Nathalie’s favoriete buikspieroefeningen in de sportschool

Workout door nathalie

Sinds een aantal maanden ben ik meerdere keren per week in het krachthonk te vinden. Nu ik gestart ben met het StrongFit programma zelfs fanatieker dan ooit! Ik vind het heerlijk om ‘s ochtends vroeg te starten met een training. En ja, natuurlijk wil ik er deze zomer graag pretty uitzien in bikini… Vandaag share ik mijn favoriete buikspieroefeningen!

Een aantal weken terug liet ik voor het eerst mijn vetpercentage meten. En hé, die bleek veel lager dan ik had verwacht! Goed nieuws zou je denken, maar ik was stiekem ook ietwat teleurgesteld. Waar zijn mijn buikspieren? Ja... ik zie ze wel, maar ze zijn nu niet erg aanwezig.

Buikspieroefeningen?

Gelukkig was daar mijn StrongFit coach die mij vertelde dat als je hele platte buikspieren hebt, je vetpercentage heel laag moet zijn om je abs zichtbaar voor de buitenwereld te krijgen. De conclusie? Ik moet aan de zware buikspieroefeningen voor “grotere” en dus meer zichtbare buikspieren.

Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen! Ik ging direct aan de slag. Hieronder mijn favoriete buikspieroefeningen.. Spierpijn gegarandeerd!!! Sterkte!

 

Parallel bar Leg raise

Rust met je armen op de steunen en laat je benen hangen. Houd je voeten en benen tegen elkaar. Beweeg je benen langzaam omhoog. Houd deze positie even vast en beweeg je benen langzaam weer naar beneden. Zorg ervoor dat je gedurende de hele oefening je benen bij elkaar én recht houdt. Herhaal deze oefening.

 

Barbell / abwheel rollout on knees

Ga op je knieën zitten en houd de barbell of je abwheel met beide handen vast. Plaats deze op de grond voor je en rol zo ver mogelijk naar voren. Strek je lichaam helemaal uit zonder de vloer te raken. Houd deze houding even vast voordat je terug rolt. Herhaal deze oefening.

 

Standing side bends

Ga staan met je voeten op heupbreedte. Pak in één hand een gewicht (kettlebell, dumbell of schijf) en zak naar beneden. Houd je arm gestrekt en laat de beweging vanuit je core komen. Herhaal deze oefening een aantal keer en doe hetzelfde aantal herhalingen aan de andere kant.

 

Cable rope crunch

Ga op je knieën zitten voor de cable rope machine. Pak het touw en houd dit vast achter je nek. Buig je bovenlichaam naar voren door je buikspieren aan te spannen. Herhaal deze oefening een aantal keer. Als variant kun je ook de schuine buikspieren trainen door een zijwaartse beweging te maken.

 

Russian twist

Ga op een fitnessmatje zitten en pak een gewicht in je handen (kettlebell, dumbell, schijf of bal). Houd je benen gebogen, houd je voeten net boven de grond en leun iets achterover. Verplaats het gewicht naar de rechterkant van je romp tot net boven de grond. Ga terug naar het midden en herhaal deze beweging nu aan de linkerkant.

Zelf doe ik 3 sets van 10 herhalingen per oefening.

Train jij regelmatig je buikspieren? Ik ben heel erg benieuwd naar jouw favoriete oefeningen! Any tips?