Fit Girl zijn is awesome! Je voelt je helemaal healthy als je met je geprepte bakje boerenkoolsalade aan de lunchtafel zit (guilty!). Je bent stiekem een beetje trots wanneer je bijna alleen maar groenten, granen en fruit afrekent bij de supermarkt. En je voelt je onwijs sexy de dag nadat je hebt gesport. Je zou zomaar een metaaldetector kunnen laten afgaan met je abs of steel! Helaas zitten niet al je vrienden in dezelfde vibe als jij en worden er meer dan eens grapjes gemaakt over jouw doen en laten als newborn Fit Girl. 

Ik ben niet de enige die dit meemaakt, toch? Don’t get me wrong, ik hou van mijn vrienden, maar bij sommige grapjes wil ik ze echt een vezelrijke kwarktaart in het gezicht gooien. Ik hoor mezelf vaak verdedigen “haha nee joh, zo’n erge Fit Girl ben ik helemaal niet!”. Eigenlijk gaat dat helemaal nergens over. So what if I am? Ik ben benieuwd of jullie je ook kunnen vinden in de volgende common Fit Girl problems (allemaal true stories bro)!

Wanneer je een superhealthy en Instagram-proof salade post en je vrienden het uitvoerig bespreken in de groepwhatsapp

De salade in kwestie. De foto werd later nog eens gebruikt als tegenargument toen ik weer eens beweerde “niet zo’n diehard Fit Girl te zijn”.

via GIPHY

Wanneer je iemand een tijdje niet hebt gezien en je de volgende ker begroet wordt met een prik in je buik en “hoe is het met je abs?”

Bedankt voor het informeren naar het welzijn van mijn musculi abdominis. Ik heb ze een tijdje niet gezien maar ik geloof dat het nog steeds goed met ze gaat. Misschien zijn ze wel een beetje geschrokken van de volkomen onverwachte poke, dus als je dat niet meer wilt doen, top.

via GIPHY

Wanneer ik een pizza wil eten en er wordt gezegd “maar jij mag dat toch helemaal niet, als Fit Girl?”

Oh watch me. Het liefst neem ik dan de allergrootste/vettigste pizza die er is, gewoon om ze ongelijk te bewijzen.

via GIPHY

Wanneer we een sleepover houden en ik een healthy ontbijt voorstel, en het uitvoerig wordt gebashed

En er daarna wordt gezegd “we halen wel Griekse yoghurt voor jou”. Nee, nu hoeft het niet meer. Ik eet nog liever m’n schoen op.

via GIPHY

Wanneer het over sporten gaat en iemand zegt “dat je daar tijd voor hebt joh”.

1) Impliceer je nu dat ik geen leven heb? En 2) ik maak er tijd voor, dat is iets anders. Dááág.

via GIPHY

Verder vind ik mijn vrienden enorm lief hoor. Gelukkig heb ik nog een gezonde dosis zelfspot en kan ik er meestal wel om mee lachen 😉 Welke Fit Girl problems herken jij? Of heb je er nog meer die je aan het lijstje kunt toevoegen? Let me know in de comments hieronder!

Recommended Posts

8 Comments

 1. Ik heb naast deze fitte problemen nog een ander Fit Girl Problem.. dat van zuchtende en klagende vriendjes als ik en mijn fitfriends in gesprek raken over onze sportieve activiteiten en voeding.. quote: jullie praten er meer over dan dat je er daadwerkelijk mee bezig bent!

  Ik zie het probleem niet =P

  • Hahah, erover praten is al de eerste stap naar het doen, toch 😉 Ze snappen er gewoon niks van! 😛
   X Shelley

 2. Vooral die van pizza ? ? krijg altijd een opmerking als ik x cheat precies Just watch me! Haha leuk geschreven!

  • Hahaha dankjewel! Ik ben gelukkig dus niet de enige ?
   X Shelley

 3. “Doe je nog steeds aan die onzin” en “nu mag je wel stoppen met afvallen”

 4. Waarom de naam Fitgirl? Moeten mensen persee weer in een groepje worden geplaatst of ergens bij willen horen? Laat iemand toch gewoon gezond en sportief bezig zijn zonder er meteen een stom ‘social media’ stempel aan te geven.
  Moet er niet aan denken om straks door mensen ‘Fitboy’ te worden genoemd…

  • Hi Jj, bedoel je nu dat ik ze in een hokje plaats of is dat je algemene ergernis? 🙂
   Leek me voor het artikel wel even zo handig om het beestje een naam te geven, en gezien de blog Fitgirlcode heet, is Fit Girl wel gepast. Maar Fitboy klinkt inderdaad nergens naar, helemaal met je eens :’)
   Groetjes Shelley

 5. “Zo’n gespierde buik is helemaal niet mooi hoor, daar vallen mannen niet op”


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.