Top 5 vegan make-up brands (2020)

Lifestyle & Tips door chrismuru

Als je een vegan levensstijl volgt (of daarnaar streeft) dan let je waarschijnlijk niet alleen op je eten. Ook wat er in je make-up tasje zit kan dierlijke ingrediënten bevatten. Maar let op: producten met het label ‘vegan’ zijn niet per definitie dierproefvrij of 100% natuurlijk. Net zoals natuurlijke of biologische make-up niet per definitie vegan is. Wanneer we spreken over vegan make-up, dan hebben we het simpelweg over producten zonder dierlijke ingrediënten. Deze vegan make-up brands zijn zeker de moeite waard om te checken!

Dit zijn de beste vegan make-up brands van dit jaar

#1. Concrete Minerals

100% Vegan? Ja

Assortiment: Oogschaduw en lip tint

Het Californische Concrete Minerals werd opgericht in 2009 en specialiseert zich in dierproefvrije, vegan oogschaduwen en lip tints met een unieke twist.

Meer info

#2. Milk Makeup

100% Vegan? Ja

Assortiment: Make-up en huidverzorging

Bij het New Yorkse Milk geloven ze in goede ingrediënten en epische resultaten. De producten zijn niet alleen 100% vegan, maar ook dierproefvrij en vrij van parabenen.

Meer info

#3. Kat von D Beauty

100% Vegan? Ja

Assortiment: Make-up en make-up tools

Het beauty brand van Kat von D is inmiddels net zo beroemd als haar tattoo imperium. De lijn, in 2008 begon als een bescheiden collectie van vier lipsticks, werd in 2016 compleet gereviseerd. Sindsdien zijn alle producten 100% vegan én dierproefvrij.

Meer info

#4. Inika Organics

100% Vegan? Ja

Assortiment: Huidverzorging, make-up en make-up kwastjes

Het Australische beauty brand Inika Organics werd opgericht in 2006 en heeft al vele awards gewonnen. Alle producten zijn gecertificeerd biologisch, vegan, halal en dierproefvrij.

Meer info

#5. E.l.f. Cosmetics

100% Vegan? Ja

Assortiment: Make-up, make-up tools en huidverzorging

E.l.f. Cosmetics heeft een enorm uitgebreid assortiment waar je maar niet genoeg van kunt krijgen. En alles is vegan, dierproefvrij en vrij van ftalaten, sulfaten en parabenen.

Meer info

Check ook onze top 5 vegan ijs voor deze zomer!