Zo versla je die verkoudheid

Tips door robin-den-besten

Buiten is het koud en nat en dat betekent voor velen van ons maar een ding: verkoudheid. Hoe gezond je ook eet, vroeg of laat zal je er toch een keer last van krijgen. Nu kun je natuurlijk een neusspray gebruiken, veel thee drinken en vitamine C nemen. Maar wist je dat je bijvoorbeeld ook kunt sporten tegen verkoudheid? 

1. Frisse lucht

Ik kan begrijpen dat je met een verkoudheid het liefst de verwarming op de hoogste stand zet en alles zo goed mogelijk dicht houdt. Toch is het veel beter om wat frisse lucht naar binnen te laten. Zet je raam op een kiertje voor goede ventilatie - dit bevordert je herstel. Mocht je nu echt de ramen dicht willen houden, zorg dan voor een aantal goede kamerplanten. Deze filteren de lucht en zorgen dat je huis lekker fris blijft.

2. Yoga

Yoga tegen een verkoudheid, werkt dat echt? Jazeker! Om te herstellen van een verkoudheid heeft je lichaam veel witte bloedcellen nodig, deze zitten vooral in je borst. Door bepaalde yogaposes verspreiden de bloedcellen zich beter door je lichaam en naar de probleemzones. Hierdoor herstel je sneller en voel je je een stuk fitter. Probeer deze yogaoefening eens als je weer verkouden bent.

3. Knoflook eten

Ook deze tip klinkt een beetje vreemd, maar knoflook is supergezond! Knoflook bevat een stofje dat het immuunsysteem verbetert en ervoor zorgt dat je sneller beter wordt. Stop dus maar wat extra knoflook bij je pastasaus! ;)

4. Hydrateren

Eigenlijk helpt veel water drinken tegen bijna alles. Zorg er dus ook bij verkoudheid voor dat je jezelf voldoende hydrateert.

5. IJsjes eten

Hiermee heb ik je zojuist het perfecte excuus gegeven om ijs te eten. :) Maar het werkt echt! De koelte van het ijs verlicht je keelpijn in no time!

Volg deze tips en je voelt je binnen de kortste keren weer helemaal fit! Luister goed naar je lichaam en doe rustig aan. Plan een dagje niets en gun jezelf je herstel, je zult zien dat je je meteen een stuk beter voelt.