Women’s Health Fit For Summer festival

Workout door nathalie

Zaterdag 21 mei was het dan eindelijk zo ver, het Women’s Health Fit For Summer festival! Een dag vol sport, health, food en gezelligheid. Benieuwd of ik de Fit for Summer-check heb doorstaan?

Hoe minder kilometers tot treinstation Amsterdam Science Park, hoe meer Fit Girls zich om mij heen verzamelen. Bij het oplopen van het terein van Sportcentrum Universum ben ik helemaal omringd door sportieve chicks in de tofste sportoutfits. Woehoee! Ik voel me helemaal in m'n element en heb zin in de dag!

Fit For Summer festival

Eenmaal binnen krijgen we ons programma. De dag start met een gezamenlijke warming up. Super leuk, zo’n hele sporthal vol met Fit Girls. Als we eenmaal warm zijn worden we in groepen ingedeeld. De begeleidster van Women’s Health brengt ons naar de eerste sportclinic.

Fit For Summer festival

Fit For Summer festival

Bron: Simone Frank, Women's Health

Apenkooien

Op het programma had ik het natuurlijk al zien staan; apenkooien. Even bekroop me een naar gevoel... Als jullie mijn blogs vaker lezen weten jullie inmiddels dat ik als kind een verschrikkelijke hekel had aan schoolgym. Aangezien apenkooien toch echt een hoog schoolgym gehalte heeft wist ik niet of ik hier heel blij van ging worden. Daar zaten we dan, met z’n alle op een rijtje op de gymbank (déjà vu). Nadat de gymleraar ons geheugen opgefrist heeft (o ja, zo ging het spel ook alweer) mogen we even wennen aan het parcours. Ietwat ongemakkelijk en tam rennen we over de banken en matten, en slingeren we met de touwen door de zaal. Dan is het tijd voor het echte werk! We doen verschillende spellen en al na de eerste minuut is iedereen super fanatiek. We voelen ons weer helemaal kind en rennen door de gymzaal. Na afloop vragen we ons hardop af of we vroeger ook zo vermoeid waren na een gymles! Wauw, dit is best pittig.

Fit For Summer festival

Fit For Summer festival
Bron: Simone Frank, Women's Health

Basecamp

Na de eerste clinic vermaken we ons een uurtje in de Basecamp. Hier is van alles te zien op het gebied van sport en voeding. We maken foto’s en kijken wat rond tot het tijd is voor de lunch. Een super gezonde en hele lekkere linzensalade van Urban Salad, plus een gezond sapje.

Fit For Summer festival

Fit For Summer festival

Boksen

De tweede activiteit op ons programma is een boksclinic. Na mijn eerste bokservaring met Remy Bonjasky ben ik helemaal om. Ik vind boksen echt heel gaaf en hoopte al dat deze workout op ons programma zou staan. In tweetallen doen we verschillende oefeningen. Die 45 minuten vliegen zó voorbij.

Fit For Summer festival

Bootcamp

Snel door naar de laatste workout. Van te voren riep ik nog heel hard: “Als er beachvolleybal op mijn programma staat, dan keer ik direct om naar huis!” Volleybal stond vroeger toch echt wel in mijn top 3 met meest gehate schoolgymsporten. Natuurlijk had ik dit niet zo hard moeten roepen, want bij het openen van de envelop met het programma viel mijn oog direct op de laatste clinic. Je raadt het vast al, beachvolleybal! Gelukkig waren er nog veel meer workouts en besloten we aan te sluiten bij de bootcamp clinic. Ondertussen breekt het zonnetje steeds iets verder door en is het dus flink zweten buiten op het grasveld. Een goede afsluiter!

Fit For Summer festival

Fit For Summer festival

Moe maar voldaan verlaten we om 5 uur het terrein. Wij hebben een super leuke dag gehad en zijn helemaal Fit For Summer! Was jij ook bij het Women’s Health Fit For Summer festival? Welke sportclinics heb jij gedaan? Laat het me weten in een comment! Ik ben super benieuwd naar de andere clinics!

@ Women’s Health: Is het een idee om een Fit For Summer weekend te organiseren? Er waren nog zoveel leuke sportclinics! Crossfit, yoga, SoulCycle, ballet barre, jumping fitness.. Ik zou me zo nog een aantal dagen vermaken!