Easy peasy zoete aardappel wedges
Hi girls!
Ik ben gék op zoete aardappel uit de oven, en maak het dan ook meerdere keren per week. Het lijkt soms alsof zoete aardappel heel bewerkelijk of moeilijk te maken is, maar dat is helemaal niet zo! Ik sla alle lastige stappen (à la: 1 uur weken in koud water) gewoon over (wauw.. such badass) en ik proef geen verschil! Waarom moeilijk doen, als het ook easy peasy kan?
Ingrediënten
- 2 kilo zoete aardappel, geschild
- flinke scheut zout
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 kleine eetlepel gedroogde thijm
- 1 kleine eetlepel paprikapoeder
- 1-2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
Bereiding
Wedges snijden doe je zo: snijd een aardappel in de lengte door. Daarna leg je de aardappel op de platte kant, en snijd je hem 2-3 x in de lengte door. Daarna voeg je alle kruiden en olie toe. Even goed husselen, done! Bak de aardappels in 30-45 minuten in de oven op 180 graden. Ze blijven zacht, maar met een knapperig randje.
Twee kilo zoete aardappel is genoeg voor 6 personen, of 4 mensen met berenhonger! ;)
Enjoy!
x
Roos