Die standaard vakantie naar de Griekse/Spaanse/Italiaanse zon heb je nu wel een beetje gezien. Het is heerlijk om de hele dag op het strand te liggen, maar het is nog leuker om op je vakantie een sportieve uitdaging aan te gaan! Vind ik dan. Ik ben op zoek gegaan naar de beste vakantiebestemmingen om heerlijk relaxen te kunnen combineren met ultieme challenges.

Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kun je een tal van sportieve dingen doen. Van rustig golfen tot fietssafari’s: er is voor ieder wat wils. Ga je richting Kaapstad, boek dan ook een dagtocht richting Gansbaai. Jup, dé plek om met witte haaien te duiken. (Deze staat ook torenhoog op mijn bucket list). Meer van plan om naar de andere kant van het land te gaan, bij Johannesburg? Vergeet dan niet om het stadsdeel Soweto te bezoeken, waar je van de koeltorens kunt bungeejumpen.

Indonesië

Al jaren favoriet bij heel veel Nederlanders, en niet voor niets. De Indonesische eilanden hebben een hele hoop te bieden! Zo kun je bijna overal wel kajakken, zeilen en duiken (tip: het eiland Komodo is hier perfect voor!) Op Java kun je prachtig wandelen bij de Gunun Bromo vulkaan en dan Gunung Merapi vulkaan. Wil je liever een knaller van een workout neerzetten op vakantie? Ga dan langs bij CrossFit Wanderlust op Bali. Je weet wel, de gym van spierbundel en CrossFit coach Dave Driskell.

Ga je naar Bali? Check vooral Nathalies favoriete hotspots op het eiland >

India

Op zoek naar een yogavakantie? Ga dan vooral naar India. Onder andere Goa is een prachtige plek om yoga te kunnen beoefenen, dankzij de witte zandstranden, prachtige natuur en ultieme hippie vibe (in de jaren ‘60 en ’70 was dit een populaire vakantiebestemming voor hippies: denk maar aan het muziekgenre goa trance). Een andere goede plek is Rishikesh, waar verschillende hotels yogasessies aanbieden. Zo hoef je niet helemaal op zoek naar een plek waar je yoga kunt beoefenen.

 

Canada

Denk je aan Canada, dan denk je aan een hele hoop land, bruine beren en een mix van Frans en Engels. Maar ook aan water. En dat is precies waarom je naar deze bestemming zou moeten willen. Je kunt hier de wildste wateren vinden: perfect om op te raften! Denk bijvoorbeeld aan de Magpie Falls en de Magpie rivier, in de buurt van Toronto. Je kunt hier zeven dagen op het water zitten en het land op een hele andere manier bekijken (én dikke kans dat je een beer in het wild spot!). Nog geen pro? Rustigere wateren voor beginners zijn er natuurlijk ook volop te vinden.

Welke ultieme Fit Girl bestemming staat er bij jou nog op de wishlist? Ik ben heel benieuwd! 

Bang voor een jetlag bij zo’n verre reis? Christel weet raad hoe je die binnen no time verslaat >

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.