Een wieleroutfit voor ieder budget

Fit & Training door nathalie

Na de aanschaf van een racefiets is er waarschijnlijk een flink gat in jouw bankrekening geslagen. Ouch! Helaas is wielrennen niet echt een goedkope sport. Toch is er voor ieder budget een fijne wieleroutfit samen te stellen! Ik ging op zoek naar de perfecte zomer wieleroutfit en deel de items maar al te graag!

Mouwloze top

Ooit een wielrenner zonder kleding gezien? Al bij de aanschaf van mijn eerste outfit was ik overtuigd dat ik een top moest zien te vinden zonder mouwtjes. Mij niet gezien met een bruin/wit gestreepte arm! Mijn advies is dan ook om een mouwloze top te kopen. Let erop dat je shirt zakjes achterop heeft (het liefst met een rits). Zo kan je zorgeloos je mobiele telefoon en bij een lange rit wat te eten meenemen.
  Wieleroutfit-top

Fietstopje roze B'Twin €12,99 - Fietsshirt met korte mouwen roze B'Twin €25,99 - Fietsshirt zwart/roze B'Twin €39,99

Sport BH

Ook bij wielrennen is het dragen van een sport bh belangrijk. Je hebt misschien niet dezelfde ondersteuning nodig als bijvoorbeeld bij het hardlopen, maar bij wat hobbelige wegen is goede ondersteuning zeker noodzakelijk. Het hangt natuurlijk van je cupmaat af welke bh voor jou geschikt is. Maar deze twee bh’s voldoen voor de meeste van ons prima.

Wieleroutfit-sportbh

Fitnessbeha fluorgeel Decathlon €14,99 - Craft Stay Cool Specific Bike €28,45

Fietsbroekje

In mijn ogen toch wel het belangrijkste item van jouw wieleroutfit; de fietsbroek. De belangrijkste keuze die je moet maken bij de aanschaf van een fietsbroekje is of je wel of geen bretels wilt. Ik hoor van veel meiden dat zij niet zonder zouden willen. Ik heb van begin af aan een broekje gehad zonder bretels en dit bevalt prima. Door de antislipband in het broekje zakt het echt niet af. Daarnaast is het wel zo makkelijk als je even naar het toilet moet. Heel belangrijk is een goede zeem in het broekje, om zadelpijn zoveel mogelijk te voorkomen. En o ja, ook in dit geval zou ik weer kiezen voor een kort broekje, want ja, je wilt toch mooie bruine benen!

Wieleroutfit-broekje

Rogelli Basic de Luxe Fietsbroek €29,75 - AGU Pro Fietsbroek €50,90

Handschoenen

Of het nu warm is of niet, ik stap niet op mijn racefiets zonder mijn handschoentjes. Ik heb nooit erg veel last van mijn handen, dus voor mij voldoen goedkopere handschoentjes prima. Op dit moment heb ik het paar van Rogelli. Tip: Koop handschoentjes met van die lusjes tussen de vingers. Bij het uittrekken merk je wel waarom dit zo handig is! ;)

Wieleroutfit-handschoenen

Rogelli Fietshandschoenen zwart €13,80 - AGU Elite Fietshandschoenen geel/zwart €23,90

Wil jij ook beginnen met wielrennen, maar twijfel je nog? Lees dan zeker even mijn blog waarom je wielrennen een kans moet geven en mijn 5 tips voor de beginnende wielrenster. Heb jij nog tips of vragen? Laat het zeker even weten in een comment hieronder of via Instagram @Nathalie2605.

Bron headerafbeelding: Decathlon