Recepten

Recept: zwarte-bonenbrownies

Soms kun je een guilty pleasure heel makkelijk ombouwen tot een healthy pleasure. Deze zwarte-bonenbrownies zijn daar het perfecte voorbeeld van! Geen loze calorieën uit bloem en suiker, deze brownies zitten bomvol vezels en eiwitten dankzij de bonen en dadels. En de smaak? Die wordt er echt niet minder van zo zonder suiker! Als je ons niet gelooft zit er maar één ding op: zelf die brownies maken en uitproberen. Spreken we je daarna nog wel een keer. 😉 

Dit recept komt uit het boek FitChef van Mark van Oosterwijck. Nog nooit van gehoord? Hij is afgelopen week pas gelanceerd, dus dat is niet zo gek! In deze dubbeldikke bundel vind je niet alleen 105 eiwitrijke recepten om fit te worden én te blijven (voor zowel ontbijt, lunch, snacks, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerechten). Ook staat er een hele hoop informatie in het kookboek over macro’s, gezond afvallen, wat je moet doen om eetbuien te voorkomen, hoe je gezond uit eten gaat, tips over trainen, en ga zo maar door… Dat is nog eens een bundel waar je écht wat aan hebt, als je het ons vraagt. (Psst.. Misschien een perfect kerstcadeautje voor jezelf of iemand anders?) Bestellen kun je hier doen!

zwarte-bonenbrownies

Zwarte-bonenbrownies

Ingrediënten:

Dit heb je nodig:

  • keukenmachine
  • handmixer met gardes
  • vierkante metalen bakvorm (20×20 cm), ingevet en bodem bekleed met bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Breng in een pan een laag water aan de kook. Doe de stukjes chocolade in een kom. Hang deze in de pan boven het kokende water en laat de chocolade al roerend smelten. Laat de chocolade afkoelen tot nog net vloeibaar.
  2. Hak de walnoten in de keukenmachine in grove stukjes. Doe ze over in een kommetje. Maal daarna de dadels in de keukenmachine fijn. Doe ze ook over in een kommetje. Pureer tot slot de bonen in de keukenmachine.
  3. Klop in een beslagkom de boter of kokosolie en dadels met een handmixer tot een romige crème. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg dan al kloppend beetje bij beetje de bonenpuree en de chocolade toe tot alles goed gemengd is. Klop tot slot de vanillepoeder, cacao en koffie erdoor en spatel driekwart van de walnoten erdoor.
  4. Doe dit mengsel over in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Strooi tot slot de rest van de noten erover. Bak de brownies in de oven in 30 minuten gaar. Laat de koek uit de oven afkoelen en snijd hem in vierkantjes van 4×4 cm.

Per stukje: 738 kj / 176 kcal | 4 g eiwit | 11 g koolhydraten | 12 g vet waarvan 5 g verzadigd | 4 g voedingsvezel

Bewaren doe je in een afgesloten vershouddoos in de koelkast of verstevigd in folie in de vriezer.

Meer van deze recepten? Scoor dan het boek FitChef waar 105 eiwitrijke recepten en een heleboel tips en tricks in staan!

Hmm… Ik weet wel wat ik ga maken! Heb jij al eens vaker brownies gebakken met groenten in plaats van de standaard bloem? Ik ben benieuwd naar je ervaringen! 

Plaats een reactie