What's Supp: Fit Girl Lotte test supplementen!

Fit & Training door lotte

Herbalife. Een merknaam die tot voorkort nog bekend stond om zijn maaltijd vervangende shakes. You either love it or hate it: maaltijd vervangende shakes zijn immers niet bij iedereen geliefd. Maar wist je dat Herbalife je fitte levensstijl ook kan ondersteunen en helpen en niet per se gebruikt hoeft te worden om af te vallen? Om Fit Girls op alle niveaus ook te voorzien van kick-ass supplementen is Herbalife24 nutrition in het leven geroepen, in de volksmond ook wel ‘de zwarte lijn’ genoemd. And u know what… die zwarte lijn gaat mij de komende 3 maanden helpen bij het cutten!

De supplementen

So, what’s supp Lot? Nou, dat zal ik je vertellen! De supplementen van Herbalife 24 zijn ervoor bedoeld om jouw trainingen, prestaties en herstelvermogen naar een hoger niveau te tillen. Logisch eigenlijk, want dat is wat alle supplementen doen. Wat Herbalife24 in mijn ogen onderscheidend maakt, is dat deze lijn zich niet alleen bezig houdt met het in je lijf pompen van voldoende eiwitten. Het is een volwaardige lijn die zich op echt alle facetten van het leven van een atleet richt, of je nou voornamelijk recreatief sport of op topniveau. Om je hier een beter beeld van te geven, ga ik jou in mijn eigen knullige autodidactische termen proberen uit te leggen waar ieder los supplement voor dient.

Formula1 ontbijt shake

De Formula1 voedingsshake bevat net als veel andere shakes eiwitten. Maar wat deze shake onderscheidt is dat de Formula1 een grote hoeveelheid voedingsstoffen zoals koolhydraten, vitamine en mineralen bevat. Begin met deze shake en je hebt een perfect uitgebalanceerde start van de dag. Om je calorie-inname te beheersen is de shake met zijn 219 kcal ook te gebruiken als een maaltijdvervangende ontbijtshake, maar gezien ik uitslag krijg van het woord ‘vervangend’ drink ik de shake iedere ochtend naast mijn vaste havermoutje. Dankzij de voedingsstoffen en twee soorten eiwitten die erin zitten ben je urenlang verzadigd en is een ochtendsnack eigenlijk al overbodig!

supplementen

Hydrate

Hydrate is een elektrolytendrank die, zoals de naam al een klein beetje verraad, er voor zorgt dat je goed gehydrateerd bent gedurende de dag. Deze drank is calorie-arm en smaakt als een soort sinas zonder al te veel koolzuur: geen boertjes-gevaar dus! Het poeder zit per portie verpakt en bevat vitamine C. Daarnaast werkt het ook ernstig goed tegen de sugar-cravings in de namiddag!

supplementen

CR7

CR7 Drive is een van de nieuwste producten van de zwarte Herbalife24 lijn, herkenbaar aan de massive close-up van Christiano Ronaldo op de pot: can’t go wrong with that! CR7 Drive is een koolhydraten-elektrolyten drank. Het drinken ervan helpt om je uithoudingsvermogen tijdens de work-out te behouden en verbetert de opname van water. Zo weet je zeker dat je het beste uit je work-out haalt! Zelf combineer ik dit af en toe ook nog met een schepje Prolong (eiwitten) om zodoende nog iets langer door te kunnen gaan. Het drankje smaakt overigens naar lichtzoete ranja, mjammm.

Rebuild Strength/Endurance

Tja, logischerwijs is dit de post-workout shake die er na de training voor zorgt dat je lichaam zich weer heropbouwt. Deze post-workout shake heeft als doel om het herstel zo optimaal mogelijk te laten verlopen & vult dus uiteraard weer alle voedingsstoffen aan die je lichaam op dat moment het meest nodig heeft. Deze post-workout shake is er voor twee soorten sporters: krachttrainers en duursporters, de samenstelling is dus gebaseerd op de sport die je doet. Rebuild komt in de smaak chocolade en is gelukkig niet mierzoet zoals de meeste eiwit-shakes!

Restore

Dit supplement komt in tabletvorm en dient nét voordat je gaat slapen genomen te worden. Don’t worry: het is geen slaapmiddel! Dit supplement zorgt er enkel en alleen voor dat je beter herstelt tijdens de nacht waardoor je dus, in combinatie met de andere herstel-producten, het optimale uit je prestaties kunt halen. Herstel is één van de belangrijkste dingen voor Fit Girls en hier wordt vaak te licht over gedacht: wanneer je niet voldoende herstelt, zul je namelijk ook never nooit progressie maken en erg vatbaar worden voor blessures. Betekent dit dat je nooit meer spierpijn zult hebben? Nee, helaas niet! But hey: sore is the new sexy girls!

