2x Easy en heerlijke rauwe cacao recepten

Food & Recipes door fitgirlcode

Who doesn’t love chocolate?! Niemand, anders ben je overduidelijk gek, duh. Als het aan mij ligt schrans ik dagelijks een kilo chocolate chip cookies, chocolade aardbeien, chocomuffins, en eigenlijk alles waar het goedje lekker prominent in voorkomt. Jammer genoeg voor mij en heel vrouwelijk Nederland is de gemiddelde supermarkt-reep niet al te best voor je booty en health. Maar er is een redder in nood: Rauwe cacao!

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Rauwe cacao! Maar wat is nu precies het verschil tussen ‘normale’ cacao, en de rauwe variant? Even een technisch praatje. De cacaopoeder die in de meeste producten wordt verwerkt is gebrand. Nu zou je denken, boeien. Gebrand of niet gebrand, I need my chocolate mate. Toch is het wel degelijk zonde. Het branden van de cacaobonen is namelijk heel schadelijk voor sommige van de gezonde bestanddelen van het goedje, zoals flavanolen, die van nature in rauwe cacao aanwezig zijn. Erg jammer, want wetenschappers ontdekken steeds meer fantastische positieve bijwerkingen van deze natuurlijke stoffen.

Raw chocolate = BAE

Behalve flavanolen en mineralen heeft rauwe cacao nog veel meer chille eigenschappen. Stipt op één staat de enorme hoge hoeveelheid antioxidanten! Deze rakkers gaan oxidatieve stress te lijf, wat veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld uitlaatgassen en suiker. Ook heeft rauwe cacao een positief effect op je bloedsuikerspiegel, en ben je alerter, geconcentreerder, én vrolijker!

Ombar

Nu kan je zelf aan de slag gaan met het goedje, door het bijvoorbeeld te verwerken in smoothies, baksels of door er gewoon van te genieten zoals het is! Hoe easy is het om een lekkere kant-en- klare rauwe cacao snack binnen handbereik te hebben? Ombar heeft een overheerlijk assortiment healthy chocoladerepen, in de lekkerste smaken. Wat dacht je van blueberry &  acai? Jummy! En laat je deze repen nu net easy-as-pie kunnen verwerken in je eigen creaties! Geen inspiratie, no problem. Wij delen twee hele chille recepten!

rauwe cacao

1. Quinoa-meel pannenkoek

 Benodigdheden

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een beslag.
  2. Doe wat kokosolie in de pan en bak de pannenkoek tot hij goudbruin is.
  3. Maal de Ombar kokos chocolade in keukenmachine fijn tot een pasta en vul de pannenkoek hiermee.

rauwe cacao

2. Overnight boekweitpap met choco

Benodigdheden

Bereidingswijze

  1. Meng de boekweitvlokken met de sojamelk, lijnzaad (naar smaak) en een drupje citroen.
  2. Laat dit mengsel een nacht staan.
  3. Roer de volgende ochtend om, voeg wat agavesiroop, blauwe bessen en aardbeien toe en bestrooi met Ombar Goji bes korrels (deze hak je in de keukenmachine of blender).

Hoppakee! Wij mikken gebrande cacao voor eens en voor altijd de deur uit! Welkom rauwe rakker, you’re so tasty!