Vegan eiwitpoeder

Het kan jullie niet ontgaan zijn. De gehele maand augustus was ik vegan. (Oké, op twee momentjes na dan. Toen at ik stiekem kaas.) Ik zette vier weken lang mijn vegetarische lifestyle opzij en ruilde hem in voor een compleet plantaardige. Best pittig, maar ook een leuke uitdaging waar ik veel van heb geleerd! (P.S. Lees zeker even verder want ik heb straks een leuke verrassing voor jullie!)

Toen augustus over was, wilde ik eigenlijk nog niet alles opgeven. Ik wil niet een 100% vegan eetpatroon aanhouden, maar ik vind het wel belangrijker om (nog) vaker plantaardig te eten. Het brengt zo ontzettend veel voordelen met zich mee! Geen dierenleed, verminderde CO2-uitstoot, maar ook een hoop gezondheidsvoordelen voor jezelf. Zo had ik in augustus bijvoorbeeld een minder opgeblazen buik en merkte ik dat ik meer energie had.

Vega + vegan

Daarom ben ik nu op zoek naar een gulden middenweg. Toch af en toe die kaas of een eitje op mijn brood. Maar ook genoeg momenten waar ik geen dierlijke producten nodig heb. Zo ontbijt ik ’s ochtends nog netjes met sojayoghurt en maak ik regelmatig een vegan curry of couscoussalade. Vegetarisch en veganistisch blijkt hartstikke goed samen te gaan!

Toch was er nog wel een puntje waar ik tegenaan liep. Het liefst wilde ik namelijk ook vegan eiwitpoeder gebruiken in plaats van normale whey. Plantaardig eiwitpoeder doet namelijk qua kwaliteit en smaak echt niet onder voor dierlijk – dus waarom zou ik hier niet ook kiezen voor vegan? Nou, omdat ik tot nu toe nog niet een écht goede vervanger had gevonden.

Vegan eiwitpoeder

Bij het ene poeder ontdek ik te veel rare, toegevoegde ingrediënten en de andere keer vind ik de smaak of de structuur gewoon niet zo. Helaas, dan maar terug naar whey… Of toch niet? Ik kreeg namelijk heel goed nieuws te horen waar ik ontzettend blij van werd! FITSHE heeft namelijk vegan eiwitpoeder gecreëerd en aan het assortiment toegevoegd. Yes!

Vegan eiwitpoeder

Waarom ik daar zo blij van word ten opzichte van lanceringen van andere vegan eiwitpoeders? Nou, bij FITSHE weet ik zeker dat het goed zit. Eerder interviewde ik Caroline, de oprichtster, al eens over het hoe en waarom van FITSHE. Zij maakt namelijk alleen maar producten die helemaal natuurlijk en écht lekker zijn. En hun nieuwste telg in de familie, de Organic Vegan Protein, is daarbij geen uitzondering!

Dark Chocolate & Vanilla

Hij is namelijk niet alleen biologisch en 100% plantaardig, hij is ook nog eens superlekker. (Echt, ik heb allebei de smaken Dark Chocolate en Vanilla geprobeerd en ben helemaal hooked.) Mijn ervaring is met vegan shakes is dat ze soms niet zo romig zijn of juist heel erg plakkerig zijn. De shakes van FITSHE hebben dat helemaal niet! Sterker nog, ze zijn allebei suuuper romig. Ook bevatten allebei de shakes alle acht essentiële aminozuren die je normaal gesproken lastig binnenkrijgt met een vegetarisch of plantaardig voedingspatroon. De vegan eiwitshakes FITSHE zijn gemaakt van ingrediënten van de hoogste kwaliteit, zoals echte vanillezaadjes en zeldzame criollo cacaobonen. Daarnaast zijn de shakes op basis van mungbonen, hennepzaden en pompoenzaden. Handig als je liever geen soja wilt gebruiken! Ik maak ze zelf allebei met amandelmelk en dat is echt de beste combinatie ever.

Shoppen doe je natuurlijk via FITSHE! Laat je me weten welke smaak jij het lekkerste vindt? (En of je het ook het beste vegan eiwitpoeder vindt dat je ooit hebt geprobeerd?) Ik ben heel benieuwd!

Vegan eiwitpoeder

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met FITSHE geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel! 🙂

Recommended Posts

3 Comments

  1. Jammer dat er wel degelijk toegevoegde suiker in zit. Kokosbloesem poedersuiker is ook suiker; het is misschien minder geraffineerd dan kristalsuiker maar dat maakt het niet ineens geen suiker? Persoonlijk vind ik de 6-6,4 gram suiker per portie echt aan de hoge kant. Dat is meer dan een klontje per portie! Zonde, ik moet nog even op zoek…

  2. Ik snap dat dit artikel gesponsord is maar waarom als je het beste voor hebt met jezelf en je lezers plus oprecht interesse hebt in een vegan eiwitpoeder zonder toevoegingen en met een goede voedingswaarde zou je een product zoals Fitshe aanraden?

    Ik gebruik al jaren vegan eiwitpoeders en zolang je gewoon zonder toegevoegde smaak koopt zijn er zo veel betere opties dan deze. Hier zit onnodig veel suiker en echt weinig proteïne in vergeleken met zoveel andere. Bij body&fitshop kan je een puur erwteneiwitpoeder kopen waarvan op 100gram het 83gram proteïne of bij bulkpowders 1 met 80gram bevat in plaats van maar 43gram in die van Fitshe. Die van Fitshe heeft wel meer vet en veel meer koolhydraten en suiker waar je niet op zit te wachten. En dan is het ook nog is schandalig duur met €29,90 voor 504gram. De organic erwten proteïne van bodyenfitshop is €9,90 voor 1kg. En dit zijn maar een paar voorbeelden, echt elk poeder dat ik heb gehad was qua voedingswaarde, hoeveelheid en prijs beter dan dit.

  3. Voor degene die de op zoek is naar de best smakende vega (plantaardige) proteine is mijn tip de Plantforce Synergy Proteine van Third Wave Nutrition bij het superfoodcentre.nl Ik heb ze allemaal getest, fitshe, sunwarrior, orangefit, garden of life,.. dit is echt met afstand de lekkerste en beste die je kan vinden.


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.