Tessel test: de Nike Free RN Flyknit hardloop muiltjes

Fit & Training door fitgirlcode

Na enige tijd vol smart voor de brievenbus gewacht te hebben, zijn ze eindelijk gearriveerd! Mijn neon-roze hardloopmaatjes: de Nike Free RN Flyknit running shoes. Je maakt mij uberhaupt zielsgelukkig met een paar nieuwe stappers, maar deze pareltjes zijn toch wel even next level. Why? De schoenen vormen zich met elke stap compleet naar je voet, en voelen aan als flexibele en ondersteunende sokken. Hmmm… Dat gaan we testen!

De spiksplinternieuwe Nike Free Technology draait volledig om het natuurlijke bewegingsproces van je voetjes. Zo hebben ze onder andere de ‘auxentic geometry’ techniek (well-done Nike voor het verzinnen van deze knappe term) toegepast. De zool is zo ontworpen dat hij met iedere stap meebeweegt met je voet. Als je aan het hardlopen bent (en je jezelf bij een stap afzet tegen de grond) zou je voet door de druk namelijk twee maten toenemen in de breedte, en één maat in de lengte. De zool van de Nike Free RN Flyknit schoenen past zich aan aan deze dynamiek, en maakt jouw running experience dus zo natuurlijk en flexibel mogelijk!

Nike Free RN Flyknit

Nike Free RN Flyknit

Krachtige stappers

Het Flyknit design van de schoen doet enorm denken aan een sok. De Nikes sluiten nauw aan, en je kan lekker met je tenen wiebelen (yes). Het materiaal stretcht mee, en voelt daarom super flexibel. De Flywire kabels die door de schoenen gewoven zijn zorgen voor een flinke dosis support, en je kunt ze zelf afstellen met behulp van de veters!

A lá, design-wise zit het wel goed met de stappers. Maar hoe gaat het er in de praktijk aan toe? Ik besluit de Nikes aan hun eerste test te onderwerpen: een pittige interval training! Een goed stel hardloopschoenen is superbelangrijk tijdens zo’n explosieve workout, de perfecte trial dus… Het is even wurmen en wringen om de rakkers aan te krijgen, maar eenmaal op hun plek en gestrikt voelen ze flexibel en comfortabel aan. Inderdaad een soort sokken! Het voetbed is zacht, maar niet té slap.

Wat je meteen merkt is dat de schoenen geen belemmering vormen tijdens je hardloopsessie. Ik heb nog wel eens zo’n zwaar paar gehad die zogezegd veel steun zouden geven, maar eigenlijk sleep je dan gewoon 4 kilo extra aan schoeisel mee. En omdat het paar zo licht en natuurlijk aanvoelt kan ik écht alles geven. Best grappig dat een super dynamische en lichtgewicht schoen zoveel kracht teweeg brengt! Tuurlijk, de schoen tovert me niet vooruit, maar ik kan wel sporten op volle power. En dat is héél erg chill.

Wil je de schoenen nu graag zelf proberen? Nike geeft Nike+ Members de mogelijkheid om de schoenen binnen 30 dagen te retourneren, zelfs al ze vies zijn! En dat geeft jou de kans om de NRC Nike Free RN Flyknit Trial Track (hele mond vol) te proberen. Deze persoonlijke audio ervaring begeleidt jouw hardloopsessie met de schoenen, zodat ze op-en-top getest worden, en jij een goede mening kunt vormen!

Nike Free RN Flyknit

Volgende week trek ik de Nike Free RN Flyknits aan tijdens een onregelmatig parcour, om de flexibiliteit van de stappers eens goed aan de tand te voelen! Stay tuned!