4x eiwitrijke lunch ideeën

Food & Recipes door robin-den-besten

Ik weet altijd prima wat ik moet ontbijten, snacken en als avondeten moet eten, maar op een of andere manier blijft de lunch altijd lastig. Vooral als ik weet dat ik 's ochtends en 's avonds niet zoveel proteïne binnenkrijg, vind ik het moeilijk om een gezonde eiwitrijke lunch te verzinnen. Dus ging ik op zoek naar de nodige inspiratie. Natuurlijk deel ik mijn favorieten weer met je!

Mexicaanse salade met kip en avocadosalsa

Ingrediënten voor 5 porties

  • 250 gram quinoa
  • 700 ml kippenbouillon (of groentebouillon)
  • 1 el chilipoeder
  • 1 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl knoflookpoeder of 1 knoflookteen
  • 600 gram kipfilet (gegrild als je sneller wilt zijn)
  • 300 gram mais
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 - 2 el Griekse yoghurt
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Voor de avocado salsa

  • 3 roma tomaten
  • anderhalve avocado
  • 1 rode ui
  • jalapeños (hoe meer, des te pittiger je gerecht)
  • 1 knoflookteen
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • koriander naar smaak

Bereiding

Lees hier hoe je deze salade klaarmaakt. 

Frittata met feta en spinazie

Benodigdheden voor 2 grote porties

  • 2 el olijfolie
  • 2 paprika's
  • 1/2 ui
  • 75 gram feta
  • 8 eiwitten
  • 500 gram spinazie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

Het recept van deze frittata lees je hier. 

Bodemloze quiche met asperges

Ingrediënten voor 1 quiche

  • 4 eieren
  • 4 eiwitten
  • 200 gram groene asperges
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 50 ml water
  • 200 gram cottage cheese (hüttekäse)
  • 2 el gekruimelde feta
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

Hier bekijk je het recept van de quiche. 

eiwitrijke lunch

Club Sandwich van Havermoutpannenkoeken met garnalen

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 100 g havermout
  • 1 ei
  • 125 ml magere melk of sojamelk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetrijpe avocado
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1-2 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • 50 g jonge bladsla
  • 50-75 g bietjulienne (bietenreepjes)
  • 250 g gepelde garnalen (Hollandse)

Bereiding

  1. Meng in een kom havermout met wat zout. Breek het ei erboven en voeg al roerend melk toe. Roer alles tot een glad beslag.
  2. Verwarm ½ eetlepel olijfolie in een antiaanbak-koekenpan en schep er met een juslepel drie bergjes beslag in. Bak de pannenkoeken 1-2 minuten tot er bubbeltjes op komen, keer ze en bak ook de andere kant goudbruin. Leg ze op een bord en bak nog drie pannenkoekjes.
  3. Schep het vruchtvlees van de avocado met een lepel in een bord. Prak het vruchtvlees met een vork fijn en meng er citroensap, dille en wat zout en versgemalen peper door.
  4. Bestrijk 4 pannenkoekjes met avocadospread en verdeel er wat sla en bietjulienne over. Leg de garnalen op deze pannenkoekjes. Stapel op twee borden elk 2 pannenkoekjes met garnalen op elkaar en dek af met de laatste pannenkoekjes.

Dit recept komt uit het e-book FitChef Turbo, hierin vind je 85 eiwitrijke recepten die je binnen 15 minuten klaarmaakt! Ik kan niemand bedenken die dat niet handig zou vinden. Je shopt het e-book hier.

Je kunt er ook voor kiezen om een proteïne shake aan je lunch (of als tussendoortje) toe te voegen. Onze favoriete shake is zonder twijfel die van FITSHE. Deze shakes zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Ze zijn vegetarisch en er zijn ook vegan varianten.

Wat is jouw favoriete eiwitrijke lunchrecept? Ga je voor iets met vlees, een eitje of liever helemaal vega(n)? Deel jouw recept in de comments!