5x mooie en handige kapsels om mee te sporten

Fit & Training door sophie-koopmans

Sporten met een kort kapsel is vaak redelijk eenvoudig. De girls met lang haar onder ons weten maar al te goed dat sporten en lange haren echter niet zo goed samen gaan - helemaal niet wanneer je er nog een beetje leuk uit wilt zien. Wat daarnaast opvallend is, is dat sporten vaak net iets leuker is wanneer je je goed voelt in je totale sportlook met sportlegging en schoenen. Je kapsel hoort daar natuurlijk ook gewoon bij. Daarom geven we je in dit artikel vijf fijne tips voor mooie en handige kapsels tijdens het sporten.

Het ideale sportkapsel voor girls met krullen

Lang haar dat ook nog eens gekruld is, lijkt misschien een van de lastige kapsels om mee te sporten. Gelukkig kun je er met een bos krullen ook gewoon hartstikke goed uitzien in de sportschool. Het is aan te raden om je krullen vast te knopen tot een grote knot. Voor de losse plukjes heb je een paar schuifjes nodig - er is weinig vervelender dan haren die losspringen tijdens een bodypump-les of een sessie planken. Kies voor een ruim elastiek zodat je al je krullen erin kwijt kunt. Je gekrulde haar blijft het mooist wanneer het daarna weer goed kan ademen en natuurlijk wanneer je regelmatig een bezoekje brengt aan een speciale krullenkapper. Laat hier je krullen in model knippen zodat je er tijdens een sportles mee kunt shinen.

Strakke vlecht tijdens het sporten

Wat je ook kunt doen met gekruld haar én steil haar is je haren in een strakke vlecht vlechten. Het grote voordeel van een vlecht is dat je haar echt goed vast blijft zitten. De kans is groot dat je je haren normaal lekker los en wild over je schouders hebt hangen. Tijdens het sporten is dat allesbehalve een goed idee. Zoek daarom wat tutorials op YouTube op, zoals deze vlecht voor beginners, en laat je inspireren om je haren sportief en trendy in een strakke vlecht te dragen. Met dit kapsel wordt een lesje yoga of uurtje fitnessen echt veel eenvoudiger en vooral veel leuker. Je hebt immers niet constant losse haren in je gezicht hangen.

Half bun voor halflang haar tijdens je work-out

Je hoeft geen superlang haar te hebben om het alsnog niet los te kunnen dragen tijdens het sporten. Zo zijn er veel meiden met haar tot op hun schouders, waardoor het iets lastiger is om een strakke vlecht of knot te maken. Bij deze halflange lengte komen er vaak zoveel plukjes los dat je tientallen knipjes of schuifjes nodig hebt om die plukjes vast te maken. Niet zo handig. Laat je haar in dat geval ook zeker niet los hangen, maar kies voor een zogeheten half bun waarbij je de voorste plukken samen bundelt in een knotje achter op je hoofd. De andere haren blijven los, maar daar heb je minder last van dan wanneer je je helemaal los zou hebben.

Strakke hoge staart met sportieve haarband

Bij vrouwen met lang haar, bijvoorbeeld tot ver over de schouders, is een strakke knot of een half bun niet altijd handig. Vaak is er zoveel haar om samen te bundelen dat het een beter idee is om voor een hoge paardenstaart te gaan. Op die manier raakt je staart je nek niet, wat zorgt voor minder hitte en zweet in je nek en op je rug. Ook blijft je haar op deze manier uit je gezicht, wat misschien wel het meest belangrijk is tijdens het sporten. Wil je er zeker van zijn dat de losse haren bovenop je hoofd niet alsnog los gaan hangen terwijl je bezig bent met een work-out? In dat geval kun je ervoor kiezen om een trendy sporthaarband te dragen. Kies voor een kleurtje dat ook terugkomt in je sportoutfit en je ziet er ook nog eens sporty én hip uit.

Kort haar met of zonder krullen: kies voor accessoires

Beschik je over heel kort haar met of zonder krullen? En hoef je je haren eigenlijk niet vast te maken om goed te kunnen sporten, maar vind je het wel fijn om iets met je kapsel te doen? Kijk in dat geval eens naar de diverse haaraccessoires die te koop zijn. Je kunt je sportieve look namelijk ook gewoon hip maken met korte kapsels. Denk hierbij aan gekleurde schuifjes en knipjes, kleurrijke haarbanden en sportieve petjes. Vaak is er binnen sportieve kledinglijn van alles te vinden dat met elkaar matcht qua kleur of print. Dat is misschien niet heel nodig, maar wel hartstikke leuk!