Hi Fit Girls! Vandaag deel ik een dag uit m’n eetschema met jullie. Ik kan jullie alvast één ding verklappen: het is vet en het is veel. Regelmatig zie ik vragen voorbijkomen als “kunnen deze eetschema’s met minder calorieën worden gemaakt?” of “Ik wil minder dan 1500 kcal per dag binnen krijgen, hoe kan ik de recepten hierop aanpassen? Vandaag laat ik jullie zien dat jullie juist wel wat meer calorieën kunnen (en zouden moeten) eten! 

calorieën meer eten guides

Ochtend

In de ochtend ben ik enorm eentonig. Mijn dag begin ik namelijk standaard met eieren. In het weekend bakt m’n vriend de heerlijkste scrambled eggs met bacon voor me, maar in het weekend settle ik voor drie gekookte eieren met een lekker vette mosterdmayonaise dip. Dit doe ik al heel 2017, en het verveelt nooit! Eieren zijn een goede bron van o.a. vitamine A2, B2, D, E, B12 en goed cholesterol. Het zijn echt een soort vitaminebommetjes!

Kcal: 600-700
Macro’s: vet (81%), eiwit (16%), koolhydraten (4%)

calorieën meer eten guides

Middag

Wat ik in de middag eet ligt er een beetje aan of ik thuis werk of bij Fitgirlcode HQ. Vandaag werk ik thuis en eet ik m’n lunch gewoon s’middags. Op kantoordagen eet ik m’n avondeten in de middag en eet ik m’n lunch in de trein. Vandaag ga ik voor een makreelsalade met spinazie en kruidenkaas. Makreel is enorm voedzaam. Het is een heerlijke bron van gezonde vetten, magnesium, calcium en kalium; allemaal erg belangrijke mineralen in een ketogeen dieet. Ook voor mensen die geen ketogeen dieet doet is het enorm gezond. Trust me, van makreel worden je spieren en hersenen héél blij!

Kcal: 600- 700

Macro’s: vet  (79%), eiwit (18%), koolhydraten (3%)

calorieën meer eten guides

Avond

Dit is ultiem comfortfood! Ik ben altijd dol op tortilla’s geweest, maar tortilla’s zijn nou niet bepaald low-carb. Daarom dat ik m’n tortilla vulling heb getransformeerd tot een soort kaasfeestje uit de oven. Naast gehakt, tomatenblokjes, ui, sla en kruiden zit er namelijk vooral heel veel kaas en room in. Een heel zakje jonge kaasrasp, geraspte cheddar en een heel bakje zure room. Oh, en een bakje aioli. Dit recept is niet geschikt om te eten net voor een date, wees gewaarschuwd. Ik ging hier overigens een beetje mee de mist in, de portie was achteraf gezien nét iets te groot.

Kcal: 1200 – 1500

Macro’s: vet (79%), eiwit (17%), koolhydraten (4%)

calorieën meer eten guides

Dessert

Dit is een ontdekking die ik heb gedaan toen ik naar gezonde donkere chocolade recepten aan het zoeken was voor aan artikel. Donkere chocolade is een bron van vitamines, mineralen en anti-oxidanten, dus gezond is het zeker! Daarnaast zijn deze muffins ook nog eens low-carb, helemaal suikervrij en zit er lekker veel eiwit in. Helemaal Fit Girl verantwoord en enorm lekker!

Kcal per muffin: 70-100

Macro’s: Geen idee, in ieder geval veel eiwit en weinig koolhydraten.

 

 

De cijfers

In totaal heb ik vandaag dus minimaal 2470 kcal op en maximaal 3000. Hoeveel calorieën precies weet ik niet, en dat vind ik persoonlijk ook niet nodig. Als ik morgen geen honger heb eet ik minder, heb ik wel honger dan eet ik wat meer. Tijdens actievere periodes waarin ik veel sport (4 x per week) zit ik vaak gemiddeld rond de 2600 kcal, tijdens periodes dat ik weinig sport zit ik meer rond de 2200.

