Let's talk about Soulcycle

Workout door roos-aduagyei

Er is een nieuwe trend opgedoken in fitnessland, en die heeft alles te maken met fissa's én fietsen. Soulcycle is inmiddels een bekend begrip onder Amerikanen. Hoewel het in ons koude kikkerlandje nog niet bij iedereen bekend is, is er vorige maand in Amsterdam een gym geopend waar de sport-variant in volle glorie te beoefenen is. Ladies, are you ready to party? 

800 calorieën/45 minuten

Zo'n fancy begrip als deze roept natuurlijk de nodige vragen op. Allereerst: Wat ís het überhaupt? Soulcycle is een combinatie van uitgaan en spinnen (ja, echt). Geloof me, zelfs voor de grootste spinning hater gaat Soulcycle een waar feestje worden. Je traint hierbij niet enkel je benen, maar echt je complete lichaam. Door middel van gewichten en weerstandsbanden worden de work-outs een stukkie zwaarder gemaakt, en laat me je wel vertellen, dat werpt absoluut zijn vruchten af.

Tijdens het fietsen verbrand je namelijk ongeveer 700 - 800 calorieën per 45 minuten. WOW. Kijk, dát is nog eens een krachtige cardio work-out!

https://www.youtube.com/watch?v=Cz1tJkRJWSU

Iets te 'zen'

Een disco spinning class klinkt natuurlijk als één groot feest. Hoe komt het dan toch dat het in Nederland nog niet zo groots is? Persoonlijk denk ik dat de meeste Nederlanders niet zo'n fan zijn van de soms ietwat overdreven Amerikaanse trends. Soulcycle is een feestje, maar kan soms ook ietwat zweverig zijn. Iets waar niet iedereen evenveel van houdt.

Soulcycle in Amsterdam

In Amsterdam is het toch al mogelijk om Soulcycle te doen. Ondernemer Rogier van Duyn haalde het concept naar Nederland en opende vorige maand de eerste ROCYCLE studio in Amsterdam. De lessen variëren enorm, net zoals de muziek die daarbij gedraaid wordt. Zo zijn er ook lessen waar enkel Rihanna en Beyoncé gedraaid wordt. Sign me up, please!

Voor een les betaal je €15, en daar krijg je een handdoek en wat verzorgingsproducten bij. Daarnaast kun je bij de gym ook gewoon speciale fietsschoenen lenen. Je kunt geen abonnement afsluiten en betaalt dus enkel voor een losse les. Nou, dat is dus bijna net zo duur als een 'normaal' feestje in de club maar hier word je ook nog eens gezond en mega energiek van. Double win!

Ik ben nú al megafan van het concept en kan niet wachten tot er meer sportcycle scholen op zullen duiken in Nederland. Wat vind jij?