5 redenen waarom je meer zou moeten wandelen!

Fit & Training door julia-wolters

Het is belangrijk om te blijven bewegen, ook nu de sportscholen dicht zijn. Misschien ben je wel heel goed bezig door regelmatig hard te lopen of thuis workouts te volgen, maar  vergeet ook zeker niet om af en toe een stuk te gaan wandelen. Wandelen is een goede manier om in beweging te blijven, zelfs beter dan je waarschijnlijk denkt!

#1 Wandelen maakt je hoofd leeg

Na of tijdens een drukke dag is het goed om even naar buiten te gaan om een rondje te wandelen. Tijdens het wandelen kan je je gedachten laten dwalen en je hoofd leegmaken. Daarnaast ben je buiten en krijg je een lading frisse lucht binnen. Je zal merken dat je na je wandeling weer genoeg energie hebt om door te gaan met je werk of een heerlijke start van je avond!

#2 Het zorgt voor een goed humeur

Als je gaat wandelen, kom je tot rust. Ook maakt je lichaam serotonine aan tijdens het wandelen. Serotonine is een gelukshormoon dat een grote invloed heeft op ons lichaam. Dit zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit en je goed voelt, een mega pluspunt dus!

#3 Het is goed voor je buik, billen én benen

Wie zegt dat wandelen geen workout kan zijn?! Wandelen stimuleert de versteviging van je spieren. Door regelmatig te wandelen wordt je lichaam strakker. Het gaat dan voornamelijk om je buik, billen en benen. Precies de spieren die wij willen trainen zodat we deze zomer met een goed gevoel het strand over kunnen!

#4 Wandelen is goed voor je hart- en bloedvaten

Als je elke dag minimaal een half uur wandelt, zorgt dit ervoor dat de bloeddruk en het cholesterolgehalte wordt verlaagd in je bloed. Wandelen zorgt er ook voor dat de conditie van je hart- en bloedvaten wordt verbeterd. Nog beter: het risico op hartproblemen wordt met 50% verminderd wanneer je één uur actief bent!

#5 Het heeft een positief effect op je gewicht

Wanneer je dagelijks wandelt, wordt het risico op overgewicht verkleind. Wandelen activeert je lichaam en het brengt je stofwisseling op gang. Wanneer je een uurtje wandelt, verbrand je maar liefst 240 calorieën!

Regelmatig een wandeling maken brengt zoveel voordelen met zich mee. Zeker in een tijd dat we veel thuis zitten en thuis werken is het goed om elke dag een stuk te wandelen. Zo ontdek je nieuwe plekken bij jou in de buurt, maak je je hoofd leeg en word je fitter!