Waarom hoelahoepen de perfecte workout is voor in de zomer

Fit & Training door michelle-den-elzen

Vergeet die warme sportschool. Zodra het kwik boven de 20 graden uitstijgt, lijkt het net alsof de airco het daar nooit meer écht koel kan krijgen. Daarom verhuizen we deze zomer allemaal onze workout naar buiten. En nee, dat betekent niet dat je met dumbbells en barbells in het park moet gaan staan. Waarmee dan wel? Een hoelahoep!

Hoelahoepen is namelijk de perfecte summer workout! (Al is het in de winter trouwens nog steeds heel erg leuk, daar niet van, het kan prima in de woonkamer!) Misschien denk je bij hoelahoepen voornamelijk aan die uren dat je als kind met jouw roze hoepel in de tuin stond. No problem, jij liet hem honderden rondjes achter elkaar maken om je heen. Maar hoelahoepen is zoveel meer dan alleen die ene beweging. Wist je al dat je met hoelahoepen ook een flinke workout kunt neerzetten?

hoelahoepen

Expert Robin van Robin Hoop wilde ons wel demonstreren hoe dat moest, zo’n workout doen met een hoepel. En dus togen we op een zonnige middag naar een pleintje verderop bij Fitgirlcode HQ om onszelf op de leukste manier mogelijk in het zweet te werken!

Hoe het allemaal begon

Robin begon met haar hoelahoepavontuur in 2014. Op een festival zag ze een meisje hoepelen en dat vond ze zo tof, dat ze dat zelf ook wel wilde. Twee dagen later lag de hoepel op de deurmat en vanaf toen ging hij overal mee naartoe. Net zoals zij zelf ooit enthousiast werd van die hoepel dat festival, werden mensen om haar heen ook enthousiast van haar gehoelahoep. Zoveel zelfs, dat ze een business startte en tegenwoordig succesvol workshops en groepslessen geeft, naar het buitenland vliegt om te hoelahoepen en meedoet aan de tofste evenementen. We konden geen beter persoon bedenken die ons de fijne kneepjes van het hoelahoep-vak kon leren.

hoelahoepen

Anne, Shelley en ik zijn de drie personen die zijn aangewezen om het hoelahoepen eens een kans te geven. Ik ging er eigenlijk heel optimistisch in: dit moet net zo zijn als fietsen, je verleert het nooit. Vroeger kon ik namelijk best een aardig potje hoepelen. Maar verdraaid, het eerste kwartier ben ik toch echt even bezig om de basis onder de knie te krijgen. Telkens als ik denk dat ik de beweging te pakken heb, zakt mijn hoepel weer naar beneden. Waarom kan ik dit niet meer?

hoelahoepen

Squats & lunges!

Eindelijk krijg ik de slag te pakken en vanaf dat moment ben ik niet meer te stoppen. Nu we het alle drie goed kunnen (Shelley en Anne konden het sneller dan ik!), kunnen we aan de slag met wat moeilijkere oefeningen. Al hoepelend squats en lunges doen, bijvoorbeeld. Een flinke uitdaging, want probeer je hoepel maar eens hoog te houden als je in een squat bent gezakt en je heupen opeens weer op een andere manier moet bewegen!

hoelahoepen

Ook doen we een flink aantal off body oefeningen, waarbij je de hoepel met jouw armen om je heen beweegt. Zo pak je alle spieren wel mee! Zeker als je hoepelen combineert met dit soort oefeningen heb je het plezier van een heleboel gezondheidsvoordelen. Denk bijvoorbeeld maar aan sterkere buik-, been- en bilspieren, maar ook goede core stability en een verbeterde conditie. Ook krijg je soepelere schouders, nek en heupen en verbetert jouw motoriek. En alsof dat nog niet alles is, kan hoepelen ook de spijsvertering en de doorbloeding bevorderen. Wow!

Flinke workout

Hoelahoepen is dus niet alleen voor lieve, kleine meisjes die het liefst de roze glitterhoepel van de speelgoedwinkel willen. Er is trouwens een enorm verschil tussen een speelgoedhoepel en een handgemaakte, opvouwbare hoepel. De laatste heeft namelijk een grotere doorsnede zodat je meer tijd hebt om te bewegen en meer gewicht waardoor het makkelijker is. Speelgoedhoepels zijn klein en licht (en van flutkwaliteit), waardoor het een stuk moeilijker is. Je ziet het maar, hoepelen is serious business en je kunt er echt een flinke workout mee neerzetten! Wij hebben flink wat zweetdruppeltjes over ons gezicht laten lopen en hebben het zeker gevoeld aan onze spieren dat we anderhalf uur gehoepeld hebben.

Wil jij nou ook aan de slag met zo’n toffe hoelahoep workout? Scoor dan jouw hoepel nu met korting bij Robin Hoop! Ze zijn opvouwbaar (en dus makkelijk mee te nemen!) en komen in allerlei toffe kleurtjes en printjes. Het perfecte accessoire om deze zomer mee te nemen naar het park! Met de code ‘FGCXRH17’ krijg je 15% korting! Hij is geldig t/m 27 augustus 2017 dus wacht niet te lang.

Weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen met hoelahoepen? Als je dan toch op de website van Robin Hoop bent, kan jij je gelijk inschrijven voor een groepslesje. Of start thuis met haar workout video’s op YouTube! Zo leer je op een leuke manier de basis van hoelahoepen en ben jij binnen no time zelf ook expert!

 

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Robin Hoop geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel! :)