Opperfit Girl

Fit & Training door fitgirlcode

“Mevrouw, bent u een bodybuildster?” Ik keek op van mijn stang waar ik zojuist extra gewicht aan had geschoven om mijn schouders naar hun moer te sturen. “Dat dacht ik al”, zei de jongeman nadat ik glimlachend “ja” knikte, daar in de streetgym waar je voor 1 euro fit wordt. Aangenaam!

Sommigen zien mij als bodybuildster, anderen zien mij als de Ladies Only Trainer die vrouwen helpt het lichaam te creëren wat ze ooit hadden, of graag willen hebben. Weer anderen noemen mij mama, laten mij hun vieze sokken oprapen en vragen elke dag wat ik heb gekookt. Maar voor jullie ben ik Opperfit Girl, want dat is de deal waarmee ik tot de community van #FITGIRLCODE ben toegetreden. Twee keer per maand een blog in ruil voor de status van Opperfit Girl. Aangenaam!

Al 20 jaar zweetbillen

Als Opperfit Girl draai ik al zo’n 20 jaar mee in de fitnessbranche. Ik heb in mijn leven tientallen sportscholen besmeurd met mijn zweetbillen die ik op een fitnesstoestel installeerde of op een matje plantte terwijl ik les gaf. Uiteraard heb ik vanwege de hygiëne altijd gebruik gemaakt van een handdoek. Ooit begonnen als 17-jarige aerobicjuffrouw naast mijn studie Communicatie ben ik doorgegroeid tot clubmanager van vrouwensportschool Woman’s World. Tegenwoordig ga ik door het fitte leven als Ladies Only Trainer (coaching, voeding, massage en training voor vrouwen) met mijn bedrijf De Hartslag.

Fit Mom

In mijn blogs lees je ook over mijn gezin. Ik ben namelijk gezegend met De Man en drie kinderen waarvan ik er gelukkig slechts één zelf heb moeten baren, de andere twee heb ik cadeau gekregen. Avonturen met spierpijn en foodpreps terwijl ik stofzuig, de jongens roep omdat het eten klaar is en de kleinste even snel een schone luier omdoe, zijn bij mij dus doodnormaal.

opperfit girl

Het bestaansrecht van de Opperfitgirl

Het allerbelangrijkste is nog niet eens aan bod is gekomen. Mijn bestaansrecht, mijn alfa en omega, de grond onder mijn voeten! Ik heb het natuurlijk over mijn fitte leven als atleet. Want ook ik heb het podium gesierd in een bikini tijdens een fitnesswedstrijd, ik ben zelfs geëindigd op de eerste plaats in de 35+ klasse van de Flexcup 2014 (tegenwoordig SAP Cup). Over een aantal maanden ga ik dat nog eens dunnetjes over doen. Nou ja, dunnetjes niet echt. Ik ga nu in plaats van bikinifitness- de bodyfitness klasse doen en daar heb ik toch echt serieus dikke gains voor nodig.

Fight to be fit

Ik ben ontzettend blij dat ik voor #FITGIRLCODE mag bloggen, bijna net zo blij als het moment waarop ik spareribs en een donut met roze glazuur naar binnen prop nadat ik een suikerwafel met slagroom, M&M’s, een zakje paprikachips, 5 blokjes kaas, een opscheplepel Nutella en een gevulde bara met kipfilet heb weggewerkt binnen 32 minuten en 49 seconden tijdens mijn ‘cheatmaaltijd’.
Ook al is Opperfit Girl een opperfitte girl, ook ik heb mijn behoeftes, verlangens en moeilijke momenten waarop ik moet strijden om fit te blijven. Net als jullie gewone Fit Girls. En ook die ga ik in mijn blogs met jullie delen!