RE: Waddup met street flowen?

Lifestyle & Tips door ewout

Anna en Ewout schrijven brieven aan elkaar, waarin ze iedere keer een prangende vraag, dilemma of frustratie beschouwen. Ewout vanuit het unieke oogpunt van de man, Anna op haar beurt vanuit het weergaloze oogpunt van de vrouw. Helemaal begrijpen zullen ze elkaar nooit, maar toch doen ze een poging. Niet geschoten is altijd mis! Dus als je prangende vragen, levenskwesties of dilemma’s hebt, leg ze aan ons voor in de comments hieronder. Schunnig, gênant en provocerend; Anna en Ewout deinzen nergens voor terug!

Hoi Anna,

Opgewonden zit ik je brief over ‘geile tieten’ te lezen. En nee, niet op die manier. Verbaasd, boos en met plaatsvervangende schaamte. Daar hebben we weer zo'n mafkees die je lastig valt op straat. Vunzig mannetje (hierna te noemen: Peter-Paul), sla jezelf. Spoel je mond met zeep. En val Anna nooit meer lastig! Maar de realiteit is helaas anders. Dat schunnige geschreeuw zit vastgeroest in zijn hart. Vroeger mocht Peter-Paul waarschijnlijk nooit mee doen met knikkeren, werd hij altijd als laatste gekozen met gym of had hij juist hele stoere vrienden waar hij af en toe iets van oppikte. In beide gevallen is Peter-Paul eigenlijk best wel zielig.

Ok. Ik probeer me nu te verplaatsen in de gedachte van de jongeman die jou beschreeuwde. Mhmm. Ja. Daar fiets je. Je shirtje wappert in de wind. Mhm. Nee, laat maar. Het lukt me niet. Als ik jou zo zag fietsen, zou ik denken: “Ah, net lekker gesport. Goed bezig meisje! Vette schoenen trouwens”. En dat heb ik in een split-second gezien. Daar hoef ik je niet seconden lang voor aan te gapen. Ikzelf, voel dus totaal niet de drang om naar vrouw-mensen te roepen. En ik hoef me daar ook zeker niet voor in te houden. Ik denk dat dit geldt voor 93% van alle mannen (boksje voor jullie). En dat andere spuis… die kom jij tegen op de fiets.

street flower
Mijn gezichtsuitdrukking toen ik je brief aan het lezen was

Mijn vriendin wek ik iedere ochtend met “goedemorgen prinses” en een kusje (kotszakje voor de zwakke magen onderons). Dit is ooit als grapje begonnen. Ze vond het leuk als ik haar prinses zou noemen, net zoals Ludo dat doet bij zijn GTST-dochter Nina. Ik vond het walgelijk. Maar ok. Inmiddels kan ik er iedere ochtend weer om lachen. Tussen de regels door noem ik de prinses ook vriend, gozer, klootzak en Harrie. Dat compenseert het zoetsappige gezwijmel. Ik street-flow mijn prinses dus wel eens binneshuis. Maar Bo weet dat dit met goede intentie is en ik er geen kwade bedoelingen mee heb. Meestal niet.

Vrouwen vinden het fijn om af en toe wat liefs te horen of complimentjes te krijgen, right? Had ik je al gezegd dat ik onder de indruk ben van je diepe squats? Bij deze. Peter-Paul heeft totaal niet de intentie om jou tijdens je fietstochtje een lekker gevoel te bezorgen. Dan had hij wel iets anders, op een iets subtielere wijze, tegen je gezegd. Een 'verbale zaadlozing' vind ik een erg mooie verwoording van je, hahaha! Aangezien ik visueel ben ingesteld, maak ik daar meteen een plaatje bij in mijn hoofd. Minder grappig. Terug naar Peter-Paul. Hij is niet opzoek naar een reactie van jouw kant. Peter-Paul is stoer en wil jou provoceren. Een reactie zal onverwachts zijn en hem afschrikken. Maar lieve meisjes, fiets toch maar hard door als je Peter-Paul ziet. Zonder iets terug te zeggen. Je weet immers nooit de intentie achter zijn bler over de straat.

Rationeel gezien kan ik er dus niet helemaal bijkomen. Laat ik het dan eens bekijken vanuit het perspectief van de oermens. Ik beeld me de volgende situatie in. Anna zit lekker op een rots een hert te ontleden die haar stamhoofd net gedood heeft. Daar komt Peter-Paul aanlopen. Zijn lul bungelt nonchalant in de wind (dat is al best confronterend natuurlijk). “Oehaka-boeka hoeehaaaheee bhaaaah!”, zegt Peter-Paul. Anna is geïmponeerd door de zware stem en het grove gereedschap van Peter-Paul en volgt hem naar zijn grot. Zoiets?

Een concreet antwoord op je vraag is er dus niet Anna. Dat het street flowen vervelend is beaam ik. Mijn eigen verklaring is dat het een schreeuw om liefde is. Niet direct van jou, maar van de omgeving. Peter-Paul heeft een knuffel nodig. Als hij liefde krijgt, zal hij het ook geven. Dan zal hij je de volgende keer enkel aankijken en een knipoog geven. Als ik Peter-Paul tegenkom zal ik hem erop attenderen, dat als hij je aandacht wilt, iets leuks en positiefs moet zeggen. Of zijn shirt uit moet trekken, een blikje Coca Cola opentrekken en dan wat roepen. Dat schijnt blijkbaar wel indruk te maken. En dat is precies wat ik nu ga doen.

Ciao, Ewout

P.s. die extra bestekzegels krijg ik ook regelmatig van kwijlende kassameisjes. Mijn bestekset is bijna compleet.