10 simpele manieren om gelukkiger te leven

Mind door robin-den-besten

Soms heb je van die dagen dat alles een beetje tegen zit en je het liefst de hele dag in bed blijft liggen. Maar helaas gaat je dag daar niet veel beter van worden. Door deze 10 tips elke dag toe te passen word je vrolijker en wordt je baaldag ineens een stuk minder erg.

1. Beweeg!

Al is het maar een blokje om of een wandeling naar de supermarkt. Een half uurtje in de buitenlucht doet je goed en zal je meer energie geven. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke gezond.

2. Maak elke dag 15 minuten vrij voor jezelf

Besteed de 15 minuten door iets te doen wat jij leuk vindt en houd even geen rekening met anderen. Dit is jouw welverdiende break dus je mag doen wat je het liefst doet!

3. Praat met je vrienden

Nee niet via whatsapp - bel ze op, of ga even langs! Zij weten als geen ander hoe ze jou aan het lachen moeten maken.

4. Durf nee te zeggen

Soms is het best moeilijk om nee te zeggen. Maar neem nooit meer hooi op je vork dan je eigenlijk kunt, ook niet als je baas of beste vriend(in) het vraagt!

5. Leg je telefoon weg

Probeer minimaal een uur per dagdeel niet op je telefoon te kijken. Het bespaart niet alleen tijd maar maakt je ook gelukkiger. De tijd die je niet aan je telefoon besteedt, kun je weer besteden aan jezelf.

6. Eet je vitamines

We weten het allemaal best, maar houd jij je er altijd aan? Juist wanneer jij je down voelt, is het belangrijk om genoeg groenten en fruit te eten. Dan mag je daarna best een stukje van die chocoladereep eten hoor. ;)

7. Vergeven & vergeten

Heb je ruzie (gehad) met iemand? Probeer er een punt achter te zetten en maak het weer goed. Je zult meteen merken dat jij je een stuk rustiger voelt.

8. Houd een happiness journal bij

In dit boekje schrijf je precies op hoe je je vandaag voelt. Ook wanneer dit een dagje wat minder is, is het fijn om het van je af te schrijven.

9. Lach!

Het is officieel bewezen dat jij je ook echt gelukkiger gaat voelen door een glimlach op te zetten. Ook al is het als een boer met kiespijn, een beetje lachen helpt echt!

10. Bereid je dag voor

Weet je dat je morgen vroeg op moet en een drukke dag hebt? Leg dan vast de dingen klaar die je de volgende dag nodig hebt. Kies je outfit uit, pak je tas in en zorg dat er een lekker ontbijtje klaar staat. Geluk gegarandeerd!

Ik hoop je dag met deze simpele stappen steeds een beetje gelukkiger te maken. En wat er ook gebeurt, het komt altijd weer goed!

Wil je nog minder zorgen? Met deze tips krijg je een stress-free leven >