Tips voor een stress free leven

Fit & Training door robin-den-besten

Helaas hebben we allemaal momenten in het leven waarop we compleet gestresst zijn. Soms gaat dit over belangrijke dingen (bijvoorbeeld een deadline op werk of een opkomende tentamenweek), maar er zijn ook veel momenten waarop je stress eigenlijk helemaal niet terecht is. En hoe heerlijk voelt het dan om alles even helemaal los te laten en stress free te zijn. Met deze tips laat je de stress zo van je afglijden.

1. Breathe in, breathe out

Een simpele tip, maar zo effectief! Focus op je ademhaling en adem via je buik. Hierdoor krijgt je lichaam meer zuurstof en krijgt je brein een seintje dat er niets aan de hand is. Dag stressmoment!

2. Knuffelen!

Een tijdje terug is uit een onderzoek gebleken dat jij je stress kunt verlagen door te knuffelen. Of het nu je kat, vriendje, BFFF of ouders zijn - je wordt er ontzettend vrolijk van!

3. Eet je stress weg

Hier bedoel ik natuurlijk niet mee dat je alle snoepjes en koekjes in huis moet gaan eten. Er zijn namelijk een aantal heerlijke foods die helpen om stress te verlichten (en beter zijn dan die suikerbommetjes!). Dit zijn onder andere: bananen, kruidenthee, pure chocola en boerenkool.

4. Luister naar muziek

Door te luisteren naar kalmerende muziek wordt je stress al snel een stuk minder. Er zijn genoeg lijsten op internet of Spotify met heerlijke stress-verlichtende muziek.

5. Schrijf je zorgen op

Door op te schrijven wat je dwars zit, kun je jouw zorgen even uit je hoofd zetten. Ook zorgt dit voor overzicht en voorkom je dat je zorgen in je hoofd blijven ronddwalen.

6. Treat yo' self!

Gun jezelf wat me time en trakteer jezelf op iets leuks. Of dit nu een nieuwe outfit, een manicure of een dagje strand is, zo lang de focus maar even op jou ligt!

7. Yoga werkt altijd

Ik heb al vaker laten doorschemeren dat ik een groot fan ben van yoga. Het is goed voor zoveel verschillende dingen - en dus ook voor het verminderen van je stress. Een kwartiertje is al genoeg om je meteen een stuk lekkerder te voelen.

8. Smile!

Heb je het even moeilijk? Zoek die ene persoon op die je altijd aan het lachen maakt, of kijk naar jouw favoriete kattenfilmpje. Je zult zien dat je je na een flinke lachbui meteen een stuk beter voelt.

Voel je de zorgen al van je afglijden? Ik in ieder geval wel! Wat doe jij altijd als je gestresst bent?

Bron: WeHeartit (header)

Wil je helemaal in de relax modus, Estrella geeft je 10 tips om te ontspannen! >