supplementen

Mijn ervaring

De afgelopen 4 weken heb ik mogen ervaren wat de Herbalife24 supplementen voor mij als veelvuldig krachttrainster kunnen betekenen. De eerste week was het enorm wennen aan de structuur: het voelt alsof je enorm veel kcal binnen krijgt & ik moest continu naar het toilet door alle shakes en sportdranken die je op een dag weg klotst. Krijg je ook meer kcal binnen? Het eerlijke antwoord is ja. In vergelijking met mijn eetpatroon voorheen (op mijn bulkperiode na) kreeg ik voor mijn gevoel veel meer binnen: een extra shake in de ochtend, een koolhydraatdrank tijdens het sporten en een post-workout shake. De eerste week was ik dan ook erg benieuwd naar de resultaten. Voor dit alles echter plaats kon vinden moest ik eerst kennismaken met mijn onwijs leuke en net zo enthousiaste coach Annegien en uiteraard: een post-bulk meting. Ik was al met de tang gemeten en wist dus dat ik op 25% vet zat, toch gaf de elektronische weegschaal 30% aan. Enorm in your face uiteraard, ook al is een tang meting nauwkeuriger. Ook de rest van de waardes waren niet opperbest, zo was ik 2 jaar ouder dan dat ik eigenlijk hoor te zijn en mocht mijn vochtpercentage echt wel wat omhoog!

Vol verwachting klopte mijn hart toen ik voor de tweede keer aan kwam bij het Welnesshuis van Annegien in Nijmegen. Vol verbazing keken Annegien en ik de weegschaal aan: in twee weken tijd was ik 2,5% gezakt in vet, was mijn spiermassa gegroeid en was ik nu zelfs jonger dan mijn paspoort zwart-op-wit aantoonde. Het grappige was echter: mijn gewicht bleef gelijk! De Herbalife24 supplementen zorgden er dus eigenlijk voor dat mijn lichaam, en daarmee ook mijn spieren, beter gevoed werden waardoor ik uiteindelijk strakker werd maar niet lichter. Alle zuurverdiende kilo’s spiermassa die ik tijdens mijn bulk had opgebouwd, bleven dus gewoon lekker zitten en dat terwijl ik wel onwijs snel mijn vetpercentage verloor! Ik was echt onwijs verbaasd na die eerste meting en raakte gemotiveerder dan ooit. In slechts drie weken tijd zat ik alweer bijna op het vetpercentage waarmee ik aan mijn bulk begonnen was en dat zónder spierverlies. In diezelfde drie weken tijd begonnen mijn vleugjes buikspier zich weer naar de oppervlakte te werken en lieten ze zien hoeveel ze van mijn bulk genoten hadden. Ik voelde mij geweldig en had totaal geen honger, iets waar ik best een beetje bang voor was zo na mijn 2500 kcal periode. Ik heb het macro-tellen voor nu weer even achter mij gelaten en eet iedere dag volgens dezelfde rode draad:

Ontbijt: Herbalife24 Formula1 shake + 40gr. Havermout, 1 banaan, 200ml amandelmelk en een schep Herbalife Personalized Protein Powder. Daarnaast drink ik nog 1 kop kruidenthee, 1 glas water en neem ik de volgende supplementen: visolie, multivitamine & calcium/magnesium.

Tussendoor: Herbalife Proteïne reep, tenzij ik in de ochtend sport: dan neem ik 1 CR7 Drive drank en de post-workout shake.

Lunch: 2 meergranen boterhammen met kipfilet, kaas of pindakaas + vaak een kop soep.

Tussendoor: ½ komkommer, 1 paprika, handje snoeptomaatjes, 1 ei, 4 plakjes kipfilet + Herbalife24 Hydrate drank.

Avond: groente + vlees/vis,

Avondsnack: Half bakje kwark, tenzij ik in de avond sport: dan neem ik 1 CR7 Drive drank en de post-workout shake.

Voor het slapen: Restore tablet met water

Zoals je ziet eet ik dus nog behoorlijk wat gedurende een dag  waardoor ik geen honger hoef te hebben tijdens mijn cut-fase. Deze hoeveelheden werken perfect voor mij: ook de derde meting was namelijk een doorslaand succes. Wederom was ik 1,5% vet verloren en een klein beetje spiermassa aangekomen, ook al mijn andere waardes werden steeds positiever! De weken hierna ben ik iets meer koolhydraten gaan eten met het oog op mijn Mount Everest trekking. Ook daar blijf ik mijn Herbalife24 supps gebruiken zodat ik mijn lijf voldoende kan blijven voeden!

Tot zover ben ik super blij met de resultaten! Als je benieuwd bent naar de supplementen die ik gebruik, kun je ze hier vinden. Ik ben benieuwd naar jullie mening; gebruik jij ook supplementen? Zo ja, welke dan? En zo nee, wat houdt je tegen? Let me know in de comments!