5x vegan kaas recepten
Als vegan nooit meer zuivel eten? No way! Er zijn genoeg vervangers voor diverse zuivelproducten. Zo kun je heerlijk ontbijten met sojayoghurt of een schaaltje overnight oats met amandelmelk. Roerei maak je gemakkelijk na met tofu en ook kaas hoef je niet van het menu te schrappen. Er bestaan namelijk een hele hoop lekkere vegan kaas recepten! Vandaag deel ik 5 fantastische recepten, van ‘fetablokjes’ voor door je salade tot de lekkerste roomkaas.
BRON: LANDS & FLAVORS
Amandelkaas
Ingrediënten:
- 160 gram amandelen
- 2 1/2 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/2 teentje knoflook
- 1 1/4 theelepel zout
- 160 ml water
Deze kaas kun je zo smeerbaar of stevig maken als je zelf wilt! Bekijk hier hoe je dat doet.
BRON: JENNIFER’S KITCHEN
Vegan mozzarella
Ingrediënten:
- 3/4 cup cashewnoten
- 34 cup soja- of amandelmelk
- 1 theelepel tahini
- 3 eetlepels citroensap
- 1/4. cup kokosolie
- 3 eetlepels uienpoeder
- 3/4 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zout
- 1/8 theelepel gedroogde basilicum
- 1 7/8 cup water
- 2 eetlepels en 1 theelepel agar
Deze mozzarella zelf maken? Zo doe je dat.
BRON: ELEPHANT JOURNAL
Kikkererwtenkaas
Ingrediënten:
- 3//4 cup kikkererwtenmeel
- 1 cup water
- 1 1//2 eetlepel edelgist
- 1 theelepel zout
- 1/8 theelepel kurkuma
- 1 theelepel appelciderazijn
- kruiden naar smaak (basilicum, oregano, jalapeno, etc.)
Deze kaas is ideaal om plakjes mee te maken of om te raspen! Hier vind je het hele recept.
BRON: GREEN EVI
Feta van tofu
Ingrediënten:
- 400 gram tofu
- 2 eetlepels witte miso
- sap van 1 citroen
- 1/4 cup appelciderazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepels water
- 2 eetlepels edelgist
- 1 eetlepel oregano (optioneel)
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- zout en peper
- chilivlokken (optioneel)
Dit recept is helemaal geoptimaliseerd door de schrijfster en nu nog lekkerder!
BRON: AN UNREFINED VEGAN
Vegan roomkaas
Ingrediënten:
- 1 kleine bol knoflook
- 4 eetlepels verse kruiden (zoals tijm, rozemarijn, bieslook, oregano)
- 1 cup cashewnoten
- 1/4 cup kokosboter
- 1//4 theelepel zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 3 eetlepels citroensap
Het gehele recept van deze lekkere cream cheese vind je op deze website.