die bijna uit gaat komen: me vier weken helemaal suf trainen op een droomlocatie. ’s Ochtends eerst hardlopen en dan om half 8 de gym in voor de groepstraining. Daarna uitrusten in de schaduw op het strand om vervolgens aan het einde van de middag weer fit bij training nummer twee te verschijnen. Sommigen vragen zich af waarom ik dit mezelf aan ga doen, terwijl anderen vragen of ze misschien in mijn backpack passen. Zelf ben ik er van overtuigd dat het één groot avontuur gaat worden - en laat dat nou net zijn waar ik zin in heb.

fit girl

Fitgirlcode debuut

Mijn fit journey begon iets meer dan twee jaar geleden, toen ik op zoek ging naar een sport waar ik wél altijd mijn bed voor uit zou komen. Ik werd al snel gegrepen door het kickboksen. Terwijl ik hierin steeds sportiever werd, daagde ik mezelf ook op andere vlakken uit door meer te gaan hardlopen en door me op te geven voor een 19 km Vikingrun. Als ik iets doe wil ik het graag goed doen en al snel werd mijn 2 à 3 weekse sportroutine een bijna dagelijkse sportroutine tot ik in juni afgelopen jaar zonder al te veel af te hoeven zien joelend het podium van de Vikingrun op klom. Dat exacte kunstje deed ik nog een keer over bij de ijskoude en spiegelgladde Vikingrun Brother Edition in oktober waar ik Fitgirlcode’s Samantha tegen het lijf liep en zelfs mijn Fitgirlcode debuut maakte in haar blog (check “Echte vrouwen spelen in de modder”). Inmiddels is mijn focus weer terug bij indoor sporten en ben ik vooral te vinden in de “gym”.

Dikke fitte tante Kee

Na mijn kickbokskamp heb ik nog drie maanden om door Azië te reizen en natuurlijk wil ik dan fit blijven. Maleisië, Singapore, India, Nepal en Myanmar staan voorlopig op mijn lijstje, maar dat zou nog best eens anders kunnen lopen. Vast staat wel dat ik jullie ook op dit gedeelte van mijn trip op de hoogte zal houden van mijn sportvoortgang. Je kan me trouwens ook via instagram en snapchat vinden als @kayonherway. Waarom Kay? Lang verhaal kort: in het buitenland is de naam Karlijn nog nooit goed uitgesproken - laat staan in één keer goed gespeld. Dus zodra ik de grens over ga, ga ik door het leven als Kay (uit te spreken als Kee, je weet wel, zoals dikke dikke dikke tante Kee zoals je moeder dat vroeger voor je zong als je moest gaan slapen). ;)

fit girl

Eat, pray, love in Rome

Dan heb ik nog een kleine bonusaankondiging: na mijn reis voer ik het “Eat Pray Love”-gehalte van mijn leven nog een beetje op door naar Rome te verhuizen om daar een master te doen. Ook vanuit hier zal ik blijven bloggen en ik zal het jullie zeker niet onthouden als ik een rondje om het Colosseum sprint of eindelijk uitvind hoe al die Italianen zo giga slank kunnen blijven terwijl ze de pizza’s, pasta’s en het ijs niet vaak laten staan.

Ik heb hartstikke veel zin in mijn reis en het lijkt me leuk om jullie wekelijks op de hoogte te houden van mijn avonturen! 

https://www.instagram.com/p/BAorOvPumHX/?taken-by=kayonherway