DEZE WINACTIE IS GESLOTEN. DE WINNAARS ZIJN GECONTACTEERD PER EMAIL. 


728x90 shop GIF banner

Vier maanden geleden liep ik een blessure op tijdens het sporten omdat ik geobsedeerd was door mijn bovenbenen en overmatig sportte. Een dag niet gesport, was een dag niet geleefd. Ik draafde door in mijn fitness gedrag en heb daarna op de blaren mogen zitten. Gisteren sloeg ik een nieuwe weg in en ging mijn StrongFit journey van start. Wil je alle ins en outs van dit programma weten? Lees dan snel verder en maak kans op een begeleiding van 16 weken door een persoonlijke coach van StrongFit!

In mijn vorige blog vertelde ik jullie hoe ik net als vele anderen streefde naar het ‘perfecte’ lichaam en tot het uiterste ging totdat mijn lichaam er op een dag mee ophield. Het zorgde ervoor dat ik in een emotionele rollercoaster belandde. Daar ging het lichaam waar ik zo hard voor had gewerkt. Ik vond het moeilijk dit te accepteren en heb de afgelopen maanden ups en downs gehad, met name downs. Doordat ik niet kon sporten, vond ik mijn troost in eten, heel veel eten. Momenteel ben ik acht kilo zwaarder en bijna al mijn spieren verloren, maar still going strong! Sinds anderhalve maand ben ik weer voorzichtig aan het sporten en probeer ik gezonder door het leven te gaan, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Het blijft een dagelijkse struggle.

Een extra steuntje in de rug

Voor mij is het belangrijk om weer controle te krijgen over mijn fitness- en eetgedrag en een balans te vinden in mijn leven en daar aan vast te houden. Luisteren naar mijn lichaam en een gezonde levensstijl hanteren is voor mij de reden dat ik besloot het roer om te gooien. Op dat moment kwam StrongFit op mijn pad, het kon geen beter moment zijn geweest. Precies wat ik nodig had! Een steuntje in mijn rug, iemand die mij weer begeleidt naar een healthy en happy lifestyle. Hoe ga ik gezond door het leven? Wanneer moet ik trainen en wanneer moet ik rusten? Hoe vind ik mijn balans? Eet ik wel genoeg koolhydraten?

StrongFit geeft antwoord op deze vragen. Het is geen dieet, maar het past zich aan jouw specifieke situatie aan. Je doet waar jij je prettig bij voelt. Bij StrongFit ga je voor langdurig resultaat en in 16 weken leer je alles over voeding, beweging en herstel. Hierbij krijg je begeleiding van persoonlijke coach Narinder die 24/7 voor je klaarstaat en waar je met al je vragen bij terecht kan. Door middel van kleine stappen kom je steeds dichterbij je doel of dit nou gewichtsverlies, (spier) aankomen of een balans in je dagelijkse routine vinden is. Een aantal maanden geleden is Anna mij voor gegaan. Lees hier haar review.

Nieuwe start

StrongFit is voor mij een nieuwe start naar een gezond en fit leven waarbij ik kan ontdekken wat voor mij werkt en in de toekomst zijn vruchten zal afwerpen. Gisteren is mijn journey van start gegaan en ik ben heel benieuwd hoe dit traject er voor mij zal uitzien! Wil jij ook een nieuwe weg in slaan en denk je dat dit precies is wat je nodig hebt? Dan heb ik goed nieuws! Ik mag namelijk drie mensen gelukkig maken met vier maanden lang persoonlijke begeleiding van de StrongFit coach. De voorwaarde is dat je om de drie weken een blog schrijft voor de StrongFit pagina waarbij je jouw ervaringen deelt. Daarnaast wordt er een before en after gemaakt die voor de StrongFit portfolio zal worden gebruikt.

Wat moet je doen om te winnen?
1. Volg StrongFit op Facebook
2. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
3. Vertel in de reacties waarom jij moet winnen en laat hierbij je inner blogger shinen 😉

Deze winactie loopt t/m vrijdag 25 september, de winnaars worden de week erna gecontacteerd.

Recommended Posts

73 Comments

 1. Heyyyyyy, Moeten de reacties hier worden achter gelaten of bij het fb bericht? 😉

  • Hi Sandra,
   Alle reacties moeten hier worden achter gelaten 🙂
   X Shelley

 2. Het is bijna niet meer in te denken dat je in 2015 sport en een healthy lifestyle leeft zonder coach. Hoe fijn is het om iemand naast je te hebben staan die je steunt in de goede en slechte momenten.

  Zelf ben ik opzoek naar zo’n iemand, die mij kan helpen met een nieuwe lifestyle. In december heb ik persoonlijk iets heftigs meegemaakt waardoor ik persoonlijk nogal ontregeld ben en het lukt mij niet om terug in de juiste lifestyle te komen.

  Ik schrijf veel dingen op om het te verwerken. Het gaat steeds beter en ben al trots met wat ik heb bereikt. Het zou mij erg helpen om een coach naast mij te hebben staan en zo weer structuur te krijgen en zo weer back on track te komen!

  • Hoi Sabine,
   bedankt voor je reactie! Het hebben van iemand die je in de gaten houdt en ondersteunt werkt inderdaad erg motiverend. Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey 😉

 3. De struggle in gezond eten en sporten is herkenbaar! Soms ben ik op de goede weg en lukt het me om het vol te houden maar ook dan denk ik op een gegeven moment: ‘laat maar, ik zie het niet en dit ene snoepje of koekje kan makkelijk.’ Dat ene snoepje of koekje kan ook makkelijk maar dan moet je er niet in blijven en meer eten dan wat makkelijk kan. Het is moeilijk om het allemaal zelf te doen en te blijven volhouden. Online inspiratie opdoen helpt maar wat zou het voor verschil maken als er iemand persoonlijk ondersteuning kan geven. Al die bekenden online zullen mij niet die schop onder m’n kont geven die ik soms nodig heb. Een coach waarschijnlijk wel… Dat is wat ik op dit moment wel even kan gebruiken, maar vooral ook wat ik heel graag een keertje wil uitproberen!

  • Hoi Sabine,
   Heel herkenbaar dit. Bijna iedereen maakt dit weleens mee. Een coach is hier heel effectief of als je een support groep hebt. Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey 😉

 4. Ik zou dit súper graag willen winnen omdat ik eindelijk eens de laatste stappen in mijn proces wil maken.

  Ik ben Daphne, 24 jaar en werk full time als account manager. De afgelopen paar jaar ben ik van 69 kilo naar 57 gegaan om vervolgens nu weer op 61 te zitten. Toen ik veel was afgevallen was ik niet tevreden met hoe ik er uit zag en hoe ik mij voelde. Er leek mij toen maar een optie: spierballen kweken! Hoewel iedereen me toendertijd alweer slank vond was ik enorm slap en vormloos. Ik tennis en hockey maar daarmee bereikte ik niet het lijf wat ik wilde. Daarom ben ik anderhalf jaar geleden begonnen met bootcampen; wat een top sport! Volledig dood gaan om vervolgens alsnog een set burpees te moeten doen. Eindelijk kreeg ik een beetje billen en strakker lijf. Toch blijf ik zitten met mijn baby vet terwijl ik toch al lang daaroverheen zou moeten zijn. Aan de ene kant ben ik mega geïnteresseerd in gezond eten en bewegen, aan de andere kant zijn feestjes en vooral bitterballen (jammie) mijn achilleshiel.

  Het zou super zijn om begeleiding te krijgen om die laatste kilo’s en vooral het vetlaagje voor eens en altijd kwijt te raken. Ik ben iemand die er kei hard voor wil werken maar óók een sociaal leven wil houden! Sporten vind ik super maar wel met een doel, tenslotte is dat een belangrijke drijfveer!! Hoe geweldig als ik over een half jaar 10 jaar met mijn vriend heb en ik er beter uitzie dan ooit!

  Leuke uitdaging: met kerst ben ik twee weken naar zuid Afrika. Ben benieuwd hoe een personal plan inspeelt op het feit dat ik dan sport tussen de leeuwen!

  • Hoi Daphne,
   Volgens mij ben je al heel goed op weg! Ik vind het ook belangrijk dat je nog steeds leuke dingen kunt doen met etentjes etc. Ik vind dat het je leven moet verreiken, niet overnemen. Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey 😉

 5. Leuke aktie #fitgirlcode

  Wat een herkenbaar verhaar Vladana..

  Zoals velen ben ik ook zo’n hyper sport girl…
  Van paarden meisje naar sportschool chick!