Zoals jullie hierboven kunnen zien ben ik een slanke chick, maar heb ik een gezonde hoeveelheid vet op m’n lichaam. Ik ben 1.70 en weeg ergens tussen de 62 en 64 kilo. Ik zit zo’n 40 uur per week op m’n kont om te schrijven en af te studeren. Ik sport momenteel 1 tot 3 keer in de week en ik probeer zo vaak mogelijk dingen met de fiets te doen. Volgens mij is dat allemaal best gemiddeld, dus girls, die calorieën vrees is nergens voor nodig!

 

Wil jij zelf een paar kilo’s kwijt en een healthy en happy levensstijl opbouwen op je eigen manier, met een beetje hulp van ons? Je krijgt nu een gratis Vegetarische hardcopy boek & goodiebag bij aankoop van de Fitgirlcode hardcopy guide! Je vindt allerlei lekkere goodies in de tas die elke Fit Girl moet hebben! Dus zorg dat je erbij bent, want we geven 30 tasjes weg en OP=OP! Als je een hardcopy guide koopt, doen wij automatisch een goodiebag met extra guide bij je bestelling. Je hoeft verder dus niets te doen.

 

Meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me dan op Instagram op @alixvanlanen.

Recommended Posts

3 Comments

 1. Sorry hoor, maar wat een onzin.

  Geen calorieën tellen, maar wel zeggen dat je tussen de 2400 – 3000 per dag eet (of 2200 – 2400??), maar 1-3 keer per week sport en verder zit ‘maar wel veel fietst’. Daarmee hou je die 60 kilo niet lang vast.

  Hoe kan het dan dat ze toch niet aankomt? Surprise! Dit zijn geen 2500 kcal…. Als de foto’s+beschrijving een beetje kloppen…

  Ontbijt: 3 eieren + eetlepel mosterdmayo 3*100 + 100 = 400
  Lunch: (150 gr?) makreel + kruidenkaas (50gr?) + spinazie: 360 + 130 + 10 = 500
  Avondeten: zoveel kaas en mayo :): 1000
  Muffin: 100 (of 200?)
  Totaal: 400 + 500 + 1000 + 100 = 2000

  2000 is inderdaad een prima gemiddeld aantal calorieën voor iemand van 1.70m die een paar keer per week sport en dagelijks fietst.

  De auteur zegt dat ze niet telt, maar geeft wel een schatting (waarvan ik niet kan achterhalen waar die op gebaseerd is) Zo komt ze uit op een te hoge schatting, denkt dat zij meer eet dan de aanbevolen 2000ckal per dag, en concludeert meteen dat, omdat zij een redelijk gemiddelde levensstijl heeft, iedereen het zo maar moet doen. Die aanbevolen 2000kcal per dag die (o.a) het Voedingscentrum en WHO hanteren is op iets meer gebaseerd dan éen persoon en komt heus niet uit de lucht vallen.

  Waarom doe ik hier moeilijk over? “Laat haar lekker, mensen moeten dit toch zelf weten?” Inderdaad, prima, maar dit verhaal wordt gepresenteerd als een algemeen advies aan iedereen, van de Fit Girl Code website, en niet als een persoonlijk verhaal.

  Mensen komen hier voor meer informatie en een helder verhaal over wat je kunt doen om een gezonde levensstijl aan te nemen en misschien wat af te vallen, maar dat is dit gewoon echt niet.

  • Hoi Judith,

   Jammer dat je het artikel onzin vindt. Misschien is het moeilijk om te geloven, maar ik eet al ruim een jaar zo en mijn gewicht is al een jaar tussen de 62 en 64.
   Het aantal calorieën dat iemand nodig heeft verschilt erg per persoon. Ik heb gemiddeld toch echt ruim 2200 kcal nodig op het moment, anders val ik af. Spieren hebben (zelfs als die even inactief zijn), veel denkwerk verrichten (je hersenen gebruiken de meeste calorieën van je hele lichaam) en een over het algemeen actieve houding hebben: het verbrandt allemaal calorieën.

