Recept: Coconut cheesecake chiapudding

Food & Recipes door hannah-vreugdenhil

We gaan chiapudding even naar een next level brengen! Want hoe lekker zou het zijn om een taartje als ontbijt te kunnen eten? Ik ga je vertellen hoe je dit goddelijke ontbijtje kunt maken!

Wat heb je nodig voor 1 coconut cheesecake chiapudding?

Ingrediënten:

  • 5 dadels
  • 10 g boter
  • 1 bastognekoek
  • 150 g kokoskwark
  • 3 el chiazaad
  • 150 g citroenkwark
  • 1 citroen

Hoe maak je de coconut cheesecake chiapudding?

Begin de avond van tevoren. Ontpit de dadels en laat deze in heet water weken. Verwarm de dadels in een pannetje met de boter. Sla ondertussen met je vuist het bastognekoekje in ongelijke kruimels. Kneed de koekkruimels met de warme boter en dadels tot een platte munt en laat die afgedekt in de koelkast rusten.

Doe de kokoskwark met de helft van het chiazaad in een schaaltje en doe de citroenkwark met de andere helft van het chiazaad in een ander schaaltje. Goed roeren, zodat de chiazaadjes mooi zijn verdeeld. Dek beide schaaltjes af en laat ze een nachtje in de koelkast staan.

Oké, de volgende ochtend kan het feest beginnen! Het taartje bouw je op in de glazen (weck)pot. Voor de eerste laag gebruik je de kokoskwark, daar verdeel je als tweede laag de helft van de dadel-koekmix over. De derde laag wordt de citroenkwark, afgetopt met wat citroenrasp. Eindig met de rest van de dadelmix. Als garnering doet een munttakje het altijd goed. Cheesecake for breakfast!

  • 26% eiwitten
  • Voedingswaarden:
  • 455 Calorieën
  • 30 Gram eiwitten
  • 47 Gram koolhydraten
  • 16 Gram vetten
  • 7 Gram vezels

Tijd: kort

Let op: je begint wel de dag/avond van tevoren met het mengen van de chiazaad en de kwark.
Variatietip:
Wees creatief met de verschillende smaakjes kwark! Wat dacht je bijvoorbeeld van de combinatie frambozen en vanille?

Wil je een echte cheesecake maken, maar dan wel het liefst een gezonde variant? Lees dan ons blog waarin we gezonde cheesecake recepten delen :)