  Waar ik op de manege mijn weg prima kon vinden tussen de mesthoop en de zadelkamer, is het in de sportschool toch even anders.. Wanneer welke spiergroepen te trainen en welke niet :S En wat erbij te eten?
  Dat resulteert vaak tot een maraton training, dwz. op de mtb naar de sportschool, wandt fietsen is gezond en verbrand calorieën (heul belangrijk), dan voor de “warming-up” (alsof ik die nog niet gehad heb) ff als een gek roeien, vervolgens een programmaatje kracht training (dwz gewoon alles pakken wat je pakken kan en het liefst zo zwaar mogelijk, verzuren moet je..) Om de maraton te vervolgen met een uurtje bokzak-training, voor alle opgekropte energie en agressie, zeer fijn! (En blauwe plekken zijn stoer) Ritje terug naar huis op de mtb, eigenlijk wel weer fit dus een rondje canicrossen met mijn hyperactieve weimaraner (hoe zou dat toch komen, heel vreemd..!) (btw canicrossen is een geweldige sport die je met je hond kan doen, hardlopen met je hond aan een tuig die met een elastiek vastzit om je middel)
  Na 5 km kom ik er achter dat de meeste rek toch eigenlijk wel uit m’n benen is verdwenen, dus druipen we af richting huis…

  Waar er uiteraard genoeg eiwitten en groenten gegeten moeten worden.. Hoeveel?? gewoon genoeg, dat punt wanneer je eigenlijk denkt F*CK dit is te veel… En weer baalt van jezelf..

  Zoals je leest heb ik echt een beetje begeleiding nodig om mijn weg te vinden in de gains en eiwit wereld… #helpmeplease 😉

  Groetjes Jacobiene

  • Hoi Jacobiene,
   Ik heb heel erg genoten van jouw reactie!
   Paar antwoorden:
   – Je zou met fullbody training kunnen starten. 3-4 keer per week. Een dag rust tussen trainingen.
   – Cardio is ook prima, alleen krijgt je lichaam er geen vorm van. Je verliest dan (mits je voeding in orde is) alleen vet.
   – Eiwitten minimaal 20% van je dagelijkse calorie-inname
   Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey 😉

 6. Pfoe, ik heb eigenlijk het anderhalf jaar al heel wat pech opgelopen met fitness en dergelijke. Het is 3 jaar terug begonnen met afvallen en dit ging goed, 14 kg was ik kwijt. Dit heb ik ook kunnen aanhouden en uiteindelijk was ik zo lean dat mensen vroegen of ik mee wilde doen aan een bikini fitness wedstrijd, zo gedaan zo gezecht en ik starte mijn reis naar het podium. Het ging prima, maar op een moment ging ik door me rug met trainen.. waarna ik de 1e week niet eens kon lopen tot 6 maanden niet kunnen trainen zoals het moet. De shape was totaal weg en ik was bijgekomen. Daarna weer opgepakt, rustig aan maar het ging. Ineens uit het niks kwam ik 8 kg bij jn twee weken, terwijl ik clean at ivm wedstrijd. Bloed laten testen, trage schildklier.. medicatie gekregen hiervoor en dat duurde weken voordat ik eindelijk weer begon af te vallen, 4 maanden om precies te zijn.
  Nu ben ik voor de 3e keer opnieuw begonnen en ben nu bijna 5 kg kwijt weer, maar het zou fijn zijn als ik nog eens een extra steuntje in de rug kon krijgen en het niet alweer helemaal alleen hoef te doen. Ik zou volgend jaar wel heel graag op het podium willen staan en dit verschrikkelijke jaar achter me laten!

  • Hoi Shauny,
   bedankt voor je reactie! Volgens mij bezit je alle kennis al en heb je alleen iemand nodig die je mentaal kunt ondersteunen. Een coach zou je daarbij kunnen helpen, maar je kunt ook iemand in je omgeving vragen om je mentaal te steunen. Keep up the good work!

 7. Hoi hoi!

  Wat balen vladana dat je geblesseerd bent geraakt. Ik kan je vertellen dat ik weet hoe je je voelt. Toen ik ongeveer 8 jaar was ben ik begonnen met volleybal en eigenlijk ben ik sinds dien, nooit meer fit geweest. Blessures lagen iedere keer weer op de loer. Met de druk van het team en de wil om te winnen, was ‘even rust nemen’ niet zo vanzelf sprekend met steeds weer een overbelastingblessure. Schenen, knieën en rug waren het doelwit en ik ben gestopt met volleybal. 3 jaar al probeer ik weer fit te worden maar dat wil nog niet zo lukken. Ik hoop dat je me blij kan maken met de begeleiding van StrongFit en ik weer pijn vrij kan sporten!

  • Hoi Natascha,
   Het klinkt alsof beweging al goed zit bij jou. Dan zal het waarschijnlijk voeding zijn (it usually is). Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey 😉

 8. Hmm, ik twijfel heel erg of ik dit hier ga neerschrijven en of het wel enige zin heeft, maar ik doe het toch…
  Binnen 4 dagen stap ik in het huwelijksbootje met de man van mijn leven.
  Daarna gaan we op vakantie, maar denken we er ook aan ons gezinnetje uit te breiden. Ik vind het erg belangrijk om ook als je zwanger wil geraken of al bent, zorg te blijven dragen voor je lichaam. Mocht StrongFit hier ook bij kunnen helpen, dan ben ik maar al te graag proefkonijn en schrijf ik met héél veel plezier mijn ervaringen neer!

  • Hoi Heleen,
   Gefeliciteerd! Dat is inderdaad een tijd waar goede voeding nog essentiëler is. Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey en misschien vind je wat tips in het e-book ’10 Voeding Mythes Ontrafeld’ die via de strongfit website gratis te downloaden is 😉

 9. Sinds 2013 het roer omgegooid na een aantal maanden scriptie-isolement. Ik voelde mij niet prettig in mijn eigen lichaam, wilde meer bewegen en anders eten. Ik ben op zoek gegaan naar de juiste combi van voeding, sport en herstel voor mijn lichaam. In deze tijd veel geexperimenteerd met verschillende gezonde (!!) voedingspatronen, diverse sporten, deze in combinatie (boksen, bootcamp, krachttraining, yoga, hardlopen, paardrijden, spinning, crossfit) om te kijken waar ik het meest gelukkig van word. Toch behaalde en behaal ik niet de resultaten waar ik heen wil. Sportinstructeurs wijzen naar voedingspatronen, voedingsdeskundige wijzen naar sportschema’s. Ik kon en kan helemaal wanhopig worden, omdat ik het idee heb zo mijn best te doen maar zo weinig resultaat te boeken.

  Het zo gefocust zijn op sporten en resultaten behalen, dat je onrustig wordt van een rustdag. Weten dat je lichaam moet herstellen, maar gedachten die de overhand nemen dat een dag niet sporten afbraak zou doen aan de resultaten. En voeding blijft altijd lastig, maar vooral de gedachten die ertoe leiden. Je schuldig voelen bij twee handjes rozijnen snoepen of het eten van een broodje als de hype er niet naar is.

  Ik voel me gelukkig als ik sport, ik voel me gelukkig als ik gezond en lekker kan eten, maar ik voel me al helemaal gelukkig als mijn gedachten hier vrede mee hebben. Een combinatie van voeding, sport en herstel begeleiding klinkt als een oplossing na een lange zoektocht en geeft mij hopelijk net het duwtje in de rug om dat te bereiken!

  • Hoi Julia,

   Volgens mij ben je al heel goed op weg! Wat ik je zou aanraden is om inzicht in je voeding en beweging te krijgen. Hou alles bij via een app en neem om de 8-9 weken een rustweek. Dit zal je waarschijnlijk niet leuk vinden, maar je kunt beter een week fysiek en mentaal rusten dan dat je geblesseerd raakt en 2-3 weken niet kan trainen 🙂
   Zodoende ga je ook meer inzicht in je voeding krijgen en dit zal je een leidraad geven.

 10. Na een turbulent 2015 waarin ik heb besloten om voor mijzelf te kiezen door middel van het nemen van een tussenjaar, ben ik vergeten hoe ik mijzelf moet zijn. Het genieten van kleine dingen schiet er heel erg bij in. Ik ben altijd al wel aan het sporten geweest maar het zou heel fijn zijn als ik door middel van deze coaching met sporten mijn draagkracht en zelfverzekerdheid meer kan vergroten en dus langzamerhand mijzelf weer terug vind.

  • Hoi Anne,
   bedankt voor je reactie! Ik merk dat StrongFitters in zichzelf geloven wanneer ze steeds kleine succesjes ervaren. Ik zou je als tip geven om kleine doelen op te stellen die je kunt afvinken. En heel klein beginnen. Bijvoorbeeld: 1 keer trainen per week, of 1-2 liter water drinken per dag. Na een maand zal je zien hoeveel doelen je hebt afgevinkt en hierdoor krijg je ook het gevoel dat je grotere doelen aankunt. Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey 😉

 11. Sinds 2011 ben ik bezig met afvallen slash mijn fitjourney. Inmiddels al 20 kg afgevallen, waar ik zo ontzettend trots op ben. Helaas heb ik mijn bouw niet mee en ik wilde met name mijn benen meer trainen om ze strakker te krijgen en daarnaast mijn vetpercentage verder omlaag krijgen. Mijn eetpatroon aanpassen leek makkelijker gezegd dan gedaan en om dit onder de knie te krijgen heb ik mij aangemeld voor Personal Body Plan. Inmiddels bijna een jaar verder met PBP is er voor mij weinig veranderd. Ik val niet af en kom niet aan…het enigste dat ik merk is wel wat meer spierdefinitie op mijn rug en schouders en dat ik zo ontzettend moe ben. Dat laatste ging van kwaad tot erger…ik had nergens meer zin in en werd ook met de dag chagrijniger.

  En ja hoor….begin september was hij er eindelijk….de man met de hamer, de grote boze verschrikkelijke enorme DIP!! Emoties…lachen gieren huilen brullen….alles kwam eruit. Ik was op, ik kon niet meer. In overleg met mijn coach heb ik nu afstand gedaan van mijn trainingsschema. Ik bleef wel hardlopen, want daar kon ik mijn hoofd bij leegmaken. Op mijn voeding bleef ik wel letten, wel meer koolhydraten en minder eiwitten. En dat wierp zijn vruchten af. Afgelopen weekend de Dam tot Damloop gelopen in een super mooie tijd. Mijn spiermassa is wel minder geworden, maar dat komt wel weer.

  Na mijn vakantie, begin oktober, wil ik alles weer gaan oppakken. Het PBP coachingstraject is dan ook afgelopen voor mij en ik wil me gaan richten op iets nieuws, kijken wat voor mij wel werkt. Het sporten en dan in combinatie met goede voeding (gericht op het sporten) is sowieso waar ik me op wil gaan richten. Deze winactie komt als geroepen en zou mij weer op weg kunnen helpen om het stukje bij beetje weer op te pakken. De personal coaching is ook super, omdat ik niet te snel moet willen, maar alles gecontroleerd en met kleine stapjes, want anders beland ik weer in dezelfde situatie als begin deze maand!

 12. Wat een leuke actie!

  Dit is mijn verhaal.
  Ik heb jaren fanatiek getraind in de groepslessen! Hier kon ik lekker los gaan en mezelf zijn.
  1,5 jaar geleden ging het helaas fout. Door zware opleiding van mijn werk kreeg ik steeds meer last van mijn rug.
  Ik ben toen naar de huisarts gegaan. Eerst ben ik natuurlijk afgescheept met fysiotherapie/manueel therapie en ga zo nog maar even door.
  Na een paar maanden geen resultaat te hebben gehad op hoge poten naar de huisarts gegaan en mij door laten verwijzen naar het ziekenhuis.
  Paar rontgenfoto’s en een mri later, bleek ik een hernia te hebben.
  Na een paar maanden een injectie in de zenuw gehad omdat opereren geen optie was.
  Hier heb ik een half jaar goed door kunnen bewegen. Hierna ging het weer fout
  Ups & downs met soms veel pijn. Begonnen met sporten, maar dat was helaas een paar keer,totdat het weer fout ging.
  Tot 2 weken geleden. Ik belandde tijdens een feestje bij de ehbo, waarna ik met een vriendin naar de hap gegaan ben. Uiteindelijk na een nachtje op de seh mocht ik weer naar huis.
  Volgens de neuroloog leek het meer op een aanval van spit, en ook nu konden zij (behalve de pijnstillers-troep voorschrijven) weinig doen.
  Goed luisteren naar mijn lichaam en ook weer gaan trainen was hun advies, maar wel opbouwend!
  Het kost mij moeite om weer aan de slag te gaan! Ik ben bang dat ik mijn rug forceer en een goede begeleiding zou dan ook meer dan welkom zijn!!!!
  Ik wil hoe dan ook geen terugval meer krijgen, en ik merk ook dat ik sinds ik niet meer sport ik veel minder lekker in m’n vel zit.
  Ik wil gewoon de fitte Sandra weer worden ??? zonder rugpijn, en waar geen (sport) uitdaging te gek voor is ?

  • Hoi Sandra,

   Wat een pittig verhaal! In jouw geval heb je iemand nodig die je fysiek begeleidt. Ik zou je aanraden om met een personal trainer te werken.
   Als tip zou ik je geven om heel rustig aan te beginnen. Niets forceren. Het voelt nu misschien alsof je niet meer jezelf bent doordat je niet kunt sporten. Maar zodra je rustig aan weer begint te trainen kom je op een gegeven moment weer op hetzelfde punt.

 13. Dit zou voor mij een hele mooie uitkomst zijn. Ik ben in mei begonnen met een lifestyle verandering. Ik ben begonnen met krachttraining en doormiddel van gezonde voeding en een calorie tekort te hanteren ben ik 8 kilo afgevallen. Een prestatie waar ik super trots op ben. Helaas ben ik hier een beetje in door geslagen. Ik heb mijn calorie inname zo laag gebracht dat ik voor een hele lange periode op 1150 kcal per dag heb geleefd. Ik heb dit gedaan doormiddel van het tracken van mijn voeding in een app. Ik merkt dat dat een enorme obsessie voor me is. De weegschaal gaf inmiddels ook licht ondergewicht aan. Maar stiekem werd ik nog steeds blij wanneer het cijfer op de weegschaal omlaag ging.
  Klein maandje geleden kreeg ik last van haar uitval, was ik zo futloos en had ik soms zelfs moeite had om een gesprek te voeren. Ik heb m’n inname omhoog gehoogd naar 1300 per dag.

  Sinds dien (het moment waar ik nu mee zit en wat hulp bij kan gebruiken) heb ik nog steeds honger en voel ik me soms slapjes. Ik ben nu 4 x over mijn inname heen gegaan. Niet een klein beetje, maar heb me vol gegeten tot ik misselijk ervan werd. Dan voerde ik m’n voeding weer in de app en schrik ik me rot en voel ik me schuldig. Dit ga ik compenseren door de volgende dag heel weinig te eten (rond 1000 kcal) en extra te gaan sporten (krachttraining en hardlopen). Ik kan ineens geen balans meer vinden en wil niet in mijn oude patroon vallen en weer op m’n oude gewicht komen. Ik weet niet wat te doen. Ik voel dat m’n broeken zelfs weer iets strakker zitten en zit inmiddels weer iets hoger in gewicht. 50 kilo.

  Mijn doel is om meer spiervorming te krijgen, spieropbouw. Ik zou daarvoor moeten aankomen en meer eten maar wil niet dat mijn vertperventage daar heel erg onder komt te leiden. Daarbij is de weegschaal ook nog een grote obsessie voor me. Het is soms helemaal een raadsel voor me.

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen om niet in m’n oude gewoontes terug te vallen en mij terug kunnen brengen naar een normaal kcal inname op een dag, zonder dat ik heel veel aankom in vet. Waarbij ik ook nog eens mijn doelen kan bereiken! I hope so!

  • Hoi Madelon,

   Heel knap van je dat 8 kilo bent afgevallen! Het kan dan moeilijk zijn om gas terug te nemen omdat je heel erg op je doel en resultaten gefocust bent. Maar je lichaam is geen machine en heeft ook rust nodig. Ik zou je aanraden om na elke 8-9 weken een rustweek te nemen zodat je goed kan herstellen en blessures kan voorkomen.

   Daarnaast is het misschien een idee om een tijdje je voeding niet bij te houden via een app. In plaats daarvan zou ik naar je lichaam luisteren en eten wanneer je lichaam dit aangeeft. Eet tot je verzadigd bent.

   Zodra je dit 2-3 weken hebt gedaan heb je mentaal meer rust en kan je kijken naar apps om je calorieën te tellen. Ik laat mijn klanten nooit onder de 1600 zitten en als ik lees hoe veel jij traint zou ik je aanraden om rond de 1800 calorieën te eten.

   Veel succes en let me know als je vragen hebt!

 14. 1 december 2013 ging bij mij de knop om er moesten een paar kilo’s af dus. Nee niet wachten tot 1 januari ik begon gelijk. Dus hup naar de sportschool en hup al het lekkers de deur uit. Langzaam bij beetje viel ik af natuurlijk schommelde mijn gewicht wel en pakte ik regelmatig wat lekkers maar ook probeerde ik van alles wat betreft eten. Vooral meer eiwitten. In de sportschool was ik vooral te vinden in ‘t kracht gedeelte. Helemaal toen de fysiotherapeut vertelde dat ik mijn bovenbeenspieren moet trainen voor de pijn in mijn knie. Dus hup squate met gewichten. Elke keer wat meer 48,5 kg was mijn top. In juni 2014 was ik dan ook 6 kilo afgevallen doel was 10 kilo dus had nog 4 kilo te gaan. Op 25 juni 2015 had ik een positieve zwangerschapstest vast . Yes ik was zwanger dat wilde ik graag en was snel zwanger. Toen ik stopte met de pil ging ik gewoon verder met afvallen en sporten fanatiek ook want ging 4 tot 6x per week. Elke gram die er al af was voor ik zwanger was was er toch weer 1 minder was mijn motto. Ik kwam tijdens mijn zwangerschap 12 kilo aan maar was dan ook maar 34 weken zwanger en kwam mijn kleine meisje wat te vroeg. De zondag na mijn bevalling (op woensdag) trok ik mijn gewone strakke spijkerbroek alweer aan okay wel met zwembandje erover heen maar hij paste . Hierna trok ik hem ook weer uit hoor deed ergens anders nog te pijn maar een kleine 2 weken later zat ik alweer op mijn gewicht terug. Toen ze 6 weken was ging ik hardlopen achter de wagen en 3 maanden later liep ik de colorrun. 6 mnd later bereikte ik mijn grote doel 10 kg afgevallen totaal 6kg ervoor en 4 kg erna. Mijn grote doel bereikt. Het gewicht blijft wel netjes maar nu wil ik nog dat mooie droomlichaam. Maar daarin zou ik graag wat begeleiding willen. Want het is best lastig met een baan van 29 uur een huishouden een kleintje van inmiddels 8 mnd en een vriend die veel van huis weg is dus help ik heb hulp nodig met training en voeding. Graag wil ik mijn droomlichaam behalen doormiddel van een gezonde manier en een inspiratie zijn voor andere mama’s en laten zien dat je echt geen douchen hoeft te heten om dat te behalen 🙂

  • Hoi Desiree,
   Gefeliciteerd met je dochter! Het klinkt alsof je al heel goed bezig bent. Volgens mij kom jij er wel met die mentaliteit. Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey en misschien vind je wat tips in het e-book ’10 Voeding Mythes Ontrafeld’ die via de strongfit website gratis te downloaden is 😉

 15. Het vinden van balans vind ik ook heel moeilijk, soms ben ik weer een paar maanden super goed bezig met eten en sport, dan kan ik soms zelfs te weinig eten, wat ook niet goed is. Andere maanden kan ik de pizza, m&m’s en andere lekkere dingen niet weerstaan. Dan denk ik ook snel dat het sporten ook geen zin meer heeft.
  Het lijkt mij heel fijn hulp te krijgen met het vinden van een balans, dat sporten en lekkere dingen eten af en toe prima samengaat. Het lijkt mij ook erg leuk erover te schrijven ook andere mensen te kunnen inspireren, zoals bijvoorbeeld andere fitgirls op instagram dat doen. Zij hebben mij ook erg geholpen en het lijkt mij ook leuk andere mensen te kunnen helpen.

  • Hoi Leanne,
   bedankt voor je reactie! Balans is inderdaad niet altijd even makkelijk te vinden. Maar je kunt wel je m&m’s blijven eten, als je het maar bewust doet. Dat betekent: niet te veel en zet ook de beweging er tegenover. Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey en misschien vind je wat tips in het e-book ’10 Voeding Mythes Ontrafeld’ die via de strongfit website gratis te downloaden is 😉

 16. Als kind ben ik altijd wat dikker geweest dan gemiddeld en op sport en spel- gebied kwam ik nooit echt goed mee met de rest. Totdat ik in mijn laatste jaar van de middelbare school zat!
  Ik was mezelf spuugzat en viel binnen een jaar 12 kilo af. Dit deed ik voornamelijk door meer te bewegen en mij te houden aan het ‘puntenboekje’ van mijn moeder. Hier telde je alle calorieën bij elkaar op, die je normaal zou eten op één dag, en vervolgens hak je die door twee. Hou dit een jaar vol en je valt gegarandeerd af, maar uiteraard is dit niet iets wat je vol kan blijven houden.
  Ik blijf helaas aanleg hebben om snel op te blazen als een ballonnetje wanneer ik net iets te veel of te ongezond eet. Vooral wanneer ik last heb van stress of vervelende situaties gebeurt dit. Hierdoor ben ik in het afgelopen half jaar ook weer 5 kilo aangekomen. Ben ik nu dik? Nee, dat ben ik niet, maar het is frustrerend en ik voel me er vervelend bij.
  Daarom vind ik dat het tijd is om het patroon te doorbreken, om het jojo-en te laten stoppen en te leren wat nu echt goed is voor mijn lijf en gezondheid! Stress is een rot excuus om maar te blijven uitdijen en een personal trainer zou heel erg kunnen helpen om bewustere keuzes te maken! Daarnaast vind ik het ook heel leuk om stukjes te schrijven en om bezig te zijn met voeding en nieuwe recepten. Met andere woorden; kies mij en ik beloof dat jullie daar geen spijt van krijgen :)!

  • Hoi Sandrine,
   Afvallen om jouw doel te bereiken is prima, maar vergeet aub niet je lichaam ook te voeden. Dit is 1 punt waar de meeste diëten falen. Je mist te veel voedingsstoffen en energie. Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey 😉

 17. Daar zit ik dan. Met m’n 27 jaar, op de bank, laptop op schoot, blogs lezend van inspirerende fitgirls en health foodies. Vaag ben ik me bewust van die kettlebell in de hoek van de kamer die alweer een paar weken staat te verstoffen. Heel even valt m’n blik op de lege verpakking van de rockyroad die ik heb gekocht met de smoes; ik ben ongesteld en ik moet nu chocolade. Heel even voel ik me schuldig, maar ga dan toch met m’n vinger langs de rand van de verpakking voor dat laatste beetje caramel.
  Ik weet nu al hoe het straks zal gaan. Bij het klaarmaken voor bed zal ik nog een paar minuten in m’n ondergoed gaan staan draaien voor de spiegel. En wat ik dan zie? Eeuwig en altijd een paar kilo te zwaar.

  Ik houd van eten. Ik heb voor mijn gevoel ook een goed arsenaal van kennis wat betreft gezond en gebalanceerd eten. Groentes staan bovenaan mijn lijstje bij het boodschappen doen voor m’n avondeten. Suikervrij bakken doe ik graag. Als er echter op m’n werk weer eens een appeltaart met slagroom wordt getrakteerd, zeg ik zeker geen nee. Een berg spareribs eten met m’n vriend? Absoluut.

  Sporten, vooral gewichtheffen, geeft me een kick. De energie die het me oplevert vind ik heerlijk. Maar mijn zwakke discipline werkt me tegen. Excuses genoeg over waarom het me niet lukt. Fysiek en soms mentaal zware baan, sportschool die een te grote hap uit mijn toch al kleine budget nam. Ga zo maar door.

  Balans en discipline. Iemand om de stok achter de deur te houden en mij te helpen m’n motivatie vast te houden. Ik kan het wel gebruiken. En over mijn fitjourney schrijven? Met liefde.

  • Heel leuk geschreven! En heel herkenbaar!

 18. Bijna een jaar geleden is bij mij de ziekte van crohn vastgesteld. Sindsdien heb ik erg veel moeite met een balans vinden in de dagelijkse dingen, voeding en sport. Arsten kunnen hierin niks beteken. Graag zou ik met behulp van een personal trainer hierin een nieuwe weg vinden.

  • Hoi Agnes,
   Heel vervelend. Heb je al een diëtist ingeschakeld die daarin gespecialiseerd is?

 19. Ik ben al bijna 1 jaar lang bezig met een gezonde levensstijl en op zich gaat het redelijk goed. Ik zeg redelijk want ik geloof dat er altijd vebetering mogelijk is. Op dit moment zoek ik zelf alles uit qua eten en beweging. Ik merk dat ik er soms wel moeite mee heb en ik zoek begeleiding hierin. Ik ben gepassioneerd door beweging en ik vind het super leuk om met sport en eten bezig te zijn alleen heb ik hier niet de tijd voor. Ik volg een master in een veld wat echt mijn passie heeft (dieren) en soms komt het sporten en goed eten wel eens in bedwing. Ik zoek begeleiding zodat ik een trainingschema en een voedingschema kan verkrijgen wat ik vol kan houden. Soms heb ik natuurlijk, net zoals iedereen, een schop onder mijn kont nodig van iemand die zegt, hop naar de sportschool of hop ga gezond koken in plaats van makkelijk doen. Daarnaast (omdat dit al een vrij goeie reden is :P) vind ik het ook heel leuk om te schrijven. Ik volg mijn master in het buitenland en ik hou graag het thuisfront op de hoogte door middel van een blog dus ja, mocht ik niet winnen, dan alsnog niet erg want dan gaat de prijs naar iemand die het ook verdiend. Succes ermee en hou vol wat jullie doen want ik vind het echt super om alles te lezen 🙂

  • Hoi Lauren,
   Heel leuk om jouw verhaal te lezen! Je passie volgen in het buitenland ken ik maar al te goed. Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey 😉

 20. Ik ben nu ongeveer een jaar intensief aan het trainen. Zowel mijn omgeving en ikzellf merken de verschillen op. Ik slaap beter, en voel me beter. Ik was eigenlijk altijd super slank zonder hier wat voor te doen. Tot ik ging backpacken en opeens 9kg aankwam! Die kilo’s zijn er ondertussen af en mijn levensstijl is aangepast. Ik ben trainen leuk gaan vinden en probeer telkens wat nieuws uit. Zo ging ik een tijdje wekelijks naar veel groepslessen zoals Grit & Bodypump. Heb ik een hardloopfase gehad, een fase waarin ik cardio helemaal achterwege liet. Kortom een hoop fases. Er is nog genoeg ruimte voor ‘verandering’ hoewel ik wel tevreden ben. Ik denk dat een strongfit coaching mij daarbij perfect kan begeleiden. Daarnaast vind ik het zelf leuk om te schrijven dus het bijhouden van een persoonlijke blog zie ik als een leuke extra 🙂

  • Hoi Eliza,
   bedankt voor je reactie! Het is toch prima om fases te hebben. Zo kom je er namelijk achter wat je leuk vindt en wat bij jou past 🙂 Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey 😉

 21. Balen zo’n blessure Vladana! Deze winactie komt mij super goed uit. Na een jaar te zijn afgestuurd aan de dansacademie in Rotterdam is het nu voor mij tijd om de knop om te zetten. 10 jaar lang was het voor mij normaal om elke maandagochtend om 9 uur in de balletles te staan om zo de hele week door te knallen. Bewegen en dansen is wie ik ben, dat is altijd al zo geweest. Na de opleiding docent dans te hebben afgerond was ik klaargestoomd om het werkveld in te gaan, althans dat dacht ik. Het leven van een dans docent is onregelmatig en je beweegt veel, maar niet genoeg om zelf gezond te blijven en sterk genoeg te blijven om te dansen. Ik kwam erachter dat je hier tijdens je opleiding totaal niet op wordt voorbereid. Best gek… aangezien je voor een fysiek beroep leert. Maar opgeven doe ik niet, na een half jaar veramerikaanste tutorials te hebben bekeken, waar ik enthousiast in de woonkamer de opgemaakte dames uit de filmpjes na probeerde te doen, merk ik weinig resultaat. Niet zo gek als afhaaleten je beste vriend is, omdat je vanaf 3 uur s’middags tot en met 10 uur s’avonds in de studio staat. Deze winactie staat mij daarom ‘op het lijf geschreven’ 😉 Een beetje hulp om fysiek sterk te blijven en goed te eten kan ik goed gebruiken; het schrijven van een blog motiveert mij om mijn eigen proces te evalueren en om mijn sportgedrag om te zetten van eendagsvlieg naar een echte fitgirl!

  • Hoi Sudesca,
   bedankt voor je reactie! Het is inderdaad een uitdaging om een balans tussen voeding/beweging/rust te vinden wanneer je het al erg druk hebt. Hier kun je lezen hoe enkele StrongFitters hiermee omgaan:
   https://goo.gl/H8pG4U

 22. Wie niet waagt, wie niet wint. En zo ben ik ook begonnen met sporten, fitnessen om precies te zijn. Lekker zweten met 50 andere ‘fitgirls’. Ohja, en natuurlijk veel foto’s maken over hoe goed ik wel niet mijn best doe. Ik ga hier ook geen indrukwekkende verhalen neerzetten over 10 kilo afvallen want die heb ik niet. Vroeger was ik een echt paardenmeisje en ik heb mij eigenlijk nooit ongemakkelijk gevoeld over mij eigen lichaam. Ik ben ook nooit ‘dik’ geweest, al ligt dat natuurlijk aan wat iemand onder dik zijn verstaat. Tijdens mijn ‘ponygirl periode’ reed ik elke dag paard, 7 dagen in de week, jaar in jaar uit. Tijdens die periode was ik dan ook lekker afgetraind en ik had een ongelofelijke discipline. En iedereen maar zeggen dat paardrijden geen sport is! Ik heb mijn paard later verkocht en na een tijd begon ik lekker met fitnessen. En dat doe ik nu nog steeds, minimaal 4 keer per week. Maar net zoals ongeveer alle meiden die hier reageren zie ik niet echt verschil. Ik heb een haat-liefde verhouding met vooral cheeseburgers en gin-tonics en ik ga net iets te vaak uiteten. Ik heb wel eens gehoord dat een sixpack gemaakt wordt ik de keuken, maar ik zie hem nog steeds niet. Daarbij is mijn chocomelk verslaving ook niet echt handig.
  Laten we allemaal even eerlijk zijn: persoonlijke begeleiding bij het sporten en voeding is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is deze actie gewoon ontzettend handig. Ohja, ik vind schrijven eigenlijk ook erg leuk; mijn master in media en journalistiek is onderweg. Dus als ik win sla ik twee vliegen in één klap: ik krijg hopelijk een sixpack en mag hierover schrijven!
  X

 23. Wauw, dit komt precies op het juiste moment! Over ongeveer 5 maanden verhuis ik van de randstad naar mijn ienie-minie geboortedorpje in Brabant. Een nieuwe begin, een frisse start van de betere, fittere versie van mezelf! Ik heb al flinke stappen gemaakt. Zo ben ik getransformeerd van mollig naar mager en van mager naar strong & fit! Mijn healty lifestyle neem ik zeker mee, maar de alles verwoestende eetbuien laat ik maar al te graag hier achter! Begeleiding van een StrongFit Coach komt hierbij als geroepen!

  • Hoi Rosanne,
   bedankt voor je reactie! Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey en misschien vind je wat tips in het e-book ’10 Voeding Mythes Ontrafeld’ die via de strongfit website gratis te downloaden is 😉

 24. Wauw, wat een leuke actie. Ik volg #strongfit al een paar maanden en twijfel nog steeds heel erg om het te volgen. Voor mij is het namelijk erg veel geld, ik ga er toch altijd van uit dat het mijn geld niet waard is. Toch ben ik erg benieuwd en het lijkt me geweldig om eens te winnen.
  Ik ben altijd erg sportief geweest, ik heb 7 jaar op majorette gezeten en op streetdance, ook daarbij op paardrijden gezeten. Daarmee ben ik allemaal gestopt en ben ik gaan voetballen, dit heb ik nog eens 4 jaar gedaan. Ik ben er toen meegestopt om persoonlijke redenen. Kort daarna ben ik in 3 maanden tijd naar 3 verschillende anticonceptie pillen gegaan, nu heb ik de hoogste dosering. Zonder dat ik het door had begon ik steeds meer een slechtere levenstyle aan te nemen. Daardoor ben ik 15 kilo aangekomen. Sinds 2 jaar terug ben ik begonnen met het proberen van dieten, en actief fitnessen. Uiteindelijk was ik 3 kilo afgevallen, maar was nog steeds onzeker over mijn lichaam. Doordat ik onzeker was ben ik nog meer gaan eten. En zat binnen de kortste tijd de 3 kilo weer aan. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd, maar niets helpt. Ik probeer op mijn voeding te letten, op mijn macro’s maar door mijn drukke leven vergeet ik het weer te scannen. En dan komt het slechte in mij naar boven ” ach, één koekje is niet erg.” En dat eindigde met een leeg pak.
  Nu wil ik zo graag er iets aan veranderen, maar weet niet hoe ik moet beginnen, en wat het beste voor mij is. Het zou zo gaaf zijn om dit te winnen zodat ik na maanden twijfelen weet hoe strongfit te werk gaat en hopelijk mij kan helpen aan een nieuwe start.
  Liefs Cheyenne. #duimen

  • Hoi Cheyenne,
   Leuk dat je ons al een tijdje volgt! Ik lees veel vallen en opstaan in jouw verhaal. Maar het belangrijkste is dat je toch blijft doorgaan. Je faalt pas wanneer je opgeeft zeg ik. Je zou eens de verhalen van de fitgirlcode-ers kunnen lezen om te kijken of het misschien wat voor je is. Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey 😉

 25. Gezond eten en sporten, het is iets waar steeds meer mensen mee bezig zijn. Tot 2,5 jaar geleden lette ik niet op mijn voeding en ik hield mezelf altijd voor dat sporten niets voor mij was. Tevreden met mijn uiterlijk, en dan voornamelijk met mijn lichaam was ik niet maar ik had de kennis en de mindset niet om er iets aan te doen. Koken ‘kon’ ik niet, een dag zonder chips of chocolade leek me onmogelijk en na een lange dag op school was het laatste waar ik aan dacht sporten.

  Na een periode van veel, heel veel feesten kwam ik erachter dat ik niet lekker in mijn vel zat. Net als zoveel meisjes die ik altijd op festivals zag wilde ik ook graag korte shirtjes kunnen dragen. Een blik in de spiegel maakte voor mij duidelijk dat ik, om dat te bereiken, toch echt iets moest gaan veranderen. Het begon allemaal met kleine veranderingen zoals stoppen met alcohol, proberen gezondere keuzes te maken en water drinken in plaats van frisdrank. Deze kleine veranderingen zijn langzaam maar zeker uitgegroeid tot een health ‘obsessie’

  Momenteel sport ik behoorlijk fanatiek. Ik streef ernaar om minstens 5x per week naar de sportschool te gaan. Dit naast studeren en een part-time baan maakt dat mijn weken erg druk kunnen zijn. Ik ben veranderd van iemand die dacht nooit een sportschool van binnen te zien naar iemand die kan genieten (soms, soms is het gewoon zwaar) van zware krachttraining.

  Toch wil het mij maar niet lukken om mijn uiteindelijke doel te behalen. De oorzaak hiervan ligt zonder twijfel bij mijn voeding. Ik doe erg mijn best om gezond, voedzaam en ook lekker te eten. Ik heb een calorieteller op mijn telefoon waar ik dagelijks (behalve de zondige zondagen) gebruik van maak. Elke zondag sta ik in de keuken om iets gezonds te bakken wat ik dan de hele week mee naar school kan nemen en mijn meeste lunches bestaan uit salade. Waar gaat het dan mis? Vooral in de avonden en op de dagen dat ik niet sport. Ik kan dan een gevoel over me krijgen van, 1 koekje heeft alles toch al verpest dus ik blijf nu de rest van de dag schaamteloos eten wat ik wil. Vervolgens na 1 of 2 uur voel ik me dan verschrikkelijk maar dan is er weinig meer aan te doen. Ik denk zeker niet dat ik de enige ben met dit probleem, ik denk wel dat als ik hier mee om kan leren gaan, iedereen dat kan!

  Kortom, er zijn twee dingen waar ik nog heel hard aan moet werken en dat zijn: Mijn voeding, en dan vooral de vreetbuien 🙂 onder controle houden en daarnaast moet ik leren wanneer ik mijn lichaam rust moet geven. Op het moment voelt het alsof ik dit niet in mijn eentje kan. Ik ben zo dichtbij mijn doel en ik weet 100% zeker dat ik met hulp van een coach binnen 4 maanden mijn doel gehaald kan hebben. Ik heb gewoon een dat beetje extra steun nodig op dit moment!
  Ik ben super gemotiveerd en enthousiast om meer te leren over sport, voeding en de weg naar een healthy en happy lifestyle 🙂

 26. Wie wil DIT nou niet winnen? Persoonlijk zou het voor mij heeeel fijn uitkomen met backpacktrip naar Thailand in het oog! Ik ben al sinds april fanatiek 4/5x pw aan het cross-fitten, voeding aangepassen, de hele mik! Alleen blijft de ‘echte’ verandering uit (wat nu demotiverend aan het werkend is). Het zou FANTASTISCH zijn als ik dit zou winnen en trots met mn beachbody op de vakantiekliekjes sta! And who knows… he might pops THE question….Ach je moet iets te dromen hebben! Voor nu maar dromen over deze super prijs!!!

  • Hoi Rachel,
   Heel leuk om jouw enthousiaste bericht te lezen! Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey en misschien vind je wat tips in het e-book ’10 Voeding Mythes Ontrafeld’ die via de strongfit website gratis te downloaden is 😉

 27. Wauw wat een super gave actie! Ik ken Strongfit al een tijdje en ik vind dat Narinder hele goede informatie deelt. Ik gun ze dan ook een hoop meer fans 🙂

  Waarom ik 4 maanden personal coaching zou moeten winnen?
  Omdat ik van niet-sporter (oké, paardrijden maar dat telt niet 😀 ) naar crossfitter ben gegaan. En ik daar veel motivatie voor nodig gehad heb. Maar nog steeds best wel struggle.

  Vooral het eet-gedeelte kan veel beter. Ik werk in de horeca en vind het zo lastig om niet elke keer als er wat lekkers voorbij schuift het in mijn mond te stoppen. Eigenlijk heb ik iemand nodig die mij op de vingers tikt als ik weer veel te veel calorieën op een dag gegeten heb. Mijn omgeving vind dat ik lekker moet genieten van eten en vaak komt de opmerking ‘je bent toch slank genoeg?’ voorbij. Maar ik wil graag eens kijken of ik wat strakker kan worden en bovenal een keer trots voor de spiegel staan. Het is tijd voor Anne 2.0 en ik hoop dat ik daar met behulp van Strongfit aan kan werken! 🙂

  • Hoi Anne,
   Zo leuk om te lezen! Dankjewel! Toevallig was er vorige week in de Strongfit ledengroep een vraag gesteld over wat iedereen op werk/school eet. Ik zal dat binnenkort op de Strongfit facebook pagina delen 🙂

 28. Dit ben ik! Een sportfanaat in hart en nieren. Met een vader en moeder als gymdocent is het bewegen er met de paplepel ingegoten. Vroeger gingen wij zelden met de auto naar sport. Wij fietsten altijd voor de ijsbeer. Mijn passie voor bewegen wilde ik ook graag overbrengen op andere. Ik schreef me in voor zowel de selectiedag op de ALO in Amsterdam als de Calo in Zwolle. Met twee toelatingen op zak ben ik voor 7,5 maand naar de andere kant van de wereld vertrokken. Daar ging ik eens goed bedenken waar ik de komende vier jaar wilde studeren. In Australië en Nieuw-Zeeland heb ik op en top van het leven genoten. Dit met als gevolg dat ik 10 kilo zwaarder huiswaarts keerde. Met de woorden Ruuun, wat zie jij er goed uit maar wat ben jij dik geworden werd ik onthaald door het thuisfront. Dit hakte er flink in. DIK, dat was ik namelijk nog nooit geweest. Om van mijn dikke stempel af te komen ging ik koolhydraat arm eten en pakte ik het sporten weer op. Het sporten viel me vooral zwaar in het begin door die paar extra kilo’s die ik mee moest sjouwen. Gelukkig kwam ik snel weer in conditie en verloor ik een aantal kilo’s. De doelen die ik mezelf stelden werden steeds strenger. Ook ik wil, net als alle fitgirls op internet, een platte gespierde buik hebben. Hier heb ik bijna alles voor over. Elke maaltijd wordt afgewogen en ik probeer elke dag te sporten. Dit met als gevolg dat ik een tijd roofbouw op mijn lichaam heb gepleegd en dat misschien nog steeds doe. Tot frustraties aantoe kan ik mijn opgedane kennis, tijdens de lessen op de Calo, zelf nog niet in praktijk brengen. Mijn kennis overdragen op andere gaat mij makkelijker af dan het zelf toepassen. Rust is een woord dat namelijk niet in mijn woordenboek voorkomt. Ik probeer een gezond leven te leiden. Is het echter wel gezond om constant met voeding en bewegen bezig te zijn? In mijn ogen niet. Ik kan het alleen nog niet veranderen. Hopelijk kan Strongfit mij helpen een goede balans te vinden in mijn eet- en sportpatroon waarbij het verkrijgen van een platte buik niet uit het oog wordt verloren.

