3X Kerstdesserts die in een mum van tijd klaar zijn
Weet jij al wat jij je familie, schoonfamilie, vrienden of jezelf voorschotelt deze kerst? Het is in ieder geval een reden om anderen én jezelf te verwennen. En daar willen wij je graag bij helpen! Dus laat je inspireren met deze drie gouden kerst desserts. Als je hier niet blij van wordt, weten wij het ook niet meer ;-).
Mini pancakes met kaneelijs en slagroom
Poffertjes, wie is er niet mee opgegroeid? Deze heerlijk Nederlandse lekkernij is worldfamous en staat beter bekend als ‘Dutch mini pancakes’. Met pannenkoeken maak je iedereen blij dus verras je vrienden met deze gouwe ouwe. Maak het jezelf niet te moeilijk en koop ze kant-en-klaar en laat je creative brein er op los. Je kan er eindeloos mee variëren. En wij hebben deze variant voor je in petto:
Wat heb je nodig:
- Kant en klare poffertjes
- Kaneel ijs ( Albert Heijn huismerk is onze favo)
- Slagroom (kant-en-klaar, want waarom moeilijk doen)
Bereiding
Makkelijker dan dit kan bijna niet! Leg de poffertjes dakpansgewijs op een bordje en serveer hier bovenop het ijs en de slagroom. Voor de finishing touch kun je nog wat aardbeien en chocoladesaus eroverheen doen.
Deep fried Oreo met vanille ice cream & KitKat chunks
Wat gebeurt er als je het beste van twee werelden samenvoegt? Juist ja, een gevalletje #foodporn. We gaan oreo’s frituren, O.M.G.! Dit klinkt als een moeilijk en lastig proces maar we gaan het onszelf makkelijk maken. Heb je geen frituurpan tot je beschikking, dan gaan we een pannetje gebruiken. Gewoon oldscool op het gasfornuis.
Wat heb je nodig:
- Frituurolie
- Vanille ijs
- Verkruimelde KitKat
Voor het Oreo beslag:
- 200 ml baking soda
- 2 eetlepels vanille extract
- 1 ei
- 200 gr maizena
- 200 gr bloem
- Oreo’s
Bereiding
Doe de maizena en de bloem in een mengkom en de soda, vanille en het ei in een andere mengkom. Mix het geheel rustig door elkaar en haal de Oreo’s eerst door het soda beslag en dan door het bloem beslag en ga dan de Oreo’s frituren. Als ze boven komen drijven, zijn je Oreo’s klaar. Laat ze even afkoelen en dan zijn ze klaar om opgediend te worden! Serveer ze met het ijs en de kitkat stukjes.
Choco ice-cream rolled in Dutch spiced cookie with a layer of caramel sauce
Sommige dingen klinken gewoon lekkerder in het Engels, dus vandaar de naam. Dit is een geniaal nagerecht. Makkelijk, tof en intens lekker. En staat sinds vorige week af en toe op het daily menu van het restaurant waar wij werken op Aruba #lifegoals !
Wat heb je nodig?
- chocolade ijs (of ander ijs)
- speculaas koekjes
- Caramel saus (Hershey’s)
- Slagroom
Bereiding
Verkruimel je lievelingskoekje. Dat kan van alles zijn, van Oreo, Bastogne tot speculaas want daarmee ga je jouw tafelgasten verassen. Verkruimel je gekozen koekje en doe dat in een schaaltje. Leg hierin jouw bolletje ijs en hussel het bakje heen en weer. Net zolang tot alle kanten van het bolletje ijs omhuld zijn met de koek kruimels. Serveer op een mooi bord en besprenkel het bolletje geluk met een scheut karamel saus. Of chocolade saus, nutella of whatever je lekker vindt. Wil je next level gaan? Spuit er een toef slagroom bij!
Als het goed is hebben we jou nu geïnspireerd om een mega lekkere kerst creatie op tafel te zetten. Zoals we al aangaven, je kunt eindeloos variëren dus leef je uit en wedden dat jouw tafelgasten beginnen te watertanden als ze dit voor hun neus geschoteld krijgen! Vergeet er ook niet een foto van te maken en tag #ninaenmaris in jouw #bordjegeluk
Wij wensen je alvast een hele fijne kerst toe! Merry Christmas!
Liefs, Nina & Maris