Van zakenvrouw naar triathlon deelnemer

Fit & Training door fitgirlcode

Met mijn motto: “KAN NIET BESTAAT NIET” ga ik met een volle dosis aan ambitie, passie en lol iedere leuke uitdaging aan waarin ik een persoonlijke overwinning zie. De komende weken bereid ik me voor op de Triathlon 010 en ben ik gastblogger bij #FITGIRLCODE. Opmerkelijk detail: ik heb eigenlijk een hekel aan hardlopen en ‘pootje baaien’ komt het dichtst bij zwemmen...

Plezier, focus & doen

Als business babe en owner van NXT business & NL Zakenvrouwen vind ik het extra belangrijk dat ik healthy en fit blijf, zodat ik scherp en gefocust mijn start-up ondernemingen kan runnen waarmee ik fiscaal strategisch advies geef in het bedrijfsleven. Met mijn Moluks-Indische roots zijn muziek en eten de rode draad in mijn leven en hop ik gedurende de dag met heerlijke deuntjes op de achtergrond zo’n beetje van maaltijd naar maaltijd. Tegenwoordig gezonder dan voorheen, maar ondanks ik zelf graag gezond kook zijn de ‘cheat-meals’ een lastig dingetje. Gelukkig blijf ik goed in shape door mijn favoriete workouts: crosstrainingen, HIIT en bodypump.

De balans vinden met twee ondernemingen, 3 à 4 keer per week sporten, een rijk sociaal leven en mijn ontembare reislust naar landen overal ter wereld, zal het je niet verbazen dat ik regelmatig de vraag krijg: Hoe doe je dat, wanneer allemaal en slaap je wel? Terechte vraag, want als ik eerlijk ben en met een helicopterview naar mijn eigen leven kijk, lijkt het natuurlijk een beetje ‘insane’ en beschik ik natuurlijk niet over die o zo gewilde buitenaardse krachten. En toch doe ik het!

 

Why tell me why

“Deniece, why on earth zou je een triathlon doen als je eigenlijk een hekel hebt aan hardlopen, ‘pootje baaien’ tijdens vakantie het dichtst bij zwemmen komt en nog steeds op je oude stalen ros de straten van Rotterdam onveilig maakt en never op een profi-fiets hebt gezeten?”

Deze vraag heb ik me dus wel een aantal keer gesteld voordat ik een redelijk verklaarbaar antwoord kon bedenken waarom ik het een waanzinnig toffe uitdaging vind om mezelf op 1 augustus volledig in de BEASTMODE te zetten op de Triathlon 010. Het is trouwens al een uitdaging op zich om met mijn toch al bizar drukke agenda tijd te maken voor wekelijks minimaal 3 verschillende trainingen (een triathlon bestaat uit zwemmen, fietsen, hardlopen). Naast de waarom-vraag, is dus vooral ook de “hoe dan?!” een goede vraag, zodat ik me in een paar weken voorbereid op 1/8ste triathlon én zonder blessures de finish haal.

 

Starting from the bottom

De dingen die ik niet kan, vind ik het meest interessant en zie ik als de grootste uitdaging. Waar de meeste mensen niet uit hun comfortzone stappen, wat prima is, sta ik vaak te trappelen om nieuwe dingen te doen en een persoonlijke overwinning te halen. Meedoen aan de Triathlon 010 is zoiets. Hoewel ik lekker sportief ben en met een blij hoofd cross-en HIIT-trainingen doe, zijn duursporten toch andere koek!

Terwijl ik er in mijn hoofd al vanuit ga dat ik het kan (ik noem het de winnaarsmentaliteit) bedenk ik me hoe ik op 1 augustus over die finish-line van de Triathlon 010 kom. Hier is ‘le plan de campagne’!

  1. Ik maak een trainingsplan en voedingsschema.
  2. Ik stel mijn eigen dream-team samen van mensen die mijn coach en trainer zijn voor zwemmen, hardlopen en fietsen. De beste gouden tip ever die werkt op elk vlak, want iedereen heeft coaches nodig.
  3. Ik sluit me aan bij verschillende groepjes die hier ook voor trainen; het werkt motiverend en er kan altijd wel iemand. Ik heb me bijvoorbeeld aangesloten bij Team Gers!, van ex-olympiër Madelon Baans leer ik de fijne zwemtrucjes met de groep Skills2Swim en aangezien 80% van mijn vriendengroep op aardig niveau hardloopt geven ze mij met alle liefde looptrainingen.
  4. Koop de juiste sportgear….ben dan wel een stoertje, maar wil er toch een beetje fashionable uitzien;)

 

Tryoutlon

Deze hele exercitie heb ik gebombardeerd als de “Tryoutlon”! Op deze manier probeer ik m’n eigen verwachtingen over mezelf wat te temperen. Even wat inside info over mezelf: wanneer ik me bijvoorbeeld voorbereid op spreken in het openbaar voor groepen pep ik mezelf helemaal op als een soort van new age goeroe, loop door de kamer en hardop te praten en denk dan aan mijn interviewhelden Linda de Mol en Oprah Winfrey….dat ik altijd net zo ad rem, humoristisch als mezelf kan reageren en inspringen op de vragen en antwoorden…..Ik kan je vertellen dat het niet altijd de werkelijkheid is, maar toch; je kunt maar beter denken dat je een winnaar bent, dat scheelt al de helft!

Okay, mijn trainingsschema voor mijn Tryoutlon ziet er voor de komende weken zo uit, waarbij ik meteen al tegen een vakantie-probleempje aanloop (lees: dág trainings-én voedingsschema!)…..een goed begin is het halve werk, right? Ahum…..

Trainingsschema Deniece v1

 

 

Let's get the party started!

Volgende week lees je o.a. hoe ik het er vanaf breng bij de zwemtrainingen, wat je moet doen tegen waterkramp én alles over de beste zwempakken, brilletjes en badmutsen. Tip: in een hippe bikini je zwemtrainingen doen is niet zo'n goed idee, tenzij je in je blote kont wil zwemmen....(yes it happened to me:)!

En, last but not least; aanstaande zondag (5 juli) ren ik voor het allereerst mee met het gratis loopevenement van de Rotterdam Running Crew en "OWN" ik de straten van Rotterdam samen met bijna tweeduizend andere hardlopers tijdens de speciale editie de Tour de France Run (aanmelden via hun Facebook pagina). Als rasechte Rotterdamse moet je natuurlijk eens in je leven de Coolsingel hebben 'gedaan' (al is het maar 6 kilometer, haha), maar natuurlijk mag je als niet-Rotterdammer ook meedoen! Zie ik je daar?

Ben jij ook zo'n stoere Fit Girl die ik straks een high five kan geven bij de finish of doe jij mee aan een andere triathlon ?! Let me know en laten we elkaar aanmoedigen!