Nieuwe uitdaging: Als hardloopster de sportschool in

Fit & Training door nathalie

Een aantal jaar terug vond ik in hardlopen helemaal mijn sport. Toen ik eenmaal de smaak te pakken had was ik meerdere keren per week buiten te vinden voor een rondje zweten. Door mijn hardnekkige scheenbeenblessure zit hardlopen er voorlopig niet in. Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar thuis op de bank zitten kan ik niet meer. Iets wat ik jarenlang deed voelt nu als onmogelijk. Ik ging dus op zoek naar een nieuwe uitdaging. Als hardloopster de sportschool in!

Na een bezoekje aan de fysio kwam zij tot de conclusie dat mijn bovenbeenspieren niet sterk genoeg zijn. Hé? Mijn bovenbenen niet sterk genoeg? Deze benen hebben me jarenlang meerdere keren per week kilometers ver gebracht. Tot een halve marathon aan toe. Dan wil mevrouw de fysiotherapeut beweren dat mijn bovenbenen niet sterk genoeg zijn?! Gelukkig snapte zij mijn verwarring en vertelde me dat er bepaalde spieren achterblijven bij het hardlopen, omdat deze eigenlijk niet gebruikt worden. Zoals bijvoorbeeld de spieren rondom mijn knieën. Ik moet sterker worden!

Helaas hielpen de door de fysio geadviseerde oefeningen me niet snel genoeg te herstellen om mijn geplande marathon te kunnen lopen in april. Die droom moest ik opgeven. Rustig doorlopen leek al te veel gevraagd. Iedere keer kwamen mijn scheenbenen opnieuw in protest. Hardlopen zit er voorlopig niet meer in. Wat nu?

Mijn sportschoolverleden

Laten we om te beginnen even terugblikken op mijn sportschoolverleden. In het vierde jaar van de middelbare school stapte ik samen met een vriendinnetje voor het eerst een plaatselijke sportschool in. Drie maanden was ik lid (waarvan slechts twee maanden actief) toen ik mijn lidmaatschap alweer stopzette.

Twee jaar geleden deed ik opnieuw een poging met een ander vriendinnetje. We volgden een proefles Bodypump en ik was direct verkocht. Ik had nog niet eerder kennis gemaakt met krachttraining, maar wat vond ik het gaaf om te doen! Ruim een jaar was ik actief lid. Toen ik vorig jaar verhuisde zei ik mijn sportschool abonnement op.

Krachttraining voor vrouwen is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Op Instagram vliegen de prachtig afgetrainde lichamen je dan ook om de oren. Ook voor mij word het nu dus tijd voor het echte werk. Ik wil sterker worden (en o ja doe me ook maar een paar zichtbare abs). Opnieuw heb ik dus een abonnement op de sportschool.

Het krachthonk

Fanatiek ging ik vrijdagmiddag na mijn werk direct door naar de sportschool. In mijn hippe Jogha tight stapte ik binnen. Oké… Schijnbaar is het hier voor vrouwen niet gebruikelijk om op vrijdagmiddag in de sportschool te staan. Laat staan in de buurt van het zogenoemde “krachthonk” te komen. Lichtelijk geïntimideerd door al die mannelijke spierbundels nam ik plaats op wat fitnessapparaten met uitzicht op het echte werk.

Durf ik het aan daartussen aan de slag te gaan? Misschien de volgende keer... Een andere optie is om a la Deargoodmorning de komende week mijn wekker om 6 uur te zetten. In de hoop dat de sportschool in de vroege ochtend rustig is, zodat ik mijn eerste voorzichtige stapjes durf te zetten richting de dumbells en squat stang. Zonder direct voor gek te staan met mijn onwetende acties.

De komende weken ga ik me meer verdiepen in het hele sportschoolwereldje en moet ik toch echt de stap maken richting het krachthonk! Samen met het super fijne eetdagboek uit de #FITGIRLCODE Guide moet er deze zomer dan toch een super fitte Nathalie 2.0 staan? De voorfoto’s zijn al gemaakt! Ik ga ervoor!

Bron headerafbeelding: Nike