Hemelse havermoutkoeken met cashewnoten

Snack door lotte

Havermout, een ingrediënt dat niet meer weg te denken is uit het keukenkastje van menig Fit Girl. Niet meer dan logisch, want havermout is ontzettend voedzaam, geeft je lang een verzadigd gevoel en is ontzettend veelzijdig! Van normale havermoutpap tot mugcakes en koekjes: havermout saves the day. Tóch heb ik altijd een haat-liefde relatie gehad met mijn havermoutbaksels. Te taai, een muffe smaak of ontzéttend droog: die guilt-free havermoutkoeken leken gewoon te mooi om waar te zijn! Gelukkig ben ik ontzettend koppig en besloot ik het op een herfstachtige zomermiddag nog één keer te proberen. En met succes, want deze havermoutkoeken met cashewnoten en gedroogde vijgen zijn werkelijk to die for!

havermoutkoeken

Ingrediënten

voor 4 grote koeken

 •  100 gram havermeel(havermout geblend tot meel)
 •  50 gram kokosolie of roomboter
 •  50 gram dadels (+\- 2 medjouldadels)
 •  1 ei
 •  2 tl baksoda
 •  evt. nog wat kokosbloesemsuiker toevoegen als je het nog niet zoet genoeg vindt!
Optioneel:

Bereidingswijze

 1. Verwarm de hetelucht oven op 170 graden.
 2. Blend de havervlokken tot meel.
 3. Doe de gesmolten kokosolie of roomboter samen met het ei en de dadels in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.
 4. Voeg de droge ingrediënten toe: havermeel, baksoda, kokosbloesemsuiker en de kruiden.
 5. Schep het beslag in een kom en doe daar de in kleine stukjes gesneden gedroogde vruchten en noten bij, mix even goed door elkaar.
 6. Maak ongeveer 4 grote koeken van het beslag & druk ze mooi plat (tip: een garneer ring kan hier bij helpen). Uiteraard kan je er ook voor kiezen om kleine koekjes te maken.
 7. Bak de koekjes naar eigen inzicht af voor ongeveer 15-20 minuten.
 8. Laat de koeken nadat je ze uit de oven hebt gehaald even afkoelen, daardoor worden ze lekker knapperig van buiten en zacht van binnen ;)!

havermoutkoeken

Hierboven is het basisrecept genoemd met de toevoegingen die ik zelf lekker vind. Ik daag jullie Fit Girls bij deze uit om je culinaire creativiteit de vrije loop te laten en je eigen draai te geven aan deze hemelse havermoutkoeken! Challenge accepted? Good! Bake and tag Fit Girl Lotte!