Marikenloop 2016: niet snel, wél smiles

Workout door fitgirlcode

Hardlopen... Ik heb er zelf een enorme haat-liefde verhouding mee. Zegmaar in de trant van 'nooit zin' haha. Maar zodra ik eenmaal ben geweest voel ik me gelijk een eindbaas. Vorige week zondag stond de Marikenloop op de planning, dus er moest toch weer wat gerend worden om mijn hardloopskills voor dit event op te krikken.

Samen met (ex-)collega en Fit Girl Anneloes heb ik me een aantal weken geleden ingeschreven voor de Marikenloop, die elk jaar in Nijmegen plaatsvindt. Omdat ik 5 jaar in Nijmegen gewoond heb, is dat voor mij een echte thuiswedstrijd en vond ik het maar al te leuk om weer naar het Oosten af te reizen! Bij dit event kun je kiezen tussen 5 km en 10 km en wij gingen beiden voor de 5K. Mijn conditie was destijds niet al te best, dus dat betekende dat er werk aan de winkel was.

Met een redelijke voorbereiding en vooral veel goede zin vertrokken we zondag naar Nijmegen. Helaas waren de weersvoorspellingen niet al te best, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken (al word ik niet echt blij van rennen in de regen...). Er waren voor de hele dag plensbuien opgegeven, maar wél 21 graden, dus wat we aan zouden trekken was een discussiepuntje. Vooral niet te warm, maar ook weer niet te bloot, want die regen kan het toch fris maken. Beide hadden we een heel kek Asics-setje klaar liggen, maar gezien de weersvoorspellingen toch maar gekozen voor lange tights en het Marikenloop T-shirt met mouwtjes.

Marikenloop

Eenmaal omgekleed en startklaar deden we nog even mee met de gezamenlijke warming-up voordat het startschot klonk. Omdat Anneloes en ik een ander tempo hebben, hadden we al besloten dat we allebei op ons eigen tempo zouden lopen, dus niet per se samen als dat niet prettig liep. Anneloes liep een stuk sneller dan ik, dus we liepen al gauw een stuk uit elkaar. Gelukkig bleef het tijdens de run droog, dus konden we ook nog een beetje van de scenery genieten: een deel van het parcours loopt namelijk door het bos! Uiteindelijk eindigde Anneloes met een tijd van 30:41 en ikzelf met 34:01. Zeker niet mijn snelste tijd, maar ik heb wel heel fijn gelopen! En gezien ik echt een mooi-weer loper ben, hoop ik dat het zonnetje zich snel weer laat zien zodat ik in mijn nieuwe Asics runnig-outfit naar buiten kan!

Volgend jaar ben ik er zeker weer bij, want wat is het toch elke keer weer gezellig. Maar mocht het nu al beginnen te kriebelen bij jou: vanaf 1 juni gaan de inschrijvingen voor de Zevenheuvelenloop open welke in november plaatsvindt. Anna heeft hem vorig jaar gelopen, dus mocht je geïnteresseerd zijn kun je haar gehele voorbereiding teruglezen ;)