Tips voor de perfecte mealprep

Tips door roos-hijwegen

Na een lange, drukke dag, kom je soms thuis en het enige waar je aan kan denken is om op je bank te ploffen. Uitsloven in de keuken zit er dan echt niet meer in, dus haal je snel een kant-en-klare maaltijd bij de supermarkt of bestel je een lekkere pizza. Die healthy lifestyle moet maar wachten tot er rustigere dagen komen. Maar met een beetje voorbereiding hou jij je healthy lifestyle ook vol in hectische weken. Om het nog makkelijker te maken, heb ik hier wat tips op een rijtje gezet over welk eten je het beste kan gebruiken voor je mealprep!

De prep

De handigste dag om te mealpreppen is als je tijd hebt om een paar uurtjes in de keuken te staan. Vaak is zondagavond dan het makkelijkst; een rustige dag en net voor de drukke week weer begint. Als jij alles goed kunt plannen wat je wanneer eet, kun je meteen voor de hele week preppen. Weet je nog niet zo goed op zondagavond wat je vrijdag wil eten? Maak zondag dan alleen voor een paar dagen, bijvoorbeeld tot woensdag. Maak de rest van de maaltijden later, als je een beter idee hebt wat je wil eten. Tip: maak een maaltijd voor meerdere keren, zodat je voor meerdere maaltijden maar een keer hoeft te koken. Wil je meer variatie? Prep dan alle ingrediënten los, zodat je door de week kan mixen.

Groenten

Je kan je groenten roosteren, stomen of koken; wat jij het lekkerst vindt. Gekookte groenten kunnen ongeveer een week worden bewaard in de koelkast, ook zou je ze eventueel in kunnen vriezen. Vermijd dan wel groenten die veel water bevatten, zoals komkommer, tomaat of sla. Als deze groenten ontdooien, verliezen ze heel veel water, waardoor er weinig van hun smaak over blijft. Andere groenten kun je in de koelkast ontzettend lang bewaren, voorgesneden groenten kan je vaak wel 3 maanden bewaren! Natuurlijk kan je ook je gesneden groenten rauw meenemen als snack, en lekker dippen in homemade hummus of tzatziki.

Vlees en vis

Klaargemaakt vlees kan over het algemeen ongeveer 3 dagen worden bewaard in de koelkast. Wil je het langer bewaren dan dat? Vries het gewoon in! Vlees kan je meestal tot 3 maanden bewaren in de vriezer. Vis kan je ook goed van tevoren klaarmaken. Als je hebt gepland om de vis binnen 2 dagen op te eten, kun je het gerust in de koelkast bewaren. Wil je het later opeten? Bereide vis is ook tot 3 maanden houdbaar in de vriezer!

Bakjes worden je best friend

Als je begint met mealpreppen, ontdek je een hele nieuwe liefde - namelijk voor plastic bakjes. Het klinkt heel raar, maar die plastic vrienden zorgen ervoor dat jij al het eten kunt bewaren waar je zondagavond voor hebt staan zwoegen in de keuken. Liggen er nog niet genoeg bakjes in jouw kast? Deze bakjes zijn onmisbaar voor een beginnende mealprepper!

Met deze tips wordt mealpreppen hopelijk een eitje! Wat zijn jullie favoriete maaltijden om te preppen? En preppen jullie meteen voor een hele week, of voor een paar dagen? Laat het ons weten in de comments!

Zie jij het nu helemaal zitten om te mealpreppen? Probeer dan eens deze mealprep maaltijden voor een gezondere week! >