Zo weinig tijd van ons leven besteden we aan sporten

Workout door roos-aduagyei

SHOCKING. Hoewel we allemaal steeds meer bezig zijn met gezond eten en veel bewegen sporten we volgens het onderzoek van Reebok véél te weinig. Zelfs minder dan 1 procent van ons totale aantal levensdagen! Say whut!? 

Netflix > Fitness

Ik denk dat veel meiden het met me eens zijn wanneer ik zeg dat er niets mis is met het verkiezen van Netflix boven sporten. Zo lang je jezelf uiteindelijk toch een paar keer per week naar de gym weet te slepen is er niets aan de hand, right? Toch kiezen sommige mensen er iets te vaak voor om op de bank te ploffen voor een Netflix marathon. Dat is dan ook de reden voor het bizar lage percentage.

Reebok 25,915 days

Reebok heeft in totaal 90.000 mensen ondervraagd voor deze dag campagne. Al deze dames en heren waren verspreid over een aantal landen waaronder: Het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Frankrijk, Mexico, Rusland, Korea, Spanje en de Verenigde Staten. Ze gingen daarbij uit van een mensenleven van 25,915 dagen. Raad eens? We besteden dus maar 180 dagen (!!!!!!) van ons hele leven aan sporten. Dit terwijl we wel 10.625 dagen spenderen aan elektronische apparaten zoals de televisie, tablets en smartphones. Wow. Dat is echt niet cool.

Natuurlijk heeft Reebok het niet enkel bij dit onderzoek gelaten. Na de uitkomst was het wel duidelijk dat er iets gedaan moest worden om mensen van de bank te krijgen. En dat is dan ook de reden dat ze deze toffe video hebben gemaakt die onlangs op Youtube verscheen. Als dit niet motiverend is, dan weet ik het ook niet meer!

We kunnen stil staan bij het feit dat 1 procent BIZAR weinig is, maar we kunnen er natuurlijk ook alles aan doen om dit gemiddelde op te krikken! Je weet dus wat je te doen staat wanneer je weer eens twijfelt tussen een Netflix avondje en een zweetsessie in de gym. Succes!