8 tekenen dat je een echte Fit Girl bent

Fit & Training door michelle-den-elzen

Fit Girls zijn er in alle vormen en maten, maar enkele dingen hebben ze allemaal gemeen: ze houden van sporten, zijn bewust van hun voeding en houden van hun healthy lifestyle. Maar dat is niet het enige teken dat je een Fit Girl bent. Er zijn namelijk enkele dingen die bijna alle Fit Girls wel zullen herkennen. Nadat ik al heel veel mooie gesprekken heb langs horen komen op Fitgirlcode HQ en alle 'Jaaa, dat heb ik ook!'-reacties die daar achteraan kwamen, heb ik een lijstje gemaakt met allemaal situaties en tekenen dat jij jezelf een echte Fit Girl mag noemen. ;) Welke kun jij afstrepen? 

Je draagt vaker een activity tracker dan een echt horloge

Een mooi horloge om jouw pols? Gebeurt niet zo vaak! Meestal heb jij gewoon jouw activity tracker om zodat je jouw calorieën en stappen van die dag kunt meten. Daarnaast: waarom zou je ook de hele dag horloges wisselen als je na werk/school toch naar de gym gaat, waar je jouw training wilt tracken? Om jouw pols zul je dus niet zo heel snel een mooie wijzerplaat spotten - liever een stoere tracker die precies vertelt op hoeveel procent van jouw bewegingsbehoefte je die dag zit!

Je bakt met de 'raarste' ingrediënten

Vijf jaar geleden was het enige dat je bakte misschien een afbakstokbroodje of die ene appeltaart met je verjaardag. Tegenwoordig tover jij de mooiste baksels uit de oven. En dat zijn echt geen simpele dingen van meel, ei en boter. Nope, jij bakt broden met banaan, cakes met appelmoes of bolletjes van kwark. Ingrediënten waarvan je niet had verwacht ze ooit te gebruiken als belangrijkste item in een cake, maar lekker dat het is! (En super Fit Girl verantwoord, natuurlijk. ;) )

Je hebt meer sportbeha's dan normale beha's

Jouw ondergoedlade? Mwoah, niet zo spannend. Het gedeelte in jouw kast waar je jouw sportbeha's bewaard? Die puilt echter flink uit! Een goede manier om te zien of iemand Fit Girl is of niet is door een kijkje in hun kledingkast te nemen. ;) Een speciale plank voor leggings, tops en sportbeha's? Yes, dan heb je er eentje te pakken!

Je hebt een keukenkastje dat gewijd is aan shakebekers

Bij elke Body&Fitshop bestelling kies je weer die shakebeker als gratis cadeautje. En aangezien je regelmatig bestellingen doet, heb je nu een keukenkastje waar alleen maar shakebekers instaan. Eentje van XXL Nutrition, eentje van Foodspring, eentje van noem een merk en jij hebt het. Misschien moet je eigenlijk je normale glazen en mokken maar doneren aan de kringloop, want je kunt thee en cola light ook prima uit zo'n shakebeker drinken, toch? Kun je die ruimte die daarvan vrijkomt weer vullen met nieuwe bekers.

Jouw Instagram-account staat bomvol food en workout pics

Waar jouw vriendinnen vooral leuke foto's op festivals of vakantie plaatsen, staat jouw account bomvol foto's van sneakers, smoothie bowls, eiwitpannenkoeken en gym selfies. En dan natuurlijk die vijf bolletjes eronder met een sh*tload aan hashtags als #fitfam, #fitgirlcode, #girlswholift, #foodie en #nevernoteating.

Je pakt de trap in plaats van die roltrap

Als jij 's ochtends in de spits de metro uitkomt, sluit je niet netjes aan in de rij om lekker lui te roltrap te pakken. (Oké, tenzij het de dag na leg day is, dan.) Nee, jij ziet die trap als een extra uitdaging om die beenspieren een beetje extra te laten werken! Als een van de weinigen ga jij dus links, waar de rest rechts gaat, en loop jij vol energie die trap op.

Je staat bekend als Miss Tupperware

Op werk ben je een van de weinigen die niet een boterhammetje met kaas meeneemt. Nee, jij haalt gehele vershoudbakjes bomvol quinoasalades of wraps met kip en avocado uit jouw tas. Een los bakje voor wat kwark en dan is er nog dat minibakje voor dat handje noten voor jouw benodigde vetten. Elke dag zitten al jouw perfect uitgerekende macro's en bijbehorende gerechten in een hele hoop losse bakjes!

Je geniet ervan als je meer gewicht kunt tillen dan een man

Het is geen wedstrijd in de gym, dat weten we allemaal. Maar hoe lekker voelt het als je na die ene man op het leg extension apparaat gaat of naar het squatrek loopt en je het gewicht flink hoger kunt doen dan wat hij deed? Yesss, al jouw harde werk pays off, want je bent gewoon sterker dan die man!

Speaking of fit zijn... We hebben een speciale Fitgirlcode guides pagina gemaakt waar je alles vindt om jouw Fit Journey vandaag nog te starten! Voedingsschema's, full body workouts, berekende macro's en nog veel meer! Neem nu een kijkje!

[maxbutton id="56"]

Meer tekenen dat je jezelf een Fit Girl mag noemen? Check dan deze 10 eens! >

Meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me dan op Instagram op @michelledenelzen.