Recept: plantaardige bites met amandel, kokos en cranberry’s
Hoe gaat het met je gezonde gewoontes tijdens de feestdagen? Kun jij je er goed aan vasthouden of lukt het niet helemaal om ze ook nu door te zetten? Ik blijf de decembermaand altijd tricky vinden en probeer er in deze maand juist voor te zorgen dat ik genoeg bewuste snacks in mijn (koel)kast heb liggen!
Een van de recepten die ik met plezier maak, zijn snackballetjes. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, ze zijn superlekker én een bewuste snack. En als je de juiste ingrediënten gebruikt, zijn ze ook nog helemaal plantaardig. Vooral in de decembermaand waarin vaak rijkelijk vlees en andere dierlijke producten worden gegeten vind ik het fijn om tussendoor even een dagje plantaardig te eten. Ik merk echt dat mijn lichaam dan weer helemaal in balans komt.
Eindeloos variëren
Voor dit recept gebruik ik de plantaardige margarine van Becel. Deze hebben ze sinds een tijdje ook nog met allemaal lekkere smaakjes. Ik gebruikte zelf de smaak met amandelolie en kokosolie, maar er is ook nog een variant met avocado-olie en limoenolie en eentje met walnootolie. Je zou het recept dus ook nog kunnen aanpassen met een van de andere Becel smaakjes. Als je bijvoorbeeld niet zo van kokos houdt, kun je prima gaan voor Becel met walnootolie. De bites die ik ga maken zijn zó makkelijk dat je ook een recept met avocado, limoen en gedroogd fruit zou kunnen maken. Zo wordt bewust eten ineens heel makkelijk. ;)
Het recept
Nu ik zoveel heb verteld over die lekkere bites ben je vast benieuwd geworden hoe je ze precies maakt en wat je er voor nodig hebt. Het is een heel makkelijk recept! Je hebt het binnen no-time gemaakt en hebt echt maar een paar ingrediënten nodig.
Ingrediënten voor 9 snackballetjes
- 2 el Becel amandel-kokosolie
- 5 el havermout
- 3 el chiazaad
- 2 el cranberry’s
- 1 el kaneel
Bereiding
- Doe de margarine in een bakje en laat deze op kamertemperatuur komen, zodat ie goed mengbaar is.
- Meng de havermout, cranberry’s, kaneel en het chiazaad door elkaar.
- Roer dit vervolgens door het bakje margarine tot je een kneedbaar geheel hebt.
- Kneed en rol kleine balletjes van je mengsel totdat het op is.
- Laat de bites minimaal een half uurtje opstijven in de koelkast voordat je ze opeet.
Tip! Je kunt de bites ook invriezen. Doe ze in een klein bakje in de vriezer en laat ze een dag voordat je ze gaat eten weer ontdooien. Zo heb je altijd een bewuste snack achter de hand!
Maak jij weleens van die lekkere bites of heb jij een ander plantaardig recept wat wij zeker niet mogen missen? Deel het dan hieronder in de comments of op Instagram met #FITGIRLCODE. Zo kan iedereen meegenieten van jouw heerlijke creatie! Alvast heel veel plezier en succes tijdens de feestdagen!
Dit artikel is in samenwerking met Becel geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel.