Zo maak jij de perfecte food pic

Lifestyle & Tips door robin-den-besten

Wanneer dat heerlijke gerecht op tafel komt, pakken de meeste foodies meteen hun camera erbij. Ook ik maak me er vaak schuldig aan, en eet zo nu en dan een half koud gerecht omdat ik de perfecte foto moest maken. (Overigens is laatst uit een onderzoek gebleken dat je ergens meer van geniet als je er foto’s van maakt. Kun je dat de volgende keer mooi zeggen als je weer boos wordt aangekeken door je vrienden.) Of je nu je smartphone of een camera gebruikt, er zijn een aantal basics die je foto’s meteen een stuk mooier maken. Ik geef je mijn tips & tricks.

Belichting

Wanneer het kan, probeer je foto’s dan altijd met zoveel mogelijk natuurlijk licht te maken. Ga uit die keuken en maak een setting bij je raam, zodat het daglicht mooi op je gerecht schijnt. Mocht je geen tijd hebben om overdag foto’s te maken, investeer dan in een goede lamp die je kunt gebruiken tijdens het fotograferen. De flits van je camera maakt je foto’s helaas niet mooier.

Props

Door props aan je foto toe te voegen, wordt je beeld al snel veel interessanter. Een foto met slechts je gebakken koekjes is veel minder leuk dan een foto met koekjes, een bakplaat en een mooie ondergrond. Hieronder heb ik een aantal leuke props verzameld waarmee je je foto kunt opleuken!

Een leuke schaal doet wonderen!

Of een mooie lepel om je eten op te scheppen.

Met dit papier met marmerprint heb je meteen een perfecte ondergrond.

Of een mooi plankje om je gerecht op te leggen.

Garneren

Het is een kleine moeite, maar het scheelt enorm voor je foto. Een beetje peper en zout over je avocado, of wat losse havermoutvlokken rondom je ontbijtje doen wonderen!

Bewerken

Met bewerken bedoel ik natuurlijk niet dat je allerlei filters over je foto’s moet gebruiken. Probeer eens een beetje te spelen met de belichting en het contrast van je foto’s, daarmee kun je vaak al een groot verschil merken. Wanneer je toch filters gebruikt, kies dan voor de meest natuurlijke filter zodat je geen gele of blauwe gloed over je foto’s krijgt. Wanneer ik foto’s op mijn pc bewerk gebruik ik altijd Photoshop. Maar er zijn ook verschillende handige (gratis) apps waarmee je al een heel eind komt, bijvoorbeeld VSCO en Afterlight.

Compositie

Je kunt je foto vanuit allerlei hoeken nemen, het is lang niet altijd mooi om alles van bovenaf te schieten. Kies er eens voor om de foto vanaf de voorkant te nemen, dit zorgt voor een speels effect. En telkens dezelfde compositie is ook zo saai ;)

Met deze tips kun je direct aan de slag! Ik ben heel benieuwd hoe jullie foodpics eruit zien, en of je mijn tips gaat gebruiken. Veel plezier met fotograferen!

Kun je niet genoeg krijgen van al die fotografie tips? Lees hier hoe je zelf het best op de foto staat >