   Ik zeg overigens nergens in het artikel dat iedereen hetzelfde aantal calorieën moet eten als ik doe. Ik vertel mijn verhaal en laat mijn dag eten zien; als een demonstratie dat je écht wel meer dan 1500 kcal binnen mag krijgen. Moet dan meteen 1000 kcal meer te zijn? Nee, dat hoor je me nergens zeggen. Ik demonstreer puur en alleen dat je slank kan blijven met meer dan 1500 kcal en een relatief gemiddelde levensstijl.

   Over het aantal calorieën dat je telt: je rekent erg aan de magere kant.
   Ik heb speciaal voor dit artikel berekend wat m’n calorieën ongeveer zijn met MyFitnessPal. Ik heb het niet per gram m’n eten afgewogen, maar
   ik kan een prima schatting maken van m’n portie. Je mag me een mail sturen, dan stuur ik je de screenshots terug van deze dag eten 😉 De marge die je ziet in de calorieën is ook gedaan omdat ik dus niet precies op de gram af weet hoeveel ik heb gegeten: het is een schatting. Waarom ik m’n calorieën heb geteld voor het artikel, maar dat normaal niet doe, kun je teruglezen in dit artikel over Flexible Dieting en Intermittent fasting.

   Over de hoeveelheid eten: je rekent nogal aan de magere kant.
   Ik eet meestal ruim twee eetlepels mosterdmayo, en het is volvette mayonaise met dijonaise gemengd.
   Qua makreelsalade: 150 gr kruidenkaas ipv 50. Op de foto zie je niet alles.
   Qua avondeten: yup, heel veel kaas en aioli (geen mayonaise). Hier staat eerlijk bij vermeld dat de portie te groot was.
   Ook staat erbij dat als ik de dag erop geen honger zou hebben, dat ik dan minder zou eten die dag (Zie bovenstaand gelinkt artikel, daar wordt Intermittent Fasting uitgelegd)

   Verder over gezondheid: ik volg een ketogeen dieet, dat (naast veel groente, noten en zaden) inderdaad vol zit met kaas, mayonaise en eieren, dingen die traditioneel misschien niet als gezond worden gezien. Toch blijkt uit enorm veel onderzoek dat dit toch écht een gezonde eetstijl is, naar alle waarschijnlijkheid zelfs een stuk gezonder dat de ‘normale’ westerse manier van eten.
   Hiervoor wil ik je graag verwijzen naar dit artikel over de gezondheidsvoordelen van een ketogeen dieet.
   Mocht je de wetenschappelijke artikelen ook willen hebben waar ik me op baseer, ook daarover kun je me een mail sturen, en ik stuur de artikelen graag naar je op.

   Qua afvallen: overigens wordt een ketogeen dieet vaak gebruikt om af te vallen, maar dan wel met minder calorieën. Met een ketogeen dieet krijg je namelijk veel voedingsstoffen binnen, behoud je je spiermassa en heb je alsnog een verzadigd gevoel.

   Dit artikel is geschreven met het doel om te laten zien dat jezelf uithongeren niet nodig is. Obsessief calorieën tellen, jezelf van alles ontzeggen en enorm moe zijn omdat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt; dát is ongezond. Ik wil vrouwen graag laten zien dat crashdieten overbodig zijn en dat je prima slank kan zijn met een gezonde hoeveelheid calorieën. Ik voel me door deze eetstijl namelijk o.a. energiek, vrolijk en constant verzadigd, en dat gevoel wens ik véél meer meiden toe 😉

   Voor vragen, screenshots en wetenschappelijke artikelen over een ketogeen dieet kun je een mail sturen naar alix@fitgirlcode.com.

   Groetjes,

   Alix


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.