Zo creëert Vladana rust in d'r kop

Mind door fitgirlcode

Ik heb dagen dat ik bomvol energie zit en denk dat ik de hele wereld aan kan, en dagen dat ik me onder de dekens wil verstoppen en denk dat heel de wereld tegen me is. Ik doe het laatste overigens nooit, misschien eens in de zoveel maanden. Ik blijf maar doorgaan, ik put mezelf mentaal en fysiek uit. En het ergste is: ik ben er bewust van, maar ik blijf het doen.

Misschien wil ik gewoon teveel? Waarom word ik onrustig als ik een avondje alleen op de bank lig? Is dit een symptoom van FOMO (fear of missing out) of ga ik gewoon niet zo lekker alleen. Ik ben graag onder mensen, maar zag mezelf ook altijd als een persoon die goed alleen kan zijn. Niks van waar. Als ik alleen ben dan gaan er duizenden gedachten door mijn hoofd en ben ik zo weer twee uur verder met de gedachte: “Is dit het dan”, “haal ik wel het meeste uit mijn leven” en “wat als”.

"Mijn beste maatje de sportschool is niet meer."

Mijn uitlaatklep was de laatste jaren sporten. Tijdens het sporten kon ik mijn ei kwijt, even een knop omzetten en nergens aan denken. Heerlijk! Maar mijn beste maatje de sportschool is niet meer… Sinds ik in mei een blessure opliep, heb ik hem vrijwel vaarwel gezegd. Daar ging dat uurtje per dag dat ik m'n kop even kon vrijmaken van alle shit. Toen mijn relatie na twee jaar in juli ook nog eens op de klippen liep en ik een nieuw thuishaven moest gaan zoeken, werd het opeens wel heel druk in mijn hoofd. Oja, en heb ik al verteld dat in die periode ook mijn scriptie werd afgekeurd? Je zou kunnen zeggen dat 2015 niet echt mijn jaar was. Wel begon ik diezelfde zomer bij #FITGIRLCODE, en dat was op dat moment het enige lichtpuntje.

Dikke doei tegen alles en iedereen

Die drukte heeft mijn hoofd nooit meer weten te verlaten. Ik vind het ook wel lekker om het druk te hebben, maar soms neemt het de overhand. Wat probeer ik te zeggen? Ik heb eigenlijk geen idee. Het enige wat ik wel weet is dat ik mezelf soms helemaal gek maak en mijn agenda elke week weer volgepland staat. En het zou ook helpen als ik gewoon een keer op tijd naar bed ga, dat ene feestje aankomend weekend oversla en met mijn lazy ass van de bank kom om mijn B12 shot te halen (ik heb een B12 tekort). Maar soms is het gewoon makkelijker om lekker DIKKE DOEI tegen alles en iedereen te zeggen.

Een tijd geleden gingen Shelley en ik een kop koffie drinken met Muriël, de communication manager van Tranquini en NLP Coach en trainer, en ik vertelde haar over mijn 'probleem'. Dat ik onrustig slaap, niet kan stilzitten, het gevoel dat ik altijd maar moet. En nee, hierop bood zij mij niet een drankje van Tranquini aan, maar ze vroeg of ik mijn ogen kon sluiten. Yes, temidden op het terras van de Bakkerswinkel even helemaal bewust te worden van mijn eigen lichaam en mijn ademhaling. Van mijn grote teen tot aan mijn oogballen aan toe, ik scande met mijn aandacht elk deel van mijn lichaam. Deze bewustwording duurde een minuutje waarbij ik me even van alles en iedereen afsloot. Het klinkt misschien alsof ik een wacko ben, maar even serieus: ik vond het echt chill! Ik verliet het terras oprecht met een glimlach op mijn gezicht.

Ik voelde me relaxt, positief en ook weer gefocust en dit is ook precies waar het merk Tranquini voor staat. Missie geslaagd! Ik doe dit nu minstens één keer per dag en pak even dat minuutje voor mezelf waarbij ik me van de buitenwereld kan afsluiten. Natuurlijk vergeet ik het in de hectiek van de dag wel eens of komt het er niet van, maar ik probeer desondanks zowel in mijn kop als mijn lichaam wat rust te creëren. Want let’s face it, mijn dagelijkse activiteiten zullen niet zomaar verdwijnen en ik moet er op een of andere manier mee leren omgaan.

Natuurlijk is er altijd wel iets wat je moet doen. Die tandarts afspraak die je al een half jaar uitstelt, met die ene vriendin afspreken, de sportschool in duiken, maar hey, that’s life! So get used to it! Tenzij je onbezorgd op een strand in Mexico ligt met bakken geld, maar ook daar zal je wel weer tegen andere dingen aanlopen. Dus pak dat ene minuutje per dag en gun jezelf ook wat rust in je kop.