Een fitte én busy lifestyle combineren? Ik geef je 5 tips!

Fit & Training door fannetiek

En dan word je uitgenodigd voor een feestje. Van je BFF. En haar feestjes eindigen altijd in de club, sterker nog, die eindigen in de shoarma-zaak om de hoek. Hmm. Alarmbellen. Want hoe moet je dit nu weer inpassen in je healthy life? Ga je het feestje afzeggen?

Lijkt me even niet.

Life happens

Want trust me, life happens. Iedere dag opnieuw. En tussendoor probeer je zo goed en kwaad als dat gaat jouw doelen te halen. Allereerst chapeau for that trouwens. Een ‘dieet’ is al lastig zat soms en we hebben het allemaal druk. Geef jezelf daarom even een schouderklopje. Nu inderdaad. Ok top.

Dat jij aan het knallen bent voor lijnen op je buik of aan het einde van het jaar jouw nu-nog-iets-te-strakke kerstjurk weer aan wil, betekent niet dat je ieder weekend alleen op de bank hoeft te zitten mokken. Het betekent ook niet dat je onder het motto ‘I’m so hardcore’ op vrijdagavond ‘bij je favoriete bar’ hoeft te zijn. Balance is key. Remember?

En dat geldt ook voor iedere situatie waarin je geen of weinig grip hebt op je voeding en dus je strikte patroon iets moet schikken. Je hebt een plan, je houdt je er aan, en dus kun je ernaast ook gewoon die gezellige vriendin zijn. Yup, die vriendin die pas weg gaat als de lichten aangaan.

5 tips voor een sociaal leven en gewoon je doelen halen

Hieronder heb ik vijf tips voor je die je gaan helpen bij het behalen van je doelen, terwijl je ook gewoon geniet van zhe life. Het is zó zonde als je later alle Snapchats van het feestje terug moet kijken terwijl jij om tien uur op bed lag. Echt heus. Dus let even op, en leef :)

  1. Eet de dag van het feestje (de bruiloft / het event etc) simpelweg weinig. Ontbijt laat (en neem alleen wat eiwitten (denk aan kwark), en als lunch een grote maaltijdsalade met veul gestoomde groenten en wat mager (vega) vlees. Laat zo veel mogelijk koolhydraten staan die dag. Zo ‘spaar’ je simpelweg macro’s en passen die paar drankjes en handjes chips gewoon in je ‘dieet’. Is dat dan ‘good food’? Nee, vast niet. Maar then again, life. Weet je nog.
  2. Drink skinny drinks. Want alcohol levert calorieën (7 kcal per gram). Lege calorieën weliswaar, maar ze tellen gewoon mee. Wist je dat champagne, wodka-spa-rood, en Gin-tonic (let op suikervrije tonic of andere suikervrije mixdrank) minder dan 100 kcal per glas bevatten (als je het bijbehorende glas gebruikt ;)) Drink je mixdrankjes met suikerhoudende mixdranken, kom je al gauw boven de 200 of 300 kcal per glas uit. Ik weet niet hoeveel jij drinkt, maar na vijf glazen zit je op die manier op 1000 kcal. Ex shoarma.
  3. Doe een kickass hiit-workout op de dag van de fissa. Dan is je verbranding in ieder geval lekker op gang gebracht. Je lichaam zal altijd als eerste alcohol gaan verbranden zodra je dit binnenkrijgt en daarna pas alle andere voedingsstoffen die je neemt (denk shoarma). Vandaar dat je stofwisseling op die manier ‘vertraagt’ die dag. Niet erg, maar die pizza tikt na zo’n avond stappen dan extra aan.
  4. Doe normaal. Klinkt beetje hard misschien, maar een feestje is geen vrijbrief om de twee dagen erna óok los te gaan op alle koekjes, snoepjes en ander high caloriefood. Geniet. Geniet volop. Maar blijf bewust als het gaat om je doelen.
  5. Let go. Probeer je tijdens de avond van het feestje niet té druk te maken om dat handje chips, dat extra drankje, of dus inderdaad die pizza. Je bent al goed bezig, maar je wil ook kunnen leven. Toch? Dan zul je hierin balans moeten zien te vinden. Of voor eeuwig de party-pooper spelen en later terugkijken naar de foto’s van jouw shredded buik, terwijl jouw vriendinnen de avond van hun leven hadden en memories for life maakten.

Meer lezen? Check dan mijn andere blogs hier of hier!