Recept: Vegan curry
Als er een gerecht is wat we bijna wekelijks maken, dan is het wel curry. Het maaltje zit boordevol groenten en gezonde kruiden, je warmt er lekker van op en je kunt er eindeloos mee variëren. Of je nu gaat voor een variant met zoete aardappel, courgette of spinazie, met curry zit je altijd goed.
Vegan curry
Een curry is zo'n eenpansgerecht wat je perfect op een doordeweekse dag in elkaar kunt flansen. Je gooit wat lekkere groentes en kruiden bij elkaar, kookt er wat rijst bij en je zet binnen no time een gezonde maaltijd op tafel. Bovendien kun je er makkelijk een grotere hoeveelheid van maken, zodat je er meteen meerdere dagen van kunt eten. Deze curry is naast heel lekker en gezond, ook nog eens vegan en is daarom de perfecte maaltijd voor iedereen!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- Gele currypasta
- 1 rode paprika
- 300 gram kikkererwten
- 450 gram spinazie
- Halve bloemkool
- 5 eetlepels kokosolie
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 400 ml kokosmelk
- Naanbrood of rijst
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor voor het naanbrood of kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Snijd de bloemkool en paprika in gewenste grote.
- Fruit de ui en knoflook in de pan, voeg vervolgens de paprika en bloemkool toe en bak 5 minuten. Voeg nu de spinazie en currypasta toe en roer goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de kokosmelk en kikkererwten toe laat 10 minuten zachtjes koken. Schep af en toe om. Je curry is klaar als de bloemkool gaar is.
Geniet van je heerlijke vegan curry!