  • Hoi Rune,
   bedankt voor je reactie en dit klinkt heel herkenbaar! Je wilt zó graag je doel bereiken dat je er heel veel voor over hebt. Maar er is een tijd van gas geven en gas terugnemen. Wanneer heb je voor het laatst een rustweek gehad? Het klinkt misschien eng, maar het zal jou en je lichaam goed doen. Iedere Strongfitter komt hier juist sterker uit. Toevallig eindigt de rustweek van @lifewithlot morgen. Zij is er ook alleen maar beter van geworden.

   Dat je tot dit punt bent gekomen laat zien dat je karakter en een sterke mentaliteit hebt. Maar soms heb je sturing nodig. Je gaat en gaat, maar hoe weet je dat je op de juiste weg bent? Houd de blogs in de gaten en als je vragen hebt kan je me altijd een mailtje sturen.

 29. Ik heb een haat-liefde verhouding met eten en mijn weegschaal. Heb 1001 dieten geprobeerd maar het is nu tijd voor een gezonde leefstijl die ik voor eeuwig kan volhouden. #eigenvoedingscoachin4maanden Sporten doe ik het liefst elke dag, maar abs are definitely made in the kitchen! Ik ga de uitdaging heel graag aan #goforit

  • Hoi Lisette,
   bedankt voor je reactie en wat een toffe hashtag! Die gaan we gebruiken 🙂 Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey 😉

 30. Uuhhm.
  Hmmmm.
  Zal ik dan een motiverend verhaal opschrijven? Of een meelijwekkend verhaal? Of zal ik gewoon proberen heel erg grappig te zijn? Of SUUUUUPER ENTHOUSIAST! “Het begon allemaal 3 jaar geleden…”. Nehhh.
  Joh, mensen van StrongFit, ik ben helemaal geen blogger. Weet ook niet of ik er goed in ben, dus terwijl ik mij ‘opgeef’ voor deze challenge om mijzelf 16 weken lang fysiek en mentaal te bewijzen, geef ik mezelf ook meteen maar op voor een cursus ‘inspirerend schrijven voor beginners’. Ik weet niet wat ik enger vind.
  Ik weet wel dat ik die begeleiding wil. Trainen kan ik wel, doe ik al een tijdje. Herstel? Not so much. Voeding? Even less.
  Dus als jullie mij dat leren, beloof ik in ruil daarvoor de beste blogger van het Noordelijk Halfrond te worden.

  • haha als jij een blog had zou ik het wel lezen!

 31. Selena, 22 jaar oud, fanatiek sporter en food lover. Letterlijk. Ik hou van eten. Het liefst doe ik het de hele dag door. Wat dus precies mijn probleem is.

  Ik ben al 1,5 jaar fanatiek CrossFitter. Ik ga minstens 3x in de week naar de box toe om heerlijk te trainen. Conditie training is niet mijn ding, geef mij maar kracht training! Inmiddels heeft CrossFit ervoor gezorgd dat ik veel sterker ben geworden en zelfs beter in vorm. De enige reden waarom ik nu vastloop, is omdat ik mijn geliefde eten niet kan laten staan. De ene dag kan ik gezond eten, maar de dag daarop kan ik alle junkfood naar binnen werken wat je maar kunt bedenken.
  Ik wil heel graag in vorm komen, maar mentaal ben ik zwak. Ik zwicht vaak voor het lekkere eten en merk aan mezelf dat ik soms niet weet hoe ik het moet aanpakken. Ik heb echt mensen nodig die mij op het rechte pad houden. Op dit moment ben ik dan ook bezig met het lezen van verschillende boeken om hier en daar kennis te vergaren. Puur om te kijken naar een manier van eten die bij mij past.
  Helaas ben ik nog lang niet zo ver. Je kan daarom ook zeggen dat ik een haat-liefde verhouding met eten heb. Als je kijkt naar mijn sportverslaving, zou je kunnen zeggen dat ik een echte fitgirl ben. Helaas laat mijn lichaam dit niet zien. Ik wil zo graag in vorm komen, maar vind het lastig om een goeie draai hierin te vinden en niet te zwichten voor al dat lekkers.

  Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik ben klaar voor een transformation!

  • Hoi Selena,
   Het klinkt alsof je al heel goed bezig bent! Heel goed van je.
   Je hoeft niet altijd gezond te eten. Strongfitters eten bijvoorbeeld dagelijks chocolade als ze dat willen. Het verschil is dat zij precies weten wat het voor hen doet en wat ze er tegenover moeten zetten. Je klinkt ook helemaal niet mentaal zwak. Je hebt alleen bepaalde sturing nodig. Houd de blog in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey 😉

 32. Wat een leuke winactie! Ik doe hier graag aan mee. Ik volg Strong Fit al een tijdje op facebook en lees af en toe hun blogs – altijd erg leuk om te lezen! Ik zou graag een coaching & bodytransformation omdat ook ik, net zoals zoveel mensen, vaak een beetje verdwaal in de sport-jungle. Ik sport zo’n 3 jaar nu in de gym en do een combinatie van krachttraining en groepslessen. Ik merk dat ik inmiddels een beetje mijn motivatie kwijt raak, deels omdat ik eigenlijk niet zo goed weet wat ik nou precies moet doen. Mijn eerste sportschool deed veel aan persoonlijke begeleiding en dat mis ik nu enorm. En sinds ik vorig jaar door mijn rug ben gegaan vind ik het ook heel moeilijk om aan te voelen wanneer ik nou gewoon verzuurde spieren heb of wanneer ik nou rustig aan moet doen. En misschien ook leuk voor de blog op Strong Fit – ik eet veganistisch! Dus dat is misschien ook weer een leuke nieuwe kijk op sporten en gezond eten?

  • Hoi Saar,
   Heel leuk om te lezen dat je strongfit volgt! Binnenkort komt er trouwens iets heel leuks aan voor mensen die veganistisch eten 🙂 Houd de blogs in de gaten voor waardevolle tips tijdens je journey 😉

 33. “It’s all fun and games until your jeans don’t fit anymore..”
  Ja, dit is mij overkomen. Ik begon met studeren en genoot volop van de bierfeestjes en diepvriespizza’s. Totdat, zoals de quote beschrijft, mijn jeans wel erg strak kwamen te zitten.

  Dat was het moment, ik gooide het roer om en ontdekte de krachttraining. Ik pakte het sporten op en begon met het motiveren van andere mensen (instagram @jipsanders &www.ibsiga.nl). Afgelopen week heb ik meegedaan met de kickboxbootcamp van StrongfitNL. Kickboxen, ik? Dit was totaal out of my comfortzone. Het heeft me doen beseffen dat het tijd is voor wat nieuws, even iets anders dan die standaard oefeningen. De personal coaching zou mij hier erg bij helpen! PLUS een nieuwe bloguitdaging kan nooit kwaad toch?! 🙂

 34. ‘It’s all fun and games until your jeans don’t fit anymore…’
  Yep, guilty! Ik begon met studeren en genoot volop van de bierfeestjes en diepvriespizza’s. Totdat, zoals de quote beschrijft, mijn jeans wel erg strak kwamen te zitten.

  Dat was HET moment, ik gooide het roer om en ontdekte krachttraining. Ik pakte het sporten op en begon met het motiveren van andere mensen (instagram: @jipsanders & blogger voor http://www.ibsiga.nl). Afgelopen week heb ik meegedaan met de kickboxbootcamp van StrongfitNL. Dit was totaal ‘out of my comfortzone’ en dat beviel me wel. Om deze reden zou ik graag de personal coaching willen winnen. Een manier om uit mijn ‘fitnesssleur’ te ontsnappen, weg met mijn standaardoefeningen. Tijd voor iets nieuws!

  • Jip.. je bent al een tijger!

 35. Ik kan een heel verhaal vertellen over mijn ‘fit journey’ tot nu toe maar hé… Don’t look back, you’re not going that way!

  Dus dan maar even superkort: nooit echt sportief geweest en altijd excuses te veel. Tot ik begin 2012 de klik maakte.
  Nu = 20 kg kwijt, conditie beter dan ooit maar vooral ambitie in overvloed.

  Alle redenen om vroeger niet te gaan sporten, zijn nu net mijn motivatie om wél te gaan!

  En die ambitie is nu net wat me gaande houdt. En die ambitie drijft me om steeds beter te worden. Beter betekent voor mij vooral gezonder maar ook strakker, sneller (alles is relatief 🙂 ),…

  Gewoon de beste ik. Met ups and downs… Rozegeur en maneschijn maar ook bloed, zweet en tranen.

  Na een hele periode met weinig vooruitgang lijkt deze uitdaging dan ook net wat ik nodig heb!

  • Hoi Eefje,
   Wat goed dat je 20 kilo kwijt bent! Daar mag je echt trots op zijn. Houd de blogs in de gaten en als je vragen hebt kan je ons altijd een mailtje sturen 🙂

 36. Van een regelrechte hekel hebben aan sporten toen ik jong was, naar nu, waarbij ik 4 a 5 keer per week in de sportschool te vinden ben, ik noem het zelf een verslaving die goed voor je is 😉
  Dat ik daar mijn vriend heb leren kennen, heeft hier natuurlijk mee te maken.
  Ik ben ontzettend trots op mezelf als ik kijk naar wat ik de afgelopen paar jaar bereikt heb. Bijvoorbeeld de 10 kilo afgevallen die ik vanwege medicijngebruik in 2 maanden tijd was aangekomen.
  Maar ik ben er nog niet, ik loop voor mijn gevoel een beetje spaak, Ik boek weinig vooruitgang meer. En toen kwam ik deze winactie tegen en het is gewoon de perfecte timing! Het zou super gaaf zijn als ik de komende 4 maanden aan de slag kon gaan met een Strongfit coach! En wie weet, misschien kweek ik zelfs wel die sixpack (welke ik toch heus wel stiekem wil ;))

  • Hoi Sharon,
   bedankt voor je reactie! Heel knap dat je 10 kilo bent afgevallen. Als je een plateau hebt bereikt zijn er veel dingen die je kunt doen. Wanneer heb je voor het laatst een rustweek gehouden? Als je vragen hebt kan je ons altijd een mailtje sturen 🙂

 37. Twee jaar geleden kwam ik erachter dat ik een chronische darmontsteking heb. Ik worstelde al erg lang met mijn darmen en was blij eindelijk te weten hoe dat kwam. Ik ging meer letten op mijn eten en drinken maar het verbeterde niet genoeg naar mijn zin. Ook was ik ontevreden over mijn lijf. Het voelde een beetje alsof ik in een negatieve spiraal zat, met mijn gezondheid en met mijn zelfvertrouwen. Daarbij hielpen de talloze fit en sport social media accounts met strakke knappe lijfjes mijn zelfvertrouwen in een steeds dieper dal. Dode zee, say what?!

  Maanden lang dacht ik, ik moet iets doen maar wist niet waar ik beginnen moest. Uiteindelijk begon ik thuis met sporten en ik merkte dat ik het fijn vond en er verbetering kwam maar ik had geen idee wat ik aan het doen was. Ik besloot hulp te zoeken en zo kwam ik bij een personal trainer terecht. Mijn doel was gezonder en fitter worden maar vooral weer gelukkig worden met mezelf.

  Trainen met een personal trainer was pittig maar uitdagend. Na een maand begon ik al resultaten te zien en een half jaar later, was ik een heel ander mens. Ik was 17 kilo afgevallen, van een maatje 40 naar een maatje 36 gegaan en wel 12,5 centimeter rond mijn taille kwijt. Een half jaar trainen met een personal trainer heeft ervoor gezorgd dat het beter ging met mijn gezondheid, ik fitter was dan ooit en ik weer goed in mijn vel zat. Maar toen had ik de boom in mijn tuin wel een beetje leeg getrokken en moest ik op eigen beentjes staan.

  Een leven zonder sporten kan ik me dankzij de hulp van deze personal trainer niet meer voorstellen. Ze heeft sporten voor mij leuk en onvervangbaar gemaakt. Inmiddels train ik zonder personal trainer en dat ging me de eerste periode meer dan goed af. Waar ik me in februari nog superwoman voelde en ik un-fucking-stoppable was, voel ik me nu Ma Flodder en komt de bodem van de dode zee weer steeds dichterbij. Ik sport nog wel regelmatig maar er zit totaal geen structuur in wat ik doe en vooral mijn eet- en drinksessie doen me de das om. Zoals het gaat met het onderhouden van een gezond lijf heb je je pieken en dalen en hoe hard ik gepiekt heb, zo hard zie ik mezelf nu ook weer de daling inzetten. De ontevredenheid over mijn corpus komt weer om het hoekje loeren en ook mijn gezondheid is weer achteruit gegaan. Ik weet heel goed wat ik allemaal zou moeten doen en over het algemeen ben ik ook best een verstandige dame maar toch is doen wat je moet doen soms een echte breinbreker en in dit geval net een stapje te fur.

  Ik zit in een onhealthy dipje en om niet helemaal terug te geraken in afgrond waar ik vandaan kom, heb ik momenteel een enorm harde schop onder mijn achterste nodig. Ja, je hebt nou eenmaal van die mensen die liever hand in hand door het leven gaan… And i just need that helping hand in my hand, yes fucking please.

  • Hoi Mandy,
   Wauwww wat goed! Ik lees veel frustratie in je verhaal, maar ook een prachtig prestatie waar je trots op mag zijn.

   Dit is 1 van de redenen waarom ik StrongFit ben begonnen. Ik zag dat mensen hulp bij coaches/diëtisten inschakelden en dat ze na een x aantal maanden met lege handen stonden. Vandaar de ‘word je eigen voedingscoach in 4 maanden.’ De bedoeling is dat je zelfstandig verder kunt.

   Je bent al heel ver gekomen en geloof in jezelf dat je er weer komt. Begin klein.. 1-2 keer per trainen. Maar doe alles consistent (!) Grote successen zijn verzamelingen van kleine, dagelijkse succesjes. Na een tijdje kan je dit opbouwen en dan zul je zien dat je weer op het niveau bent die je gewend bent. Houd de blogs in de gaten voor tips en als je vragen hebt kan je ons altijd mailen 🙂

 38. Wat een geluk dat ik dit artikel tegenkom op het web. De kans om begeleid te worden bij het bereiken van mijn doel en daarbij ook nog mijn ervaringen, als inspiratie voor anderen, te delen op het web… het lijkt even te mooi om waar te zijn. Ik zal kort toelichten waarom dit zo belangrijk voor me is.

  Ik ben een jonge studente wonend in Amsterdam. Mijn liefde voor sport heb ik ontwikkeld toen ik twaalf was. Het vormde voor mij een uitlaatklep voor alle stress die ik meekreeg vanuit mijn niet zo gezonde thuissituatie. Met drie keer per week een goede waterpolo-training kon ik voor mijn gevoel alles even achterlaten in het water.

  Helaas ben ik tijdens mijn pubertijd flink in de knoop geraakt met mezelf. De stress vanuit huis zorgde ervoor dat mijn zelfwaardering was gedaald tot -10. Het gevolg was: té veel sporten en te weinig eten. Toen het bijna niet meer ging, zowel mentaal als fysiek, werd me trauma-therapie aangeboden. Dit laatste heeft mijzelf enorm veranderd: van meisje zonder zelfwaardering ben ik gegroeid tot een jonge vrouw die haar eigen kracht kent.

  Mentaal ben ik dus enorm gegroeid en daar ben ik ontzettend trots op. Er is alleen iets waar ik nog dagelijks tegen aan loop: hoe ik mij mentaal voel past niet bij mijn dunne lijf. Hoewel ik inmiddels ook geleerd heb dit lijf te waarderen, weet ik dat ik me zoveel beter zou voelen met een paar gezonde fitte kilo’s erbij.

  Voor die kilo’s doe ik echt al heel lang mijn best. Ik weet dat ik veel voeding nodig heb, aangezien sporten nog steeds mij grote uitlaatklep is. Ik doe vooral krachttraining en ben inmiddels gestopt met mijn passies boksen en salsadansen om me te focussen op spiermassa. Een steuntje in de rug voor de juiste voeding en de balans tussen sport en rust zou voor mij een uitkomst zijn. Ik weet zeker dat de vier maanden coaching een levensles voor me zullen betekenen en dat de tools die ik zal krijgen mij dichter bij mijn doel kunnen brengen. En als ik die ervaring op het WWW mag delen, is dat een enorme eer.

  • Hoi Lara,

   Je verhaal klinkt net als die van Urscha voordat ze bij strongfit kwam!

   Ik zeg altijd:
   een ijzersterke methode met een zwakke mentaliteit levert beperkt resultaat. Maar met een ijzersterke mentaliteit maakt het niet uit wat voor programma je volgt, want je zult altijd de weg naar jouw doel uiteindelijk vinden.

   Het klinkt alsof je al heel goed op weg bent en als je door blijft gaan zal je zeker jouw doel bereiken!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *