De temperaturen stijgen, dit is de leukste summer workout!

Fit & Training door jules-pruijn

De summer workout: nu de temperaturen stijgen, druipt het zweet na 2 minuten sporten vaak al van je hele lichaam. Sommige mensen houden ervan, maar wij kunnen er soms enorm tegenop zien om te moeten gaan sporten in temperaturen van 30 graden. Ook is het na een lange werk- of schooldag toch erg verleidelijk om lekker het terras of het strand op te duiken, in plaats van de sportschool in. Maar ja, we moeten toch echt van die coronakilo’s af! Hierom hebben wij de leukste workouts op een rijtje gezet die leuk zijn voor de ‘niet-warmte sporters’, zoals wij!

De zwembad summer workout!

Oke, je hebt misschien niet altijd een zwembad tot je beschikking. Maar met dit mooie weer is er vast wel een meer, plas of kanaal waar je een duik in kunt nemen! Je kunt bijvoorbeeld lekker baantjes trekken, of een workout in het water doen. Ideaal in de zomer, want buiten zwemmen is dan tenminste een optie. Voor de summer workout hebben we nog meer workouts voor je die handig en leuk zijn om in het water te doen.

Push ups
Mocht je wel lekker aan het zwembad liggen of een rand hebt waar je je handen op kunt zetten, kan je push ups doen. Zelf sta je nog in het water. Zet je handen op de rand en duw jezelf omhoog.

Ab twist

Ga op de grond staan met beide voeten plat op de grond en je schouders net onder water. Strek allebei je armen uit en doe je handpalmen tegen elkaar. Zwaai ze onder water zo ver mogelijk naar links en naar rechts. Let’s get those abs!

Jumping Jacks

Jumping Jacks kan je op 2 verschillende manieren doen, waardoor je zelf kunt bepalen hoe hoog de intensiteit van de workout is. Ga in een stuk water staan waar je met je voeten bij de grond kunt. Doe vervolgens 2x 10 jumping jacks. Wil je de workout zwaarder maken? Ga dan op een stuk staan waar je niet bij de bodem kunt. Je kunt ook 1 x 10 jumping jacks doen waarbij je kunt staan en de tweede rep doen op een stuk waar je niet kunt staan. Dan wissel je het een beetje af!

Knee ups

Ga op twee benen in ondiep water staan met je armen langs je lichaam. Breng je rechterknie naar je borst toe en spring vervolgens omhoog, land weer op twee voeten. Breng vervolgens je linkerknie naar je borst toe en spring weer omhoog, land wederom op twee voeten. Dit is 1 herhaling. Doe 3 x 10 herhalingen.

Superman

Deze oefening lijkt misschien niet zo zwaar, maar als je een paar herhalingen doet zul je merken dat het een groot effect heeft. Je begint door je handen, met je vingers naar voren, op de rand van het zwembad te leggen. Je lichaam laat je naar boven drijven, zodat je in een soort plank positie ligt. Houd je nu goed vast aan de rand en span je buikspieren aan, trappel vervolgens met je benen in het water. Doe dit 1 minuut lang en neem vervolgens 20 seconden rust. Herhaal dit 3 keer.

Op deze manier doe je een lekkere verkoelende workout, die wel effectief is. Win-win